2017 Ankara Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
Resen atamada anladığım kadarıyla boş okul sayısından daha çok norm fazlası öğretmen var. Bu öğretmenleri resen atarken hizmet puanı düşükten mi başlayarak atayacaklar yüksekten mi. Bilgisi olan var mı?
Hizmet puanı en az olan öğretmenden başlayarak yapılır resen atama
 
Atama yönetmeliğinde resen atama yapılır ibaresi var ama öncelik kimde yazmamış. Hizmet puani az olandan baslayarak yapilir diye bir ibare var mi herhangi bir yönetmelikte hocam
Hocam yıllardır süre gelen uygulama puanı küçük olan önce resen atanır
 
Çankayadayım. 35 tane norm fazlası öğretmen var ve 2 okul açıldı. İlde de muhtemelen atanmak çok zor olacak. Resen atanırsak da yandık.
 
Arkadaslar ben tekirdagdayim. resen atama ile ilgili milli egitimde gorusmedigim kisi kalmadi. Hatta genelgeden filan bana yazilar okudular telefonda, resen atamanin yuksekten basladigina dair. Ben o yuzden tercih yapmak durumunda kalmistim en yuksek puanli oldugum icin.

Genelge insan kaynaklari genel mudurlugu sitesinde bulunuyor 19.09.2016 tarihli..

SmartSelectImage_2017-12-05-14-46-55.jpg


Resen atamayi dusukten baslatan iller de var ama kafalarina gore is yapmis oluyorlar bu durumda.Ankarada durum nasil olucak merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Mantık olarak da yüksek puandan başlaması lazım. Düşük puanlılar hem tercih yapınca dezavantajlı hem de resen atamada dezavantajlı olunca haksızlık oluyor bence.
 
Yüksek puanlı olmalı bence de. Düşük puanlılar atanırsa O zaman puanı yüksek olup istediği okula atanamayan öğretmeni resen atamaması lazım. Bu ceza vermek gibi bir durum.
 
Peki resen atama yaparken sadece ilçe içinde mi yapacaklar yoksa ilçe dışındaki il içindeki ayni hizmet bölgesinden herhangi bir okula mi yapacaklar. Duyduğuma gore geçen sene sadece ingilizce ve rehber öğretmenleri resen atadılar, diğer branşları atamadilar diye biliyorum. onlari da açık cok okul var diye atadılar galiba.
 
bu düşük puan yüksek puanda her il kafasına göre atama yapıyor o zaman, ilimde bir kaç yıldır yapılmıyor resen atama ama yapıldığında düşük puandan başlanarak resen atama yapıldı ve ilçede açık okullar dolduğu için tercih yapmayan yüksek puanlılar okullarında kalmıştı aynı mantıkla bu yıl tayin istemeyi düşünmüyordum şimdi kafam karıştı
 
Az önce ilden aldığım bilgiye göre resende en az puandan başlayarak atama yapılacak ve sıralar 2. aşamada gösterilecek. 200 puan civarındayım sizce resen atanırmıyım?
 
slm mamak ta mesleki teknik okullar dahil ,ekran görüntüsü
paylaşabilirseniz sevinirim, benim sayfada görünmüyor.
 
Ankarada Bu sene norm fazlası Bilişim teknolojileri öğretmeni arkadaşların sayısı fazla mı bana mı öyle geldi
 
Ben 3 sene önce şu anda çalıştığım okula resen atandım. O zaman Etimesgut ilçesinden Sincan’a atadılar beni. Yani resen atamada bilin ki farlı ilçeye de gönderebiliyorlar ne yazık ki
 
Geri
Üst