Hocam benim de ismim var. İsim listesi şu şekilde oluşturuluyor.
Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerinden "Eğitimde Fatih Projesi - Teknoloji Kullanım Kursu" vardı. 1 haftalık bir kurs. O kursa gidince (ben Ankara'da gitmiştim) size akıllı tahtanın kullanımını daha doğru akıllı tahtanın kullanımının öğretilmesini öğretiyorlar. Ve size kendi okulunuza döndüğünüzde ilçe müdürü ile görüşerek önce kendi okulunuzdaki sonra diğer okullardaki akıllı tahtayı kullanan öğretmenlere 8 saatlik eğitim vermenizi söylüyorlar. Bir de sertifika veriyorlar.
Siz kuru bitip de kendi okulunuza dönünce belgeyi mebbise işletiyorsunuz ve il koordinatörünü arayıp bulunduğunuz yerde kurs verebileceğinizi söylüyorsunuz. Onlar da sizi ildeki Fatih Projesi Eğitmeni listesine ekliyor. (Yani linkteki açılan liste)
Ama burada il koordinatörlerinin bir çakallığı var. En azından bizim buradakinin. Geçenlerde Eylül başında sanırım il koordinatörleri (E-bitefo) sayısı güncellendi. Örneğin benim bulunduğum ilde 3 olan sayı 6'ya çıkarıldı. Ama gelen yazıda bu görevi alacak kişilerin önceden kendi okullarında veya yakın okullardan birinde kurs açması gerektiği yazılı idi. Ben de bu yazı çıkmadan 1-2 gün önce İle kurs açmak istediğime dair kursiyer listesini ve benim dilekçemi göndermiştim. Bu çakal da benim e-bitefo olmamam için, sanırım kendi yanına başka torpillileri almak istiyor, bana telefon ediyor "hocam kursu açmayalım, o öğretmenlere sonra kurs verelim, şimdi işler çok yoğun sonra açalım" Meğersem 2 gün sonra gelen yazıda böyle bir ibare varmış: "kurs vermeyenler e-bitefo olamaz". Bu çakal da büyük ihtimalle yazıyı önceden gördüğü için mahsus bana kurs açtırmıyor. Zaten kendisi Bilişimci değil, 1-2 photoshop, flash kursuna gitmiş sınıfçı.
şimdi güncel listeye bakıyorum o bahsettiğim e-bitefo sayısının güncellenmesi hala yapılmamış. Sanırım istedikleri adamları e-bitefo yapamadılar, öylece bıraktılar sonra. :mrgreen: