2017-2018 Ortaokul 5-6 sınıf Yıllık Planları

Kodla Büyü
Yenilenen müfredat seminerinde bende vardım. Müfredatı hazırlayan hocanın kendisi de ifade etti. Zümre kararı ile okulumuzun durumuna göre programı değiştirebilirler siniz. Sonuçta her okulun imkânı öğrenci profili bir değil.
Sayın hocam kuşadasında 3arkadaşımla katılmıştık. Programı değiştiremezsiniz, kazanımları değiştiremezsiniz hatta tartışma çıkmıştı her okulun imkanları ve öğrencilerin hazırbulunuşluk seviyeleri farklı nasıl olacak diye!
Gerekirse kağıtlara kod yazıp kazanımları vereceksiniz dendi. Hangi programlama dilini oğreteceğiniz size kalmış ama scratch, code game vs. Öneriyoruz dediler.
Tekrar ediyorum eskisi gibi herkes kafasına göre istediği konuyu işlemeyecek herkes aynı konuyu işleyecek. Zaten ara sohbetlerde yetkililerle konuştuğumuzda en büyük farklılığın bütünlük olduğunu söylediler...
 
Arkadaşlar! Bir şeyi yanlış anladığınızı düşünüyorum. Bundan önceki program çerçeve programdı. Her öğretmen kendi koşullarına göre değişiklik yapabiliyordu. Bu ise normal bir öğretim programı. İstediğiniz gibi değişiklik yapamazsınız. Ancak, diyelim ki 19 kazanımın bir öğretmen 1. hafta 4'ünü, başka bir öğretmen 6'sını verebilir. Ama "programlama düşünmüyorum, kaldıracağım" diyemez. Müfredatı okuyup buradan eksiklerini fazlalarını paylaşalım. En güzelini bulalım.
 
"Ben 5. sınıflarda Programlama dışındaki konuları göstermeyi düşünüyorum. Programlamayı 6. sınıfta işlemek istiyorum. Zümrede karar alıp planı ona göre hazırlamak mümkün müdür?"

Ben her sene öyle yapıyorum :) ama bu sene yapamayacağız gibi önceden esnekti program

Yıllık planlar için tşkler öğretmenimö
 
Son düzenleme:
her okulda birlik olsun diye bu yeni müfredat getirildi benim bildiğim herkes aynı kazanım sürecini işleyecek. bu sene 5 lere programlama anlatmayacam diyemezsiniz gibi geliyor bana. müfredat belli, öğrenci seviyesine göre kullanılsın denmiyor.
 
İki yıl üst üste aynı konuların işlenmesini an-la-ya-mı-yo-rum. Öğrenciler geçen haftayı tekrar etmekten aciz. Diğer branşlarda var mı böyle bir şey. Matematikte hem 5 hem 6 da aynı konular mı işleniyor? Kazanımları farklı tutarsın falan demeyin. Sonuçta aynı konu mu evet aynı konu konu kapanmıştır. Yapanlardan Allah razı olsun, nasıl bir zeka, nasıl bir fikir yarabbim...
 
Haaaa şimdi anladııım. Hani 5. sınıflarda okullar Amerikan Koleji gibi olacak, 10 saat İngilizce 16 saat İngilizceler havada uçuşacak, hatta 5. sınıftaki diğer dersler bile İngilizce işlenebilecek ya; bize diyorlar ki : "Sizin dersiniz 5. sınıflarda olmayacak. Hani şimdi pilot uygulama olacak, sonra kesinlikle verimli olduğu anlaşılıp tüm yurtta uygulamaya geçecek ya..." Böyle açık açık söyleseler olmaz sanki...
 
Şimdi yukarıda okuduklarımdan anladığım kadarıyla geçen senekilere göre değişen tek şey planlarımızı duruma göre şekillendirebiliyorduk. Bu sene bu durum ortadan kalkmış diyorsunuz.
Peki laboratuvar olmayan okullar da nasıl bir planlama yapılacak? Programda verilen çoğu kazanım bilgisayarda uygulamaya yönelik.
Benim gibi laboratuvarsız okulda çalışan arkadaşlar bu durumda ne yapmayı düşünüyor acaba?
 
Yeni müfredat bu yıl sadece 5. sınıflar için mi uygulanacak? 6. sınıflar geçmiş yıllardaki gibi mi olacak? Bilgisi olan var mı?
 
Bağlantıyı bir ben mi açamadım? Üzerine tıklama aktif değil, adres de eksik görünüyor...

edit: chrome ile bağlantı aktif değil ie ile bağlantı aktif, tıklanabildi.
 
Son düzenleme:
Şimdi yukarıda okuduklarımdan anladığım kadarıyla geçen senekilere göre değişen tek şey planlarımızı duruma göre şekillendirebiliyorduk. Bu sene bu durum ortadan kalkmış diyorsunuz.
Peki laboratuvar olmayan okullar da nasıl bir planlama yapılacak? Programda verilen çoğu kazanım bilgisayarda uygulamaya yönelik.
Benim gibi laboratuvarsız okulda çalışan arkadaşlar bu durumda ne yapmayı düşünüyor acaba?

Aynen, laboratuarı olmayan okullarda ne yapılacak? Nasıl ders işleyecez? Bu tip okullara yönelik plan var mı acaba? Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini ve varsa eğer planlarını paylaşırlarsa mutlu oluruz
 
güncellenen müfredat benim okula ağır gelir, acaba daha kolay yıllık plan hazırlayabilirmiyiz?
 
Seminerde yeni program falan hazırlayamazsınız dediler. Tüm Türkiye'de herkes aynı konuları görecekmiş.
 
Önceki planlara "Bu plan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 05/09/2012 tarih ve 150 sayılı kararıyla kabul edilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programına göre hazırlanmıştır. Atatürkçülük konuları 2504 sayılı Tebliğler Dergisine göre hazırlanmıştır." yazıyorduk.
yeni öğretim programı tarih ve sayılı kararına ne yazacağız?
 
Başka bir planda arkadaş şöyle yazmış :"Not: Bu plan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının17/07/2017 tarih ve 78 sayılı kararıyla kabul edilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5. ve 6. sınıflar) Öğretim Programına göre hazırlanmıştır."
 
Geri
Üst