23 Nisan Bayramında Önemli Değişiklikler

Kodla Büyü

mustafatoker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Geçen yıl değiştirilen milli bayram kutlama yönetmeliği bu yıl uygulamaya geçiyor. 23 Nisan'larda renkli görüntülere sahne olan çocukların devlet adamlarının koltuğuna oturması uygulaması bu yıldan itibaren sona erecek. İlkokul öğrencilerinin stadyum gösterilerinin yerine kapalı spor salonları, alışveriş merkezleri ve parklarda halkın katılımıyla şenlik yapılacak.

TEK BAYRAM 29 EKİM'DE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, devlet töreni ile kutlanan tek bayram olacak. Cumhurbaşkanı Anıtkabir'e çelenk koyduktan sonra Çankaya'da tebrikleri kabul edecek. Törene katılanlar ve halkın bayramını kutlayacak. Devletin, milli bayramlarda tek resepsiyonu 29 Ekim'de olacak. Çankaya'da da bayram resepsiyonu verilecek.

http://www.kamuajans.com/egitimpersonel ... 10524.html

güzel mi. hocam ruh olmayacaksa hissiyat öldürülecekse güzel değildir. halk kutlasın deniyor. tamam 29 ekim halk tarafından kutlanmak istedi son bayramda neler oldu? hatırlamayanlar tarih yazarak google da aratsın bakalım 29 ekim nasıl kutlanmış ya da kutlatılmamış.

yapılan törenlere katılma zorunluluğu olmasa emin olun öğrencilerin tamamına yakını katılmayacaktır. öğretmenlerin ise % 90'ı. yani insanlara zorla bayram yaptıramazsınız. zorla, yasayla manevi bir hava oluşturamazsınız.

h.habib' Alıntı:
yapılan törenlere katılma zorunluluğu olmasa emin olun öğrencilerin tamamına yakını katılmayacaktır. öğretmenlerin ise % 90'ı. yani insanlara zorla bayram yaptıramazsınız. zorla, yasayla manevi bir hava oluşturamazsınız.
Birincisi hocam bizim çocuklarımız için bu bayram bir etkinlik bayramıydı. söylediğinin tam aksine çocuklar katılmak için çaba sarfediyor.
İkincisi 23 nisan bir dönüm noktasıdır. etkisizleştirmek yerine önemini artırmak gerekir.
Üçüncüsü ise öğretmenler istemez ise bile yapmaları zorunlu olmalıdır.. Onlar 23 Nisan la başlayan geleneğin memurları.
son olarak ise hocam. sen şimdi iktidarda olmanın şuhusu içinde olduğundan farkında değilsindir ama etrafına iyi bakıp analiz edersen toplumun nasıl zorla manevi havaya sokulduğunu görürsün.
Yazıklar olsun diyorum.
Sahip çıkacağınıza seviniyorsunuz.

sezginozturk' Alıntı:
h.habib' Alıntı:
Birincisi hocam bizim çocuklarımız için bu bayram bir etkinlik bayramıydı. söylediğinin tam aksine çocuklar katılmak için çaba sarfediyor.
İkincisi 23 nisan bir dönüm noktasıdır. etkisizleştirmek yerine önemini artırmak gerekir.
Üçüncüsü ise öğretmenler istemez ise bile yapmaları zorunlu olmalıdır.. Onlar 23 Nisan la başlayan geleneğin memurları.
son olarak ise hocam. sen şimdi iktidarda olmanın şuhusu içinde olduğundan farkında değilsindir ama etrafına iyi bakıp analiz edersen toplumun nasıl zorla manevi havaya sokulduğunu görürsün.
Yazıklar olsun diyorum.
Sahip çıkacağınıza seviniyorsunuz.

Hayır hocam. Toplum hiç de zorla manevi havaya sokulmuyor. O manevi havadan nasibi olmayanlar müsbet havayı sindirmekte zorlanıyor. Ama olsun. onların devri sona eriyor. Rahat olun...

Gelişmiş ülkelerde bu tarz uygulamalar artık yok.
Yugoslavya, sovyetler gibi demir yumruk ülkerinden kalma kutlama yöntemleriydi bizlerin yaptığı.
2.dönem geldi mi, 23 nisan 19 mayıs diyerek ders işlenmezdi. Kule yap bayrak aç, yürüyüş, bando...vs vs
Halktan tek kişi de gelip katılmazdı.

Bilgisayar öğretmeni dediğin çağın en ilerisindeki kişidir,

Alternatif çocuk şenlikleri yapılabilir ama resmi tören bana Kim Yong İl için ağlayan Kuzey Korelileri hatırlatıyor.

