24-26 saate BTR

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu sene muhtemelen 26 saat dersim olacak. Okulda tek bilisimciyim. 25 tane Arcelik akilli tahta ve BT sinifi var. Sizce BTR ye başvurmalımıyım ? Btr olmazsam muhtemelen butun tahtalar yine bana kalacak biliyorsunuz işte kaderimiz. Birde sınıf rehberliği almamak icin btr istiyorum. Sizce hangisi mantikli olmak mı ? Olmamak mı ? Halimi en iyi siz anlarsınız. Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Bende 24 saat var sinif verilmesin diye btr alıyorum 26 olsa alir miydim muhtemelen alırdım yine

O kadar saatle cok yorulursunuz. Tabi btr almayinca size sormayacaklar ise sorunlari.

yapacak bir şey yok hocam. yine de btr olun. zaten her halükarda size söyleyecekler tahta bozulunca. yapmam deseniz olmaz idareyle aranız limoni olur. en azından sınıf öğretmenliğinden kurtulursunuz.

Btr icin okuldaki ders yükünden sonra diyordu. Nasil uygularlar bilemem. Secmeli istemiyorum onun icin 21 saat icin dilekçe verdim, hatirlattim pazartesi belli olur.

Nasıl olsa yapacaksınız diye birşey yok hocam. 15 yıl btr oldum geçen yıl olmadım elimi de sürmedim. Başlarda biraz yadırgadılar ama sonradan alıştılar. Sonuçta bizim görevimiz de eğitim öğretim sınıfı

Ek ders yönetmeliği de öğretmen istemezse 21den fazla girmez diyor. Yönetmelik mi yönerge mi geçerli olur.
Screenshot_20240829_221500_PDF Reader - Hi Read.jpg

3.maddeye gore söyledim ben

hocalarım şu sınıf rehber öğretmenliği konusunu fazla dillendirmesek iyi olur.lehimize olan uygulamaları kaldırma konusunda son derece hızlılar

BTR olmak daha mantıklı geliyor bana. istesenizde istemesenizde yine arkadaşlarınız sizden yardım isteyecekler ve kıramayacaksınız. özel bie durumunuz yoksa hocam bence btr daha mantıklı.

Faz 1 ler ekonomik ömrünü tamamladı . Faz 2 de oraya dogru gıdıyor . Açıkçası tad vermez oldu btr . Bu arada innova için arıza kaydı açtım . 7 ay sonra geldiler . Ops kameralar dokunmatik karartılar giderildi.

Bizde hep 24 ustu hepimiz zumre karari alalim 21 ustu girmeyiz diye madem hakkimiz var kim girerse girsin üstüne ?
hocam zümre kararlık bir durum yok 21 saate düşüremezsiniz o 22 dir büyük ihtimal 2 saate bir sınıf eder dışarıdan 1 sınıfı bölüp öğretmen getirmeye ne idare ne öğretmenler ne öğrenciler etik bakmazlar bence gerek yok.
benim şahsen 24 saat dersin olsa kesinlikle btr almazdım.24+2+3+2-15=16 saat ek ders haftalık artı 2 saat için btr olmazdım.

hocam zümre kararlık bir durum yok 21 saate düşüremezsiniz o 22 dir büyük ihtimal 2 saate bir sınıf eder dışarıdan 1 sınıfı bölüp öğretmen getirmeye ne idare ne öğretmenler ne öğrenciler etik bakmazlar bence gerek yok.
benim şahsen 24 saat dersin olsa kesinlikle btr almazdım.24+2+3+2-15=16 saat ek ders haftalık artı 2 saat için btr olmazdım.
24 saate 13 saat ekders geliyor siz nöbetide eklemissiniz sanirim o hesaplama ile btr de 18+3 olur 2 degil 5 saat fark eder, ki mevzu ekders degil btr olmayınca teknik sıkıntılarla ilgilenilmedigi durumda idare ile aramız aciliyor bir de sinif alma sıkıntısı ortaya çıkıyor, açıkçası ben btr alma düşüncesinde oluyorum ama almayanlara da saygi duyarim

21 saat dersi olan ikinci bir görevlendirme gelmeyecek bir okul bulsam asla BTR olmazdım. İki öğleden sonram boş olsa bile razıyım.

Yönetmelikte olan bir durum için zümre kararına gerek olmaz.
Yani ptesi ben idareye 21 saat hakkim var o nedenle hadi 22 olsun, (cift saat diye) ama 24e kesin girmem, kalan 2ye kim girerse girsin, diyebilirim. Onlarda gulmeden, aa tabi yonetmelikte var madem, forumda öyle diyor, girme tabi biz iki saat icin basimizin caresine bakariz mi diyecek

Yani ptesi ben idareye 21 saat hakkim var o nedenle hadi 22 olsun, (cift saat diye) ama 24e kesin girmem, kalan 2ye kim girerse girsin, diyebilirim. Onlarda gulmeden, aa tabi yonetmelikte var madem, forumda öyle diyor, girme tabi biz iki saat icin basimizin caresine bakariz mi diyecek
Yasal durumu izah ettim. İdare ile olan durumunuzu bilemem. İnsiyatif alıp isterseniz 30 saat derse girip, btr olursunuz.
Yasal hakkınızı bilmek ayrı, uygulayıp uygulamamanız ayrı bir konu.

Ayrıca BTR yönergesi 3. madde ile ek ders yönetmeliği çeliştiği için nasıl uygulanması gerektiği de belirsizlik oluşturuyor.

Son düzenleme:
Yasal durumu izah ettim. İdare ile olan durumunuzu bilemem. İnsiyatif alıp isterseniz 30 saat derse girip, btr olursunuz.
Yasal hakkınızı bilmek ayrı, uygulayıp uygulamamanız ayrı bir konu.

Ayrıca BTR yönergesi 3. madde ile ek ders yönetmeliği çeliştiği için nasıl uygulanması gerektiği de belirsizlik oluşturuyor.
Iste bende sizin dediginizi belirtiyorum malesef ki hakki bilmek baska, yasal mevzuatin verdigi hakki ulkemizde kullanmak istemek bile problem yaratabiliyor uygulamak isteyince hakkini niye kullandin diyecek idareciler vs cikiyor karşına

Geri