21 saat ders zorunlu mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dem80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    ek
Kodla Büyü

Dem80

Site Gezgini
Iyi günler arkadaşlar kendi okulumda 15 saat dersim var. Başka okulda 21 saate tamamlama zorunluluğu var mi

Bazı okullarda 16 saat veya 17 saat derse giren arkadaşlar var zorunlu ise bu iş onlar nasıl böyle ders saatlerine girebiliyoar

Bazı okullarda 16 saat veya 17 saat derse giren arkadaşlar var zorunlu ise bu iş onlar nasıl böyle ders saatlerine girebiliyoar
normalde 21 saati tamamlayamayanlar (ya da meslek lisesindeki meslekçiler 40 saati) okul müdürü tarafından ilçeye bildirilmeli. ilçe de ihtiyaç olan okullara onları görevlendirmeli diye biliyorum.

https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/469.pdf
Ek ders görevi
MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;
a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,
kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.

Zorunlu 15
İhtiyaç varsa 21 girmek zorunda
Okulda 22 saat ders var. Hoca ben 15 girerim kalana girmem diyemez. Başka hoca yoksa girer

Branşında detayını da unutmayalım. Branş dışı bir talepte istekli değilseniz veremezler. Bazı müdürler detayını bilmeyen öğretmenleri joker eleman gibi resim bedene nereye lazımsa vermek isteyebiliyor.

okulunuzda varsa branşınızda 21 saate kadar zorunlu alırsınız. eğer okulunuzda branşınızda yoksa eğitim bölgeniz içinde boş branşınızda ders varsa 21 saate kadar tamamlanır. eğitim bölgenizde branşınızdan 21 saatten fazla var ise sizin isteğinize bağlı olarak kalan dersleride alabilrsiniz. Eğitim bölgenizde sizin 21 saatten az dersiniz varsa o dersi ücretli öğretmen yada farklı bir öğretmene verilmesi kamu zararı oluşturmaya girer oyüzden sizin tamamlamanız gerekiyor. eğer eğitim bölgenizde ve okulunuda 21 saati bulmuyorsa olduğu kadar girersiniz. Yani eğitim bölgenizde norm fazlası öğretmen var ise 15 saatte girersiniz 17 de olur. ama maaş karşılığınızı yine bir şekilde tamamlatırlar. Okul okul dolaşmamak için okulda 21 saat ders almak daha mantıklıdır. ha eğitim bölgenizde tek branşanız okulunuzda örneğin 10 saat dersiniz var ise ilçe size eğitim bölgeniz ve branşınızda olmak kaydıyla 11 saat ders vermenizi isteyebilir ve siz itiraz edemezsiniz.

Son düzenleme:
Eğitim bölgesi dışında görevlendirme yapamazlar değil mi?
Yapılamaz diye biliyorum. Ben ilk atandığımda köyde idim. 4 ve5. sınıflarda zorunluluktan çıkıp ders saatleri de 1 saate inince 9 saat dersim vardı. Köyde olduğum için başka okula veremediler. Milli eğitim müdürü hocam ilçeye tayin istesen burada da öğretmen yok işimiz olunca her seferinde seni getirtmek zor oluyor demişti. 9 Saat mis gibi geçinip gidiyorduk.

Buyuksehir olmayan illerde de eğitim bölgeleri oluyo değil mi yani küçük şehir diye ilin merkezde her yerine gonderemezler?

Buyuksehir olmayan illerde de eğitim bölgeleri oluyo değil mi yani küçük şehir diye ilin merkezde her yerine gonderemezler?
Büyükşehir diye bir ayrım yok. Her yerde bölge normu vardır. Merkezdesiniz diyelim merkezdeki okula verirler. Köye, yada başka bir belediyeye vermezler.

Merkeze bağlı uzak okullar var hocam onun için soruyorum merkezde kendi içinde bölgelere ayrılıyor mu

Merkeze bağlı uzak okullar var hocam onun için soruyorum merkezde kendi içinde bölgelere ayrılıyor mu
O kadar detayını bilmiyorum zümre başkanı olmadım hiç ama mantık çerçevesinde düşününce milli eğitim müdürlüğü onu düşünecektir diye düşünüyorum ama sonra bazı illerdeki garip uygulamalar aklıma geliyor neden olmasın demekten kendimi alamıyorum.