Yerinde bir uygulama.

bu ülkede her kaldıracan..zaten gençlik bitmiş..dahada beter olup 10 yıl sonra atalarını ve geçmişini tanımayan bir gençlik olsun :puhaha: :puhaha:

Reyhanli' Alıntı:
Yugoslavya, sovyetler gibi demir yumruk ülkerinden kalma kutlama yöntemleriydi bizlerin yaptığı.
2.dönem geldi mi, 23 nisan 19 mayıs diyerek ders işlenmezdi. Kule yap bayrak aç, yürüyüş, bando...vs vs

Alternatif çocuk şenlikleri yapılabilir ama resmi tören bana Kim Yong İl için ağlayan Kuzey Korelileri hatırlatıyor.

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!
Amaç geçmişi unutmamak ve çok önemli bir olayı anmaktır.
Dar bakış açınızın işine geldiği gibi düşünmeyin.
Sizin gibi çağının ilerisinde bir bilgisayar öğretmeni Kutlu doğum haftası zorlaması ile ilgili neden birşey demez acaba.
Kutlu doğum haftası olunca neden aklınıza Yugoslavya, sovyetler gibi ülkeler gelmez.
Kutlu doğum haftası deyince aklına Kim Yong İl için ağlayanlar gelmez.
Belki samimi isen şöyle dediğimde anlarsın demek istediğimi;
Kutlu doğum haftası örneğini bakış açını genişletmek için verdim. Vicdanlı ve hakkaniyetli olmaya çağırıyorum seni.
Lütfen işine gelene Kim Yong İl örneğini verip işine gelene de kıvırıp maneviyattan bahsetme.

sezginozturk' Alıntı:
Reyhanli' Alıntı:

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!
Sizin gibi çağının ilerisinde bir bilgisayar öğretmeni Kutlu doğum haftası zorlaması ile ilgili neden birşey demez acaba.
Kutlu doğum haftası olunca neden aklınıza Yugoslavya, sovyetler gibi ülkeler gelmez.
Kutlu doğum haftası örneğini bakış açını genişletmek için verdim. Vicdanlı ve hakkaniyetli olmaya çağırıyorum seni.
Lütfen işine gelene Kim Yong İl örneğini verip işine gelene de kıvırıp maneviyattan bahsetme.
sezginozturk abartıyorsun...

bencede iyi olmuş kaç km yol yürüyordum o törenlerde yağmurda provalar ........

sezginozturk' Alıntı:
Reyhanli' Alıntı:

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!

Hocam şimdi siz diyorsunuz ki amaç geçmişi unutmamak sadece 23 nisan da bu bayramı kutlayınca geçmişi unutmayacağız öyle mi ?..... O törenlere katılan öğrencilere soralım acaba 23 nisanda ne oldu da biz kutluyoruz diye..... idda ediyorum %60'ı bilmez.....

Kutlu doğum haftası hangi yönetmelikte hangi kanunda resmi olarak zorunlu kutlanacak yazıyor... Örneğin bizim okulda böyle bir etkinlik yapılmadı... Kimse yazıylada bildirmede etkinlikte görevlisin diye..... Zorla yapılamadığındandır ki çoğu kişi bu haftanın önemini ne olduğunu bilirken 23 Nisanı sorduğunuzda sadece Çocuk bayramı derler..... gerçekte öyle midir ? Bu yüzden ki hiçbir bayram ya da etkinlik (ne 23 nisan ne de kutlu doğum ne de diğerleri....) zorla hiç kimseye dayatılmamalı herkes gönlünce kutlamalı ki bir anlamı olsun..

23 Nisan bayramı degil adı daha önemli konuda tartışılacak çok bir şey yok adını tam yazmak herşeyi ortaya koyar zaten

23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı

sezginozturk' Alıntı:
Reyhanli' Alıntı:

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!

yanlış yerden misal getiriyorsun hocam. Konuyu saptırıyorsun. El insaf. Kutlu doğum haftasını herkes isteyerek, severek kutlar. Ayrıca Kutlu doğum haftasına katılacaksınız gibi bir dayatmanın olduğunu kimse söyleyemez. Vicdandan hakkaniyetten bahsetmişsiniz ve "kutlu doğum haftası zorlaması " demişsiniz. Allah aşkına söylediğinize kendiniz dahi inanmazsınız.

uyutun milleti...uyuşunda büyüsün..bir gün göreceksiniz herkes uykudan uyanacak ama ne gençlik ne değerler ...gelecekte bir gün gelecek

23 Nisan Türk Milleti için önemli bir gündür, 23 Nisan emperyalizme ve yobazlığa karşı Türk Milletinin yeniden dirildiği gündür. Birileri bu önemli günü gerek kutlu doğum haftası adı altında hiçbir müslüman ülkesinde olmayan ve son yıllarda icat edilen bir kutlamayla gerekse de 23 Nisan kutlamalarına ve milli değerleri içeren diğer kutlamalara yasaklar getirmeye çalışarak baltalama heveslerindedirler. Ancak Yüce Türk Milleti yine Yüce dinimiz İslamiyeti alet ederek araplaştırma ve ümmetleştirme politikalarını bozarak bu heveslerini kursaklarında bırakacaktır.

