2014-Mühendislik Tamamlama

Kodla Büyü

yilmazselcuk55

Aktif Üye
DUYURU
(20 Haziran 2014)

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı
(2014-Mühendislik Tamamlama): Başvuru İşlemleri

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 07.08.1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği” ve bu doğrultuda alınan Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2014-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır.

Sınav, 19 Temmuz 2014 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri 23 Haziran 2014 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2014 tarihinde sona erecektir.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-21823/te ... amla-.html

Re: Ynt: 2014-Mühendislik Tamamlama

Ben diyelim ki bu sınavı kazandım. Okulda formatörüm. Uzaktan eğitim veya başka bir seçenek var mi? Çalışan arkadaşlar nasıl okumayı düşünüyor?

uzaktan egitim yok su an icin hocam. hatta birakin onu derslerin belirli gunlere toplanmasi gibi birsey de yok. cikan fark dersleri mevcut ogrencilerde hangi gun hangi saatteyse o saatte derslere gelerek tamamliyorsunuz. bu durumda da is sansa kaliyor. kazanan arkadaslarimdan arkadaslarimdan ogrendigim bu sekilde

Parhelion' Alıntı:
uzaktan egitim yok su an icin hocam. hatta birakin onu derslerin belirli gunlere toplanmasi gibi birsey de yok. cikan fark dersleri mevcut ogrencilerde hangi gun hangi saatteyse o saatte derslere gelerek tamamliyorsunuz. bu durumda da is sansa kaliyor. kazanan arkadaslarimdan arkadaslarimdan ogrendigim bu sekilde
aynen böyle hocam, ben geçen yıl kazandığım halde devam edemedim, 5 günün 5inde de ders vardı, 2 saat yol gitmem gerekiyordu, gözüm yemedi.. Üstelik üniversitede almış olduğumuz derslerin çoğunu saymıyorlar, yeniden almak zorunda kalıyoruz, YGS-LYS ye girip mühendislik kazanıp yeniden okumaktan farksız yani...
Benim merak ettiğim de kaydını yapan ve başlayan arkadaşların akıbeti... Devamsızlıktan kalan var mı? Hocaların tutumu nasıl?

girdim,kazandım,OKUMA FIRSATI VERİLMEDİ meb öğretmenlerine uygun bişi değil,PARA TUZAĞI :verymad:

daha önce kazanıp kayıt yaptıran arkadaşlar acaba dersler ve devamsızlık konusunda anlayışlı üniversiteler var mı?

yaş olmuş 34 evde 7 aylık bebek -eş - sorumluluk - bizden geçmiş okul -üniversite işleri - bu diplomayı alana kadar yaş en az 36 olacak belki 37 eee o yaştan sonra Mühendis Bey mi diyecekler :D geçiniz...

spider23' Alıntı:
yaş olmuş 34 evde 7 aylık bebek -eş - sorumluluk - bizden geçmiş okul -üniversite işleri - bu diplomayı alana kadar yaş en az 36 olacak belki 37 eee o yaştan sonra Mühendis Bey mi diyecekler :D geçiniz...

:++: Aynen bu durumdayım.Arkadaşa katılıyorum.Bizden geçmiş arkadaşlar.Yeni mezun veya atanamamış arkadaşların yolu açık olsun.

Geçen yıl olacakları tahmin edip sınava girmedim. Bu sene de düşünmüyorum.

28 Şubatta mühendislik tercih etmemizi engelleyerek en büyük adaletsizliği bize yaptılar. Göstermelik olarak sınavı açıp bu hakkı vermiş gibi yaptılar. Aileden zaten gariban olan meslek liseli ve teknik öğretmenlerden mecliste 1 kişi bile yok. Yapılacak her düzenlemede önümüze taş koyan mimar ve mühendisler odasının ise hem mecliste hem de iş dünyasındaki lobisi çok güçlü.

