2017 il dışı kontenjan durumu ne olur??

Kodla Büyü

hanibal07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum geçtiğimiz yıl il dışı kontenjanlarının niceliği de niteliği de son derece kısıtlıydı. Tayinlere Yaklaşık 3 ay gibi bir süre kala siz nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu yıl biraz daha cömert davranılır mı yoksa geçtiğimiz yılı da mı ararız

Son yıllarda uygulanan yöntem şu. Bakanlık her branş için ildeki boş olan normun %20 sini kontenjan olarak il mem lere bildirir. İl mem bildirilen (verilen) norm için okulları belirler. Bir ilde bilişim teknolojileri branşında 16 boş norm var diyelim. 16 nın %20 si yani 3.2 norm yapar. Bu da yuvarlanır ve bakanlık ile bilişim teknolojileri için il dışı kontenjanını 3 norm olarak bildirir. Buradan sonra o kontenjana il mem ler sistem üzerinden okul seçer. Yani okul seçimi il meme kalıyor. Merkezde açığı çok ise 3 tercihi de merkez okul bildirir. Yada ilçelerinde boş çok ise ilçeleri. İl atama okullardaki açığı bildiği için okulları düşünerek de tercihte bulunuyor. Mesela bir okulda matematik normu 3 ve h3 norm da da ücretli çalışıyor. O tarz okullara öncelik veriyorlar. Dediğim gibi okul seçimi illere bırakılmış. Kontenjan ise sistematik olarak normun %20 sini. Burada akla şu geliyor. ilde 4 norm boş. %20 sini 0.8 yaptığından o branşta kontenjan açılmıyor. Bunlar benim tespitim. Kesin böyle diyemem. Birde ildeki durum önemli. Bir okulda ihtiyaç var diğer okulda norm fazlası var. Dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim. Kolay gelsin

Eş durumu dışında devlet kaç senedir Batının sağlam yerlerini hiç açmıyor. Devletin öğretmenleri zorunlu hizmet bölgelerinde tutma projesi var. Ancak ben yine de umutluyum. Çünkü geceli-gündüzlü dualara başlamışım. Olmaz dersem Allah'ı yalanlamış olurum. :) Bu dergah umutsuzluk kapısı değildir. ;)

zorunlu hizmet bölgelerinde tutma projesinden öte, batıdaki güzel yerlerdeki öğretmenler hiç bir suretle yer değiştirmediği için zaten oralar hiç boş olmuyor. Örneğin Çanakkale merkezden Bursa ya geldim ve tekrar Çanakkale ye gitmeye çalışsam 15-20 sene gidemem herhalde...

2016 da bilinenin aksine milli eğitim bakanlığı boş olan tüm kadroları ildisi yer değiştirmeye açtı. Bilişim teknolojilerinden de yaklaşık 1200 açık vardı. Son yıllarda uygulama bu şekilde. %20 olayı çok eskiden vardı. Ocak ayındaki es durumu atamasinda 2500 civarı açık görünüyordu. Muhtemelen bu sene yine tüm boş normlar sisteme yansitilacak geçen seneye göre şans daha fazla olacak.

gölova' Alıntı:
2016 da bilinenin aksine milli eğitim bakanlığı boş olan tüm kadroları ildisi yer değiştirmeye açtı. Bilişim teknolojilerinden de yaklaşık 1200 açık vardı. Son yıllarda uygulama bu şekilde. %20 olayı çok eskiden vardı. Ocak ayındaki es durumu atamasinda 2500 civarı açık görünüyordu. Muhtemelen bu sene yine tüm boş normlar sisteme yansitilacak geçen seneye göre şans daha fazla olacak.
Hocam arkadaş il dışından bahsediyor sen ise özür grubu atamaların dan. Eş durumundan evet tüm kontenjan açılıyor ancak ilk dışı çok az kontenjan açılıyor

İlk defa il dışı için tercih yapacağım. Bakalım bu tercih işlemleri kaç yıllar devam edecek... Keza Ege'ye gitmek gibi bir duruma hazırlayamıyorum kendimi şu an. Başka da bir yere gitmeyeceğime göre. Uzun yıllar süreceğe benziyor bu doluluk ve uygulanan politikalarla.

Geri