Eğitim bölgeleri yönergesinde şu ibare var;
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Eğitim Bölgeleri
Eğitim bölgesi oluşturulması
MADDE 6 - (1) Her il/ilçe bir eğitim bölgesidir. Ancak nüfusu 30.000’den fazla olan
bir il/ilçe merkezinde;
a) Eğitim kurumlarının türleri ve öğrenci sayıları,
b) Eğitim kurumlarının donanımı ile diğer tesislerin kapasitesi,
c) Ulaşım kolaylığı ve güvenliği,
ç) Coğrafî bütünlük,
d) Eğitim kurumlarının birbirine olan yakınlığı,
e) İletişim ve koordinasyon kolaylığı,
f) Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda; yeteri kadar eğitim kurumu,
öğrenci ve öğretmenlerin yararlanabileceği kapasitede; bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri tesis ve alanların bulunması,ve benzeri ölçütler dikkate alınarak eğitim bölgesi oluşturma komisyonunca birden fazla eğitim bölgesi oluşturulur.
(2) Büyükşehir statüsündeki illerin ilçelerinde en fazla 15, diğer yerleşim merkezlerinde ise en fazla 5 eğitim bölgesi oluşturulur

Arkadaş kendi okulunda kendi branşında haftalık 24 saat ders var. Başka öğretmen de yok ve 21 saatten fazla almam dedi.
4 derse branşı olmadığı halde muavin bey girdi. Kalan 20 derse arkadaş girdi. Günde 4 saat Program,
Sabah 2 öğlen sonu 2 haftanın 5 günü. Nöbet te cabası.

Arkadaş kendi okulunda kendi branşında haftalık 24 saat ders var. Başka öğretmen de yok ve 21 saatten fazla almam dedi.
4 derse branşı olmadığı halde muavin bey girdi. Kalan 20 derse arkadaş girdi. Günde 4 saat Program,
Sadece onun programı böyle ise ben olsaydım dilekçeyi yazmıştım.

Peki bunu diyebilir mi? Bana mantıksız geldiği için soruyorum. Norm 30 saate göre hesaplanmıyor mu? Maaş karşılığı 15 evet ama o derse de girmek zorunda diye biliyorum. Hangi sınıfın dersine girmeyeceğini nasıl belirledi. Bence hatalı bir uygulama.

Peki bunu diyebilir mi? Bana mantıksız geldiği için soruyorum. Norm 30 saate göre hesaplanmıyor mu? Maaş karşılığı 15 evet ama o derse de girmek zorunda diye biliyorum. Hangi sınıfın dersine girmeyeceğini nasıl belirledi. Bence hatalı bir uygulama.
Norm hesabı için yönetmelik der ki

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

Burada 24 saat için 1 norm gözükmesi bişeyi değiştirmez.

Ek ders görevi
MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı
ders görevini tamamlayan;
a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,
kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç
halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.

Öğretmen 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek derse girer. Fazlasına girmek zorunda değildir. Kanunen hakkıdır. Gücü yeten yönetmeliği değiştirtsin. Saçma sapan ders programı bozmalar mobingler yapmasın.

Bahsi geçen okulda muhtemelen idare ile öğretmen arasında sıkıntı oldu. Öğretmen de gıcıklığına 21 den fazla girmem dedi. Durduk yere 3 saat için hiç bir öğretmenin girmem diyeceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
Bahsi geçen okulda muhtemelen idare ile öğretmen arasında sıkıntı oldu. Öğretmen de gıcıklığına 21 den fazla girmem dedi. Durduk yere 3 saat için hiç bir öğretmenin girmem diyeceğini sanmıyorum
Muhtemelen benim de aklıma o geldi ama yanlış anlaşılır mı bilmem de norm hesabı ile Yönetmelik çelişiyor. O da bana hep mantıksız geliyor. Onu demek istedim.

Hesabı 30 saate göre yap ama 21 saatten fazla girmek zorunda değil de. Ek ders veriyor güya ama 30 ssat ders olan yerde 21 den sonra girmiyorum dese o kalan 9 saat sıkıntı oluyor onu demek istiyorum yoksa herkes hakkını aramak ve almakta her zaman özgürdür. Normunda 21 e göre hesapla o zaman.

Gerçi o zaman de ek ders yok muhabbeti çıkar. Değnek misali.

Muhtemelen benim de aklıma o geldi ama yanlış anlaşılır mı bilmem de norm hesabı ile Yönetmelik çelişiyor. O da bana hep mantıksız geliyor. Onu demek istedim.

Hesabı 30 saate göre yap ama 21 saatten fazla girmek zorunda değil de. Ek ders veriyor güya ama 30 ssat ders olan yerde 21 den sonra girmiyorum dese o kalan 9 saat sıkıntı oluyor onu demek istiyorum yoksa herkes hakkını aramak ve almakta her zaman özgürdür.
Doğru, ama herkes 21 de fazla girmem demiyor. Genelde giriliyor. Yapacak bişey yok. Yönetmelikler bu şekilde.

Geri