2015-16 yılı bilişim kitabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyolcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Olmasın zaten hocam kitap. BT sınıfı olan var olmayan var, interneti olan var olmayan var, win7 çalıştırabilen var çalıştıramayan var, Projeksiyonu çalışan var çalışmayan var, vs.
Şimdi bir kitap olması için, ülkedeki okullarda eşit donanım ve yazılıma sahip BT sınıflarının olması lazım.
Ve inanın bana, BBNette bulunan içerik TTKB tarafından hazılanacak en profesyonel BTY ders kitabından daha zengin ve daha çok yönlü. Hiç BT sınıfı olmayan okullar için dahi kaynaklar var sitede. Daha ne olsun. Saygılar.

Evet kara tahta üzerinde bilgisayar dersi yapan çok okul var! Bizim dersleri sallamıyorlar sanırsam!

eyolcu' Alıntı:
Evet kara tahta üzerinde bilgisayar dersi yapan çok okul var! Bizim dersleri sallamıyorlar sanırsam!
ben merak ediyorum olaylara karamsar bakınca elinize ne geçiyor, daha mı mutlu hissediyorsunuz?
arkadaşlar şu an ne düşünürlerse düşünsünler, yada ne yaparlarsa yapsınlar, ama biz biliyoruzki sanayi devri bitti bilişim devri başladı, ve bundan sonra bilişim siz devam etmek mümkündeğil, bu 2+2=4 gibidir, bilişimi önemsememek deve kuşu mishali kafasını kuma gömmeğe benzer, evet bizim yöneticilerimizin şu anki durumu aynen böyle olabilir, ama bakalım nereye kadar böyle devam edecekler.
unutmayın haklı oluduğunuz sürece herzaman ümit var dır.

Gerçekler ne zamandan beri "karamsar düşünce" oldu? İlk atandığım günden beri bekliyorum hocam dediklerinizi!

Bence BT sınıfı olsun olmasın kitap lazım arkadaşlar en azından konu ve üniteler bakımından ortak bir nokta oluşur.
Kıbrıs bile yapmış biz yapamadık bi kitap :-1:

Dersin tamamen kaldırılmasını istiyorum. Bizi de başka branşa geçirsinler. Zorunlu yaptılar birde.

Herkes aynı şeyi söylüyor aslına bakarsanız.TTKB nin hazırlayacağı kitaptan daha ayrıntılı bir kitap sitemizde var deniyor.Bu siteye gönül veren,kullanan her arkadaşımızda o kitabı kullanmasa bile bilgisayarına indirmiştir.Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Elyolcu arkadaşın dediği gibi ister karamsarlık deyin ister başka birşey bizim dersi sallamadıkları bir gerçek.Her ne kadar bilişim çağında olsak bile. Bilişim çağında olup dersin önemsiz görülmesi,müslüman olup ya da müslümanız deyip hak yemekten başka birşeye de benzemez!!! Herkes herşeyin farkında.Bence kimse burada birbirine muhalefet olmak için bulunmuyor,bulunmamalı diye düşünüyorum.Saygılarımla...

Ders kitabının olması bir elzemdir. Ders kitabı olmadan dersin zorunlu olmasının etkinliği düşüyor. Dersin zorunlu olmasına karşı olan arkadaşlar bence konuyu bir daha düşünmeliler.

arkadaşlar derslerin zorunlu olması sadece sesimizi kesmemiz için bakan ve ekibi TV ye çıktığı zaman sıkıştırmamamız ve tweet atmamamız ekranda onu rahatsız etmememiz için yapıldı bunu bilmiyormusunuz?

hastasıyız dede' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
ben merak ediyorum olaylara karamsar bakınca elinize ne geçiyor, daha mı mutlu hissediyorsunuz?
arkadaşlar şu an ne düşünürlerse düşünsünler, yada ne yaparlarsa yapsınlar, ama biz biliyoruzki sanayi devri bitti bilişim devri başladı, ve bundan sonra bilişim siz devam etmek mümkündeğil, bu 2+2=4 gibidir, bilişimi önemsememek deve kuşu mishali kafasını kuma gömmeğe benzer, evet bizim yöneticilerimizin şu anki durumu aynen böyle olabilir, ama bakalım nereye kadar böyle devam edecekler.
unutmayın haklı oluduğunuz sürece herzaman ümit var dır.
bu gerçek malesef pratiğe yansımıyor çünkü zihniyet hep aynı öğrenciler zaten bilgisayar kullanmayı biliyor bu devirde bu derse ihiyaç mı var gibisinden sayın hocam oysa adam akıllı bir müfredat zorunlu dersler ve de ders kitapları bu dersin işlevini ve de faydasını çok arttırır.bence lab olsun ya da olmasın muhakkak ders kitabı olmalıdır.laboratuarlar konusunda bi standart yakalamaya kalkarsak ki bu imkansız bence bu şekilde sürünmeye devam ederiz.