h.habib' Alıntı:
zomdaki' Alıntı:
h.habib' Alıntı:
:alkis: Güzel uygulamalar. Tam destek.
Olmaz olsun senin gibiler... Kese döner sap döner, gün gelir hesap döner...
Merak etme hocam. Hesap döndü zaten. Kendi görüşünü kabul etmeyenleri yok etmek isteyen zihniyet hesap veriyor şimdi. Kökü kazınacak inşaallah.
Kökü kazınacak derken neyi kastediyorsun hocam sen biraz daha açsana şu cümleyi...

geçen sene 23 nisan konyadaydı çok güzeldi sanırım bu sene izmirde olacak..

gençlerin ve küçük çocukların soüuksa sıcakta yağmurda renkli naylon taytlar giterek hoplayıp zıplaması günlerce buna uğraşarak çalışması adı gençlik bayramı, çocuk bayramıy olan günlerde gençlere ve çocuklara eziyetten başka birşey değildir.. 23 nisanda ülkedeki tüm eğlence merkezleri tüm çocuklara ücretsiz olsa daha güzel olur.. ya da birçok farklı fikir olabilir.. naylon donlarla stadyumlarda eziyet etmekden daha saçma olanı bunu savunuyor olmaktır..

yok vatan elden gidiyor yok tc siliniyor, yok irana benziyoruz yaygaralarına alıştık artık.. yiyen yiyorda ben yemiyorum bu saçmalıkları.

O keserle sap sürekli dönüyor zaten. Bugün sana yarın bana sonuçta hep bize...
Üstadın dizeleriyle iletimi tamamlayasım geldi:

Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
“Tarih”i tekerrür diye ta’rif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?

Ne odunmuş babanız, olmadı bir baltaya sap!
Ona siz benzemeyin, sonra ateştir yolunuz.
Meşe halinde yaşanmaz, o zamanlar geçti;
Gelen, incelmiş adam devri, hemen yontulunuz.
Ama dikkatli olun;bir kafanız yontulacak.
Sakın aldanmayın, incelmeye gelmez kolunuz.

Tek hakikat var, evet, bellediğim dünyada.
Elli altmış sene gezdimse de şaşkın şaşkın:
Hepimiz birbirimizin bağrı yanık âşıkıyız,
Sade ilânı çekilmez bu acaip âşkın!
M.Akif ERSOY

h.habib' Alıntı:
zomdaki' Alıntı:
h.habib' Alıntı:
:alkis: Güzel uygulamalar. Tam destek.
Olmaz olsun senin gibiler... Kese döner sap döner, gün gelir hesap döner...
Merak etme hocam. Hesap döndü zaten. Kendi görüşünü kabul etmeyenleri yok etmek isteyen zihniyet hesap veriyor şimdi. Kökü kazınacak inşaallah.
sana vereceğim tek cevap....
5255150725_448432125234854_1849968386_n.jpg

vseckn' Alıntı:
23 Nisan Türk Milleti için önemli bir gündür, 23 Nisan emperyalizme ve yobazlığa karşı Türk Milletinin yeniden dirildiği gündür. Birileri bu önemli günü gerek kutlu doğum haftası adı altında hiçbir müslüman ülkesinde olmayan ve son yıllarda icat edilen bir kutlamayla gerekse de 23 Nisan kutlamalarına ve milli değerleri içeren diğer kutlamalara yasaklar getirmeye çalışarak baltalama heveslerindedirler. Ancak Yüce Türk Milleti yine Yüce dinimiz İslamiyeti alet ederek araplaştırma ve ümmetleştirme politikalarını bozarak bu heveslerini kursaklarında bırakacaktır.
Demek diğer arap ülkelerinde olsa kutlamak gerekecekti :P Peygamber Efendimizi ağzınıza almayın,23 nisan-19 mayıs kutlaması dediğiniz işkenceden farksızdı protokol gölgede oturur olan çoluk çocuğa, öğretmene olurdu.Güneşin altında saatlerce yürünerek ,güne lanetler okunarak geçirilen bi bayram olmaz olsun (1 ay hazırlanmayı saymıyorum) kabullenmiyorsunuz ama devriniz kapandı..... :++:

h.habib' Alıntı:

:++: :+1: :alkis:

