2015 Eş Durumu (İstisnai Bir Durum!)

Kodla Büyü

bt_volkanhoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, ben eş durumu ataması için başvuru yapacağım. Fakat şöyle bir durum var; geçen hafta norm fazlası ataması oldu bende tercihlerimden birine atandım. Ama daha ilişiğimi kesmedim ve karneye kadar durabilirsiniz dediler, benim de niyetim karneye kadar ilişik kesmemek. Fakat bu arada eş durumu başvurusu yapacağım. Norm fazlası olarak yeni atandığım kuruma hiç başlamadan eş durumu başvurusu yapabilir miyim, bir sıkıntı olur mu, kafama takıldı? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

mağdur olmamak adına iyi araştırmak yapmak gerekir. Sonuçta atamanız başka bir kuruma yapılmış oraya başlamadan özür grubu yapılabilir mi ben de merak ettim :)

Biri İl Milli Eğitimin yapmış olduğu atama, diğeri Bakanlığın yapacağı atama ama sıkıntı olur mu bilemedim.

norm fazlası olmanız eş durumunu istemenize engel değildir.Atama bölümünde norm fazlası olarak yazıyorsa sıkıntı yok ilişkinizi kessenizde tercih yapabilirsiniz

"ucamus" hocam ben ilişiğimi kesmeden, yani şu an atanmış olduğum okula başlamadan eş durumu başvurusu yapabilir miyim, bu kafama takıldı.

hiç farketmez şu anda tüm illerde ilk dönem sonunu bekliyorlar göreve başlatma için eğer önce eş durumu yaparlarsa sıkıntı yok ama diğer durumda kadronunuzn yeni geçtiği okula önce başlayıp sonra tercih yaparsınız

O zaman dönem sonuna kadar eş durumu açılırsa diğer okula başlamadan başvuru yapabilirim sanırım, kafama takmama gerek yok mu diyorsunuz?

Bugün Ankara Mem ile görüştüm illa yeni görevinize başlayıp ondan sonra eş durumu başvurusu yapabilirsiniz, aksi halde sistemde uyarı gösterir diyorlar. Kimisi yapabilirsiniz bir sıkıntı olmaz diyor, kimisi belli olmaz siz sıkıntı olmaması için atandığınız okula başlayın diyor. Anlamadım bu işi, ayrıca kimse net bir şey bilmiyor gibi geldi bana, zaten ek dersler falan yapıldığı için en erken 2 Ocak'ta ilişik kesebilirim. Ne yapmam daha mantıklı olur acaba bilemedim?

hocam atamanız yapıldıysa kararnameniz de yakın zamanda çıkar sonra sıkıntı olur size.. yer değiştirmen oldu kararnamen çıktı niye hala eski okulundan işlem yapıyorsun diye.. sıkıntı yaşamayın bence yeni okulunuzda eş durumu istemeniz için herhangi bir engel yok..

Peki benim yer değiştirme işlemim eş durumu başvuru süresi içerisine denk gelirse, yani diyelim ki 2 Ocak'ta başvurular başladı ama bende en erken 2 Ocak'ta ilişik kesip diğer okula geçebilirim, bu durumda bir sıkıntı olur mu acaba?

hocam ilişik kesip diğer okulda başlamak bir gününü bile almaz.. hem tarihlerin çakışacağını sanmam.. çakışsa bile sorun olmaz eş durumu için kurumda çalışılması gereken süre veya geldiği zaman gibi bir kısıtlama olmuyor..

yerinizde olsam o kadar bile beklemem kararname gelmişse ama tabi ek ders hazırlanmıştır yılbaşından sonra yapmanız daha iyi olur heralde..

Evet hocam o yüzden 2 Ocak dedim, kararnameler geldi ama ek dersler de yapıldı. Ama yine de şu an ayrılmak mümkün müdür ki?

Geri