2014 Yazına İl Dışı Atama İsteyebilir miyim Arkadaşlar

Kodla Büyü

byramdan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım durumumu şöyle özetleyeyim
(Bulunduğum yer 6. bölgede mecburi Hizmet Süresi 3 Yıl)
Göreve Başlama : 05.09.2011
Askerlik İçin Ücretsiz İzine Ayrılma : 31.07.2012
Asker Öğretmenlik çıktı 03.09.2012 tarihinde tekrar okulumda Asker öğretmen olarak devam ettim
Asker Öğretmenlik Bitişi : 31.07.2013
03.2014 tarihinde norm fazlası oldum ve il içinde tercih yapmamız istendi. (Gideceğim yerler de mecburi hizmet 4 yıl)

Biraz karışık durum ama hocalarım anladığınız kadarıyla 2014 Ağustos una tayin isteyebiliyor muyum acaba yardımcı olursanız sevinirim...

Memuriyete Esas : 2 Yıl 6 Ay 8 Gun
Emekliliğe Esas : 2 Yıl 5 Ay 8 Gun
MEB de Kadrolu Öğretmenliğe Esas : 2 Yıl 5 Ay 8 Gun
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 05/09/2011

hocam askeri öğretmenken kendi ilinde yaptığın hizmet süren ilde geçen sürüden sayılıyor.
Ama Burdur sayılmıyor.
Buradaki kilit olay şu. Milli eğitim görev kaydına işlerken 1 ay Burdur'u ayrımı işlemiş, yoksa 12 ay çalıştığın ilmi gözüküyor askerlik süreleri içinde.
Aynı durum başıma gelmişti. Beraber göreve başladığın, beraber askeri öğretmenlik yaptığım başka bir ildeki üniversite arkadaşım tayin isteyebildi. Ama ben isteyemedim. Çünkü bende Burdur gözüküyordu, onda gözükmüyordu. Ben eş durumu isteyeceğimden üstüne düşmedim olayın.
Onun dışında norm fazlası yer değiştirmesi herhangi bir engel teşkil etmez

isteyenin yüzü kara vermeyenin .. hocam afedersiniz ama salağa yatın asker öğretmenlik olayı da hizmetten sayılıyor.sayfa açılırsa iste tercih yap.bırak idarecin sonra ilçe sonra il düşünsün.

bilişimbtr hocam bende çalıştığım ilçe yani kendi ilçem görüküyor... böyle olunca yapabilirim gibi görüküyor :idea: :D

delphe01 hocam eğer 01 plakaysa hemşeriyiz dediğiniz gibi yapacağım ben tercihi yapayım onlar uğraşsın :+1:

Asker öğretmenlik görevden sayılıyor hocam. Esas mesele kısa dönemin sayılması. Sen sene sonu isteyebiliyosun. İnşalllah bende isterim...
Dua edelim bize de şans gülsün :)

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Asker öğretmenlik görevden sayılıyor hocam. Esas mesele kısa dönemin sayılması. Sen sene sonu isteyebiliyosun. İnşalllah bende isterim...

Bende ki sıkıntı (asker öğretmenlikte değil) norm fazlalığından dolayı gideceğim yerin 4 yıl olmasıydı... ama anladığım kadarıyla fazlalıktan gittiğim için etkilemiyormuş galiba :D

İnşaAllah sizin kide gönlünüze göre olur hocam...

byramdan' Alıntı:

Bende ki sıkıntı (asker öğretmenlikte değil) norm fazlalığından dolayı gideceğim yerin 4 yıl olmasıydı... ama anladığım kadarıyla fazlalıktan gittiğim için etkilemiyormuş galiba :D

byramdan hocam yalnız şunuda ekleyeyim. gittiğin yer 4 sene olduğu için doğu görevin bitmemiş oluyor. hatta zaten askeri öğretmenlik doğu görevine sayılmıyor. sayılsa dahi gittiğin yer 4 sene olduğundan doğu görevin bitmemiş olacak. ancak doğu görevi olan okullar açılacak tercih sayfanda. buda bi ek bilgi olsun.

kısacası mebbis de 3 yıl yazmıyorsa hiç bişi olmaz aynısını ben yaşadım....

parssan' Alıntı:
kısacası mebbis de 3 yıl yazmıyorsa hiç bişi olmaz aynısını ben yaşadım....

Hocam bunu anlamadım ya nasıl olacak acaba?

bilişimbtr' Alıntı:
byramdan' Alıntı:

byramdan hocam yalnız şunuda ekleyeyim. gittiğin yer 4 sene olduğu için doğu görevin bitmemiş oluyor. hatta zaten askeri öğretmenlik doğu görevine sayılmıyor. sayılsa dahi gittiğin yer 4 sene olduğundan doğu görevin bitmemiş olacak. ancak doğu görevi olan okullar açılacak tercih sayfanda. buda bi ek bilgi olsun.

Asker öğretmenlik doğu görevinde sayılıyo diye biliyorum hocam
ç. Bu kapsamda, 3 (üç) yıllık sürenin hesabında sözleşmeli öğretmenlik ve asker
öğretmenlik dahil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde, fiilen öğretmen olarak
çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim
kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında
çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır

Merhaba arkadaşlar. Akıl danışayım dedim buranın altına.
1. Kısa dönem askerliği görevden saydırmak için nasıl bir çalışma yapabilirim ?
2. Zorunlu hizmetin 2 yıla düşmesi gibi piyasada bir haber dolaşıyor, aslı astarı var mıdır?
Cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

30.06.2011 de il dışı ile suan ki okulumda geldim.ama arada kısa dönem askerlik yaptım bu yüzden 3 yıl olmuyor acaba bu sene, göreve başlama mı yoksa hizmet süresi mi dikkate alınacak.eğer göreve başlama kabul edilirse tayin isteyebilirim inşallah :(

Geri