ögrenciydik, 23 nisan diye kafalarına göre kostümler giydirir, istedikleri hareketleri yaptırana kadar günesin altında çalıstırır, yagmurda gösteri yaptırırlardı, o iskence bitince yanına çanta almak yasak oldugu icin çorabın içinden çıkan nemlı otobüs bileti ile eve ulasmak gerçekten bayram olurdu bize. Ögretmen olduk, resmi törenlerde ögrencinin basında yürünecek, garnizon komutanının hizasına gelınce dönüp selam durulacak dendi. Vanın soguguna ragmen kaban giymenin yasak olduğu resmi gecitlerde elimizde olmadan titremiş olsak gerek, vali yürüyüşümüzü beğenmez bi daha ki sefere dair kararlara alet olurduk.. Bu manasız formalitelerin, zorbalıkların bitmesıdır bızım için bayram. Milli bayramlar elbette kutlansın, ama şenlik havasında, onurumuzla, sevincimizle. Darbe kırıntılarıyla değil!

brkhn' Alıntı:
23 Nisan bayramı degil adı daha önemli konuda tartışılacak çok bir şey yok adını tam yazmak herşeyi ortaya koyar zaten

23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı
Mesele isim ise ;
Egemenlik yumuşak bir kavram değildir. :)

h.habib' Alıntı:
sezginozturk' Alıntı:
Reyhanli' Alıntı:

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!

yanlış yerden misal getiriyorsun hocam. Konuyu saptırıyorsun. El insaf. Kutlu doğum haftasını herkes isteyerek, severek kutlar. Ayrıca Kutlu doğum haftasına katılacaksınız gibi bir dayatmanın olduğunu kimse söyleyemez. Vicdandan hakkaniyetten bahsetmişsiniz ve "kutlu doğum haftası zorlaması " demişsiniz. Allah aşkına söylediğinize kendiniz dahi inanmazsınız.

Hocam konuyu saptırmıyor um ve mantıksız değil verdiğim örnek. Atalarımız kelle koltukta, ölüm emirleri yayınlanmış bir şekilde düşman askerlerinin yanında yer alan padişaha karşı koyarak bu meclisi açtılar ve bizim bağımsız bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağladılar.
Şimdi bize düşen Atalarımızın önemini öğrencilere ve topluma aktarmaktır. Yoksa bugünkü ne olduğu, ne düşündüğü ve ülkemizi yani bizi nereye götürdüğü belli olamayan zihniyetin peşine takılıp Milli bayramlarımızı yok saymak değil. Bayram kutlamalarında varsa bir sıkıntı bunların Atalarımızın
daha iyi anlaşılması yönünde çözülmesini sağlamaktır doğru olan. Kutlamalardaki sıkıntının kutlamaları kaldırarak değilde 23 Nisanın daha iyi anlaşılması yönündeki uygulamalarla çözülmesi daha mantıklı değilmi. Lütfen bir defa daha rica ediyorum; böyle önemli bir konuyu dar görüşlü, doğru yolda olduğunu zanneden fakat yanlış yolda olan bir bakış açısı ile değerlendirmeyin.

AlimertX' Alıntı:
sezginozturk' Alıntı:
Reyhanli' Alıntı:

Yerinde bir uygulama.
Hocam ne diyorsun!

Hocam şimdi siz diyorsunuz ki amaç geçmişi unutmamak sadece 23 nisan da bu bayramı kutlayınca geçmişi unutmayacağız öyle mi ?..... O törenlere katılan öğrencilere soralım acaba 23 nisanda ne oldu da biz kutluyoruz diye..... idda ediyorum %60'ı bilmez.....

Kutlu doğum haftası hangi yönetmelikte hangi kanunda resmi olarak zorunlu kutlanacak yazıyor... Örneğin bizim okulda böyle bir etkinlik yapılmadı... Kimse yazıylada bildirmede etkinlikte görevlisin diye..... Zorla yapılamadığındandır ki çoğu kişi bu haftanın önemini ne olduğunu bilirken 23 Nisanı sorduğunuzda sadece Çocuk bayramı derler..... gerçekte öyle midir ? Bu yüzden ki hiçbir bayram ya da etkinlik (ne 23 nisan ne de kutlu doğum ne de diğerleri....) zorla hiç kimseye dayatılmamalı herkes gönlünce kutlamalı ki bir anlamı olsun..
Hocam öğrencilerimiz 23 Nisan ın önemini bilmiyorsa bunun nedeni sizin ve benim gibi öğretmenler yada Atalarımızın yaptıklarının bizler için önemini arka plana iten eğitim görüşüdür. Bize düşen Atalarımızın bizler için verdiği mücadeleyi yeni nesillere bulduğumuz her fırsatta aktarmaktır. Aksi taktirde hiyanet içinde olmuş olmuyor muyuz?.
Kutlu doğum haftasına gelince ben 5 yıl önce dinin alet edildiği ve dünya da sadece bizde olan böyle bir hafta hatırlamıyorum ama şu anda bulunduğum ilçede okulların yarısı buna yönelik etkinlik yapıyor. 5 yıl sonrasını siz tahmin edebiliyor musunuz bilmiyorum ama ben gayet iyi tahmin ediyorum.

Geri