2017-2018 Ortaokul 5-6 sınıf Yıllık Planları

Kodla Büyü
Başka bir planda arkadaş şöyle yazmış :"Not: Bu plan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının17/07/2017 tarih ve 78 sayılı kararıyla kabul edilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5. ve 6. sınıflar) Öğretim Programına göre hazırlanmıştır."

Not: "Bu plan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 17/07/2017 tarih ve 78 sayılı kararıyla kabul edilen Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5. ve 6. sınıflar) Öğretim Programına göre hazırlanmıştır." diye planın sonuna ekleme yaptım hocam ben de.

Bu arada 6.sınıflar için eski planı mı uyguluyoruz? Ya da şöyle sorayım; 6.sınıflarda izlediğim yöntem yeni müfredata uyuyor. 6'larda ilk dönem, yeni kazanımlara benzer şeyler işleyip yine yeni programda olduğu gibi II.dönem kodlamaya geçiyordum.

Kurul kararında bu eğitim öğretim yılında 5'ler, sonraki yıllarda diğer sınıflarda uygulanacaktır deniliyor. Ancak biz yeni öğretim programını 6.sınıflarda da uygulamaya geçirsek olmaz mı?:)
 
Dün müfredat seminerinde sunum yapan hocamız bu konuda şunları söyledi :
"Bu yıl 5. sınıflarda yeni müfredatı uygulamak zorundayız, 6. sınıflarda ise zümrede karar alıp uygulayabilirsiniz. Ancak uygulamak zorunluluğunuz yok."
Aslında şöyle bir durum da yok mu zaten yeni programdaki konuları aynen alıp eski programı uyguluyormuş gibi yapmak da mümkün. Yeni programdaki konular eski programda var hepsi yanlış mıyım?
2005'ten beri öğretmenim gördüğüm en kötü müfredat. Ocak ayında o kadar da yazdık görüş belirttik, bizim branştan bir çok görüş gitmiştir ancak hiç bir değişiklik de yapılmamış. Bence bizim dersin ne müfredatını önemsiyorlar ne kitabını. 5. sınıflarda 4 hafta anlattığım konuyu adamlar bir derse sıkıştırmış. Önceki sistem 1000 kat daha iyiydi. Bu müfredatla öğrenci her konuyu üstün körü geçecek.
 
Geri
Üst