2018 Kayseri İl Dışı

Kodla Büyü

tomarz

Site Gezgini
Mesajlar
48
Merhaba,
Bu sene Kayseri de çok ilginç bir hava var tayin dönemi ile ilgili. İl içi tayin döneminde bir arkadaş (bence haklı bir şekilde) kimsenin paylaşım yapmamasına, sormamasına serzenişte bulunmuştu. İl dışı tayin dönemi geldi bakıyorum aynı hava hala mevcut. Forum içerisinde Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale başlıkları açılırken ve paylaşımlar yapılırken kimsenin Kayseri il dışı hakkında soru sormuyor, paylaşım yapmıyor olması önceki seneleri dikkate aldığımda bir hayli şaşırtıyor beni...
Hal böyle olunca başlığı ben açayım belki benim gibi düşünenler vardır diyerekten başlığı açtım. Ne diyelim: Hayırlı olsun :)
Konumuza dönecek olursak Kayseri de pek okul açılmamış, benim gibi memleketine dönmek isteyenler için hayal kırıklığı oldu. Hatta merkezde sadece bir okul açık: Kocasinan-Sancaktepe Ortaokulu. Ona da ulaşabilene aşk olsun... 2 gündür arıyorum bir kez telefonu açan olmadı.
Aslında düşündüğüm bir okul daha var: Develi - Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, onu da tef mezunu olmam sebebiyle düşünüyorum. Ama merkeze yaklaşık 1 saatlik yolu olması sebebiyle derin düşüncelere itiyor beni :)
Umarım aranızda bu okullar hakkında bilgisi olan arkadaşlar vardır zira yarın son gün ve edineceğim bilgilere göre yazıp yazmamayı düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler... (Not: Puanım 131 )
 
Hocam ben sivas merkezdeyim okulum iyi. Kayseriyi düsünüyorum memleket olması sebebiyle ancak açılan okul sıkıntılı, bölge gecekondu, derslik az, sanırım ikili eğitim. Puanım 149 ama yazmayacağım
 
Benim de 182 puanım var aslında merkezde ki okulu düşünüyorum ama okul biraz kenar mahale ve küçük bir okul dolayısı ile çok sıcak bakmıyorum okul müdürü ile konuştum 16 saat ders olduğunu söyledi o okulda ki arkadaş il içi den başka bir okua geçmiş ama kayseri de o kadar okul varken 1 yıl daha beklemeyi göze aldım. Koca şehirden 1 yer açmaları üzdü bizi. Sanırım okulda iyi bir ekip yok ki sitede hiç bir etkinlik faaliyet paylaşılmamış. Ayrıca okul müdürü çok sıcak gelmedi bana biraz aktif, çalışkan idarelerle çalışmak daha heyecanlı olsa gerk. Ben okul müdürüyüm sivas 'ın bir ilçesinde ve istifa edip geçmeyi planlıyordum ama o okul olunca vazgeçtim yazacak arkadaşlara başarılar diliyorum
 
Teşekkür ederim hocam,
Develi de okul hakkında bilgisi görüşü olan arkadaşımız var mıdır? Mesela Kayseri merkezden geliş gidiş yapmak zor müdür? ya da okulun durumu hakkında bilgisi olan var mıdır?
 
Hocam okulu bilmiyorum ama develiye günlük gidis gelis yapan cok kisi var, ama her gidis gelis yollarda risk sonuçta iyi düsünün
 
Bu sene il içi ve il dışında Kayseri'de maalesef seçenek pek yok. Merkezde tek okul var, konum olarak biraz kenar mahalle, bu okulun tek avantajı merkeze yakın olması o kadar, şehir merkezine 6-7 km. Develiye merkezden her gün gidiş gelip yapmaktan iyidir.

Develiye günlük gidiş gelişte sıkıntı yok, gidiş yapan çok öğretmen memur var ancak hocam merkezde nerede oturacaksınız, develi araçlarına 1 vasıta ile gelip, oradan da develi arabası derken günde 2,5-3 saat yolda geçer.
 
Develi de okulu düşünme sebebim yıllardır merkez de olmasını bırakın yakın bir ilçede bile meslek lisesi'nin Kayseri de il dışına açılmıyor olması idi.

Her iki hocama da teşekkür ediyorum. Gerçekten aynen sizin gibi düşünüyorum. Dediğiniz gibi Kayseri'de yaşayacağım yer önemli ve gerçekten Develi istikametine ters bir lokasyon (İldem). Acaba sadece ben mi, merkezden ilçelere gidiş-geliş yapıyor olma durumunu sorun gören ve hayatın yollarda geçişini riskli bulan kisiyim? Derken, aynı fikirde olan hocalarımı görmek kendimi iyi hissettirdi. :)

Esasında @mahmutemre2211 hocamla aynı durumda olmakla birlikte, bu sorunu çözmenin en mantıklı yolu ya Develi de ev tutmak ya da memleket hasretini sineye çekip bir dahaki tayin dönemini beklemek gibi görünüyor.

Fikir alış verişinde bulunarak yardımcı olan, görüşlerini paylaşan arkadaşlara da bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst