2017-2018 ÖĞRETİM YILINDA 5. SINUFLAR HAZIRLIK SINIFI OLURSA

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
başbakan açıklama yaptı en son. Haberlerde dinledim. Seneye tüm 5. sınıflar İngilizce hazırlık sınıf olacakmış. 5 lerde sadece Türkçe ve İngilizce dersleri olacakmış. bu durumda ortaokulda görev yapan arkadaşlardan (ben de dahil)özellikle bizim branşın yarısından çoğu norm fazlası olacak. Zorunlu derslerin yarısı gidecek. Biz ne yapacağız bu kadar norm fazlası.....

Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma. Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır.

Madem 5. Sınıf Hazırlık sınıfı olacak o zaman Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 7. sınıflara 2 saat zorunlu olur. 6,7,8. sınıflar 6 saat seçmeli seçebiliyor. Bunu 4 saate indirip Bilişim zorunlu yapılabilir. Zaten seçmeli dersler genelde ek ders tamamlamak için veya TEOG dersleri verilmesi için seçiliyor. (Öğrencinin seçtiği yok) Çocuklar okul, kurs vb zaten yeterince TEOG dersleri görüyor. Bence dersimizin 6,7,8 lerde zorunlu olması için etkinlikler yapılmalıyız.. Bu şekilde normlar 3/2 kat artacak ;)
Tehdidi Fırsata dönüştürmeliyiz. (SWOT analizi taktiği)

tkavcan' Alıntı:
Madem 5. Sınıf Hazırlık sınıfı olacak o zaman Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 7. sınıflara 2 saat zorunlu olur. 6,7,8. sınıflar 6 saat seçmeli seçebiliyor. Bunu 4 saate indirip Bilişim zorunlu yapılabilir. Zaten seçmeli dersler genelde ek ders tamamlamak için veya TEOG dersleri verilmesi için seçiliyor. (Öğrencinin seçtiği yok) Çocuklar okul, kurs vb zaten yeterince TEOG dersleri görüyor. Bence dersimizin 6,7,8 lerde zorunlu olması için etkinlikler yapılmalıyız.. Bu şekilde normlar 3/2 kat artacak ;)
Tehdidi Fırsata dönüştürmeliyiz. (SWOT analizi taktiği)
:scared:

Geri