Üniversite yönetimleri ve öğretim üyeleri de sağolsun sınavı kazanıp kayıt olan arkadaşlara ellerinden gelen zorluğu göstermişler. Bu kişilerle özel sohbet edilse hak, hukuk, adaleti kimseye bırakmazlar :verymad:

Derslerin bir güne toplanması, uzaktan eğitim, herkesin şehrindeki üniversiteye gidebilmesi gibi kolaylıklar sağlanmadığı sürece bu sınava girmek anlamsız. Sırf gıcıklığına Ankaranın 4 katından daha kalabalık İstanbul'da bile sınav açmıyorlar. Tatil ortasına Ramazan günü Ankaraya gelmeye mecbur bırakıyorlar.

fahrican' Alıntı:
Geçen yıl olacakları tahmin edip sınava girmedim. Bu sene de düşünmüyorum.

28 Şubatta mühendislik tercih etmemizi engelleyerek en büyük adaletsizliği bize yaptılar. Göstermelik olarak sınavı açıp bu hakkı vermiş gibi yaptılar. Aileden zaten gariban olan meslek liseli ve teknik öğretmenlerden mecliste 1 kişi bile yok. Yapılacak her düzenlemede önümüze taş koyan mimar ve mühendisler odasının ise hem mecliste hem de iş dünyasındaki lobisi çok güçlü.

Üniversite yönetimleri ve öğretim üyeleri de sağolsun sınavı kazanıp kayıt olan arkadaşlara ellerinden gelen zorluğu göstermişler. Bu kişilerle özel sohbet edilse hak, hukuk, adaleti kimseye bırakmazlar :verymad:

Derslerin bir güne toplanması, uzaktan eğitim, herkesin şehrindeki üniversiteye gidebilmesi gibi kolaylıklar sağlanmadığı sürece bu sınava girmek anlamsız. Sırf gıcıklığına Ankaranın 4 katından daha kalabalık İstanbul'da bile sınav açmıyorlar. Tatil ortasına Ramazan günü Ankaraya gelmeye mecbur bırakıyorlar.
Bırakın mühendisler odasını, BÖTE mezunu kendi zümrelerimiz bile taş koymaya çalışıyorlar. Adaleti ahirete bırakacağız anlaşılan.

DGS ve mühendislik tamamlama sınavını aynı güne koyan zihniyeti kınıyorum....Dgs ye giremicez anlaşılan..gecen sene bu durum şikeyet edildi fakat ösym gene tırt.....

:!: gecen sene bu sınava girip bir universiteye yerleştim
fakat çalıştığım yere uzak ve her gün derslere gitmek gerektiğinden gidemedim ve derslerin tümünden kaldım
bu sene tekrar kayıt yaptırmam gerekli mi
geçen sene harç ücreti ödemiştim bu sene de ödemem gerekli mi bu konuda tecrübe sahibi olan var mı acaba :?:

aydınDr' Alıntı:
:!: gecen sene bu sınava girip bir universiteye yerleştim
fakat çalıştığım yere uzak ve her gün derslere gitmek gerektiğinden gidemedim ve derslerin tümünden kaldım
bu sene tekrar kayıt yaptırmam gerekli mi
geçen sene harç ücreti ödemiştim bu sene de ödemem gerekli mi bu konuda tecrübe sahibi olan var mı acaba :?:

evet hocam her dönem için ayrı harç yatırmanız lazım ve ders seçmeniz lazımm...bende istanbul üniye yerleştim ama en az 5 dönemden bahsettiler..çok zor geliyor şimdi devam etmicem..

1.ve 2. dönem toplam 14 tane alınması gereklı dersler vardı geçen sene
tabı bu derslerın coğunu üniversitede gördüm ama adamlar anlamıyor tekrardan alacaksın diyor

acaba bu sene kayıt parası yatırmasam ve derslerı secmesem seneye tekrar okumayı dusundugumde bır sıkıntı yasar mıyım

bu seneki kontenjanlar hala açıklanmadı. Geçen sene Eylül ayının ilk haftasında açıklanmıştı galiba.

muhendis olmaktan ziyade muhendis beyinler yetiştirecek imkan verseler daha iyi olurdu yauv...zamanımız zırvalıklar ile ölüyor...muhendisi ögretmen,ögretmeni muhendis,aşçıyı doktor,çiftciyi köle yapıp duruyola...ne iş anlamadım gari...

mühendislik tamamlama süreci ne durum da arkadaşlar? tercih süreci oldu da biz mi duymadık acaba?

şimdi ais ten baktım. 2 ekim-10 ekim mühendislik tamamlama tercihleri varmış. ilgili arkadaşlara duyurulur

Geri