2014-2015 Haftalık Ders Çizelgesi

Kodla Büyü

schumix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ilkorhaftalik1.jpg

7. ve 8.sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi seçmeli görünüyor...

Kaynak: http://www.personelmebhaber.net/egitim/ ... 12183.html

Ekli dosyalar

• ilkorhaftalik1.jpg
    ilkorhaftalik1.jpg
    96.8 KB · Görüntüleme: 4,163
hocam burada bilişim 8.sınıflarda 2 saat seçmeli görünüyor ama aslında 8 lerde bu yıl 1 saat seçmeli bir yanlışlık yok mu bu programda

botecii00' Alıntı:
hocam burada bilişim 8.sınıflarda 2 saat seçmeli görünüyor ama aslında 8 lerde bu yıl 1 saat seçmeli bir yanlışlık yok mu bu programda

Yanlışlık yok. Kademeli geçiş var. Bu yılın 8'leri eski çizelgeye uygun ders görüyor. Gelecek yıl evet 8'lerde tabii seçilirse 2 saat olacak. Bu arada dersin seçmeli olması kötü oldu. Şu ana dek çevre okullardan birinde bile seçildiğini duymadım, kendi okulumda dahil. Hep akademik dersler seçilmiş :-1:

benim okuluda da seçilmeyecek gibi duruyor dağıtılan seçmeli kağıtlarında bile bilişim yoktu :shock:

7. ve 8. sınıflarda 30 saat ders olması gerekiyor. bu program ne eskiye benziyor nede yeniye

botecii00' Alıntı:
benim okuluda da seçilmeyecek gibi duruyor dağıtılan seçmeli kağıtlarında bile bilişim yoktu :shock:
Hocam 5 lere dağtılan çizelge ile 6 lara dağıtılan çizelge aynı değil. Siz de aynısını dağıtmışlar. 7 deçmeli olduğu için 6 yı bitirenlere bty nin de olduğu listeyi dağıtmaları gerek. biz de de aynısı olmuşdu 6 lara tekrar dağıttılar benim uyarımla.

Önümüzdeki yıldan bahsediyorsak sadece 8'lerde 30 saat ders olacak, diğer sınıflar 4+4'den sonraki çizelgeye göre gidecekler, yani 7'lerde 30 saat ders olmaması lazım. 8'lerin 30 saat ders gördüğü çizelge burada yayınlanmamış, aratırsanız eski çizelgeye ulaşabilirsiniz, buradaki son çizelge.
Bu çizelgede yanlışlık yok . Kademeli geçişten dolayı 2014-2015 öğretim yılında 8. sınıflar seçmeli 1 saat bilişim dersi görürler. Çünkü onlar 4+4 sisteminden önceki haftalık çizelgeye tabiiler. Burada yayınlanan çizelge 4+4' den sonraki çizelge ki bu çizelge 5,6,7. sınıflara şu an uygulanan liste. Gelecek yıl ki 8'ler mezun olunca kademeli geçiş bitmiş olacak ve sadece yukarıdaki çizelge kullanılacak. Olay eski sistemin öğrencileriyle 4+4'den sonraki öğrencilerin şu an aynı okula devam etmeleri. Ve şu an iki çizelge kullanılıyor: eskiler için eski, yeniler için yeni.Yeni sistem kabul edildiğinde önceki yıllarda eski sisteme göre başlayan öğrencilere uygulanmadı, yeni kaydolanlara uygulandı. Olay bu kadar basit aslında. Ve özetlersek 5,6,7' ler yukardaki çizelgeye göre bilişim dersi görecek (5 ve 6'lar zorunlu 2 saat,7.sınıflarda seçilirse 2 saat), 8.sınıflar eski çizelgeye göre 1 saat zorunlu seçmeli (idare tarafından seçiliyor, BT varsa zorunlu) olarak bilişim dersi görecekler.

Eski çizelgeye buradan ulaşabilirsiniz: http://www.sinifogretmeniyiz.biz/-ogret ... r-4074.asp

Ayrıca bizde dağıtılan çizelgelerde bilişim olduğu halde seçilmedi. Dediğim gibi veli akademik (sınavda sorulan) dersler istiyor: matematik, fen, ingilizce...Hiç iyi olmadı seçmeli olması, işin aslı değişen bir şey de olmadı. Eskiden de bu kadar dersimiz vardı eğer seçilmeyecekse. Veliye de dayatamayız illa bizi seçin diye :-1:

karinca_52' Alıntı:
seçmeli olmadı zorunlu
Zorla seçtiremeyiz hocam. Zaten ek ders için hocaların gözü de seçmelide. İki saat dersin hesabını yapıyorlar. Okulda tüm hocalar seçmeliye talip oldu. Bir de norm muhabbeti var. Seçilmediği için ders saatim düştü, gelecek yıl seçilmezse ki böyle giderse seçilmeyecek 8'lerdeki dersten dolayı daha da düşecek normum. Bölge normundan düşeceğim böyle giderse. Okulum iki şubeli küçük bir okul. Keşke bir saat bile olsa 7 ve 8'lerde de zorunlu olsaydı dersimiz. Ben yeni çizelgenin bir artısını göremedim. Bt sınıfından dolayı eskiden hiç olmazsa idare tarafından zorunlu olarak seçiliyordu bilişim. Şimdi veli dilekçeleri geliyor. Şikayet olursa soruşturma bile olur.

Re: Ynt: 2014-2015 Haftalık Ders Çizelgesi

Haber doğruysa ki doğru gibi duruyor. 7 ve 8 lerde ders seçmeli görünüyor. Yani geçen yıl ile aynı.

Bu da @ilkbaharsu hocamın dediği gibi bu yıl 7 lerde 2 saat seçmeli ders, seneye de 7 ve 8 lerde 2 saat seçmeli ders anlamına geliyor. 8 lerde bu yıl eski sistemden devam edilip 1 saat okutulacak.

Ve bazı arkadaşlar bunu gözden kaçırıp öğrencilere eski formların dağıtılmasına engel olmamış sanırım. Bu yıl bu durumdan dolayı mağduriyetler oluşacak gibi duruyor. Hakkımızda hayırlısı...

Arkadaşlar ders programı yapıyorum da bu yıl 8. sınıflarda vatandaşlık dersi 1 saat okutulacak mı bilgisi olan ?

ahmet27' Alıntı:
can61' Alıntı:
Arkadaşlar ders programı yapıyorum da bu yıl 8. sınıflarda vatandaşlık dersi 1 saat okutulacak mı bilgisi olan ?
evet okutulacak .e-okulda ders işlemleri kısmında var.
hocam okutulacaksa bilişimide 1 saat seçmeli seçersek toplamda 31 saat ders ediyor??

hayır toplam 30 saat ediyor. . e-okul-ders işlemleri->ders programında-8. sınıf seçip, derslerini açarsan saatler görünür. toplam 30 saat. Türkçe 5 saat, mat 4 saat, fen 4 saat.

can61' Alıntı:
ahmet27' Alıntı:
can61' Alıntı:
evet okutulacak .e-okulda ders işlemleri kısmında var.
hocam okutulacaksa bilişimide 1 saat seçmeli seçersek toplamda 31 saat ders ediyor??
Tamam hocam ben matematiğe 5 saat yazmışım hatam ordaydı 4 saat olacak teşekkürler.

Geri