Ben de dersin kaldırılması taraftarıyım. Artık soğudum hem branşımdan hem de mesleğimden. Branş değişikliği vs. de olabilir. 8 yıl oldu artık yeter. Hiçbir branş bu muameleyi görmemiştir kesin şimdiye kadar. Hala ısrarla mücadele etmenin bir anlamı yok ki neden yırtınıyoruz bu kadar hem. Çünkü zaten hakkımız olanı yırtınarak almak zorunda olmak ne demek, ne kadar saçma bir düşünce ! Başa geldiklerinden beri neyi çözdüler ki ( bizden daha önemli ülke meseleleri ) bizle ilgilensinler. Biz onlar için küçük basit bir ayrıntıyız belki de gereksiz. Eğer gerçekten öğretmen olarak önemsenmek istiyorsanız bence branş değişikliği için mücadele edin ve ana branşlardan birine geçin ve bence o zaman tatmin ve mutlu olursunuz arkadaşlar. Kendiniz de boşuna üzmeyin yıpratmayın böle şeyler için. Çocuklar yeterince yıpratıyorken...

önceki olan gibi bir kitap çıkacaksa zaten çıkmasın. kitap da yer alan konuların işlenmesi anlatılması bugünün gençliğine en fazla 2 ay sürer. sonrası? ağırdan alıp plana uygun gideyim dediğinizde ise öğrenciler dinlememeye başlıyorlar. Aslında bakacak olursak bunların hepsi birbiriyle bağlantılı şeyler.

Öğrenci sıkılmaması için güncel ilgi çekici ders içeriği lazım.
O içeriklere yer veren uygun kitap ve çalışma kitabı lazım.
O içerikleri çalıştırabilecek düzgün bir alt yapı lazım.
Belkide üçünden de önemli olan, dersimizin önemini bilen öğrenci-veli-idareci-bakanlık personeli lazım.

yani bakınca sadece bir kitap olmasıyla iş çözülmüyor.

Arkadaşlar artık yeni laboratuvar kurulumu yapılıyor mu veya yeni açılan bir okulda bilişim laboratuvarı var mı?

Sanki yavaş yavaş dersimizde kalkacak gibi duruyor. Kitapların olmaması da bunun bir göstergesi.

Bence...

Bu sitede yada başka sitelerde kaynak ve kitap var ama bizim kitap istememizin sebebi bize kaynak olması değil öğrenciye ciddiyet vermesi, kitabı olmayan bir dersin öğretmeni olmak hoşuma gitmiyor. Ayrıca çocuk açıp bakabileceği bir kitap olsa kötü mü olur.

Bundan önceki kitap düşüncesi aslında bir bakıma matıklıydı, seviye seviye ayrılmıştı 1-8 arası seviye ve herkes kendi seçebiliyordu, şimdi hazır dersimiz zorunlu olmuşken yine seviyeli ders kitaplarımız olsa ve yine herkes kendisi seçse daha iyi olmaz mı?

öğrencilerin elinde dersimiz adına öğrenebilecekleri araştıracakları hiç bir kaynak yok.ders kitabı özellikle bu açıdan çok önemli.

ders kitabı bence de olmalı.. farklı eğitim bölge ve düzeylerinde göre farklı kitaplar olabilir, veya yine basamaklar şeklinde yeniden düzenlenmiş haliyle olabilir.. ama neden gereksiz olsun ki?

ayrıca diğer branşlara geçmek isteyen arkadaşlar bi nebze haklılar ama ana dersleri bile eskisi gibi ciddiye alan pek yok gibi :) ya da bana öyle geliyor

kaynak yok.evde bilgisayarları yok.adamlar 4 çekirdek sekiz cekirdek kuantum derken ne teknolojiler ortaya çıkıyor.Biz hala facebook da selfiyiz egomuz tavan.sorsan dedeleri bilmem kaç senesinde düşünmüşte işte çalmışlar ondan yoksa cok çalıskan zekiydi.demiyor ya adam ye kurkum ye felsefesi uyguladı.taşı sembol olarak gosteriyor bu taş bize yol gösterecek.la olum kafan taşlaşmış bi kafana bak istersen...anlayacagınız biz tembeliz köbekliyiz.hep inkar hep inkar.sorsan dünyaya bi şey olursa kim kurtarır biz tabi...tabi tabi... :mrgreen:

bakışınız gerçekten bu mu?
yani nasılsa internette kaynak çok o yüzden kitapa gereksinim yok nasılsa içeriği kötü olacak diyemi düşünüyorsunuz
peki öğrenci açısından baksanız duruma nasıl olur
dersten çıkıyor bir hafta sonra diğer derse gelinceye kadar elinde tekrar edeceği hiç bir kaynak yok
yarısının evinde bilgisayar internet yok uygulama zaten yapamıyor
evinde bilgisayarı interneti olanların çoğu ders için kullanmıyor
not aldırıyorsanız ders defterini tekrar edebilir
o da haftada 2 saat not almaya zaten çok zaman kalmadığı için çok da faydalı olacağını düşünmüyorum
öğrencnin dersi ciddiye almaması da cabası. elini kolunu sallaya sallaya derse geliyor elinde kitap defter hak getire.

kenan_kss' Alıntı:
Bence BT sınıfı olsun olmasın kitap lazım arkadaşlar en azından konu ve üniteler bakımından ortak bir nokta oluşur.
Kıbrıs bile yapmış biz yapamadık bi kitap :-1:
:alkis: :alkis:
aynı fikirdeyim Ya seçmeli derslerin bile kitabı varken Zorunlu bir dersin kitabı olmayışı çok kötü

Ders zorunlu olurken alınan kurul kararı

Ekli dosyalar

• kitapm.png
    kitapm.png
    75.1 KB · Görüntüleme: 555
Geri