2015-2016 7. Sınıflar İçin Hazırlamış Olduğum Plan

Kodla Büyü

botehasan33

Aktif Üye
Mesajlar
215
Birkaç gün önce 5. ve 6. sınıflar için hazırladığım yıllık planları paylaşmıştım: ilkogretim-bilisim-teknolojileri-dersi-planlari-f227/2015-2016-5-ve-6-siniflar-icin-hazirlamis-oldugum-planlar-t145012.html

Şimdi de 7. sınıflar için hazırlamış olduğum yıllık planımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yıl derslerine gireceğim 7. sınıflar, 2 yıldır(5. sınıfın başından itibaren) okuttuğum öğrenciler. Bu yüzden öğrencilerimin yeteneklerini ve geçmiş bilgilerini (yukarıda paylaştığım planların devamı niteliğinde) göz önünde bulundurarak hazırladım bu yıllık planı. Buna göre planımdaki konular şu şekilde:

-- 6. sınıfı Scratch ile kapatmıştık, 7. sınıfın ilk döneminde de Scratch ile devam edeceğiz. E-twinning tabanlı bir AB projesine katıldım(konusu: Scratch ile Oyun Yazmak), bu projeyi bu 7. sınıflarla yürüteceğim. Ayrıca geçen yıl yüksek lisans eğitimim esnasında keşfettiğim ingilizce bir Scratch kitabını 7. sınıflarda kaynak olarak kullanacağım. (Harvard Eğitim Fakültesi destekli, güncel ve çok farklı öğretim etkinlikleri içeren bir kitap)
Kitabın pdf'si: http://scratched.gse.harvard.edu/guide/ ... 140806.pdf
Öğrenci Kitabı: http://scratched.gse.harvard.edu/guide/ ... rkbook.pdf
Dipnot: Uludağ Üniversitesi yüksek lisans öğrencileri olarak bir süredir kitabın çevirisini yapmaktayız. Bitince sizlerle de paylaşacağım.

--Scratch'in ardından Excel konusu var. Bu öğrenciler 5. sınıfta Word ve Excel'e giriş yapmışlardı. Excel'de formüllere girmemiştik. Bu yıl, 7. sınıfta Excel'de formüller üzerinden uygulamalar yapacağız.

-- Excel'den sonraki konumuz Powerpoint. Yine 5. sınıfta Powerpoint'i giriş seviyesinde öğrenip uygulamışlardı. Bu yıl Powerpoint'i de detaylandıracağız.

-- Son konumuz ise, HTML. Önümüzdeki yıl derslerine girersem, HTML'yi çok daha detaylı anlatmayı planlıyorum. Bu yıl HTML'ye giriş ve temel HTML etiketlerini göstermeyi düşünüyorum.

Faydalı olması ümidiyle, iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • 2015-2016-yillik-plan-7-sinif.rar
    9.9 KB · Görüntüleme: 1,145
elinize sağlık hocam. ben daha önce 7. sınıflarda seçmeli ders vermemiştim, dersin adı 7. sınıflarda da Bilişim Teknolojileri ve Yazılım mı?
 
herkete_87' Alıntı:
Kitabın cevirisi bitti mi hocam. Merakla bekliyoruz.

Kitabın çevirisini bitirdik. Ekibimizin başında yer alan, Uludağ Üniversitesi'nden hocamız resmi kurumlara başvuru yaparak, bu kitabın derslerde kullanılmasını talep edecek. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
 
Geri
Üst