24 GBlık windows 7 imajı, 13 pcye 20 dkda nasıl yüklenir?

Kodla Büyü
Buzkırıcı' Alıntı:
2 makinede image var.Bunlardan aynı anda 14 makineye acronisle ağ image 10dk
nasıl yapıldığını da yazarsanız çok memnun kalacaz.gerçekten çok işimişze yarayacak.

msconfig' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:
2 makinede image var.Bunlardan aynı anda 14 makineye acronisle ağ image 10dk
nasıl yapıldığını da yazarsanız çok memnun kalacaz.gerçekten çok işimişze yarayacak.
aynen
hocam ya bu linüx değilde acronis ile ağdan imaj açma olayını anlatırsanız çok makbule geçer.

Herhalde gigabit switch ve 2 ethernet kartı kullanmış hocamız. Eğer clonezilla ile imaj yüklemeyi düşünüyorsanız öğretmen bilgisayarına linux dağıtımı kurmak yerine DRBL(Diskless Remote Boot in Linux) Live Cd kullanabilirsiniz. İçinde ağ üzerinden imaj yüklemenizi sağlayan Clonezilla Server var.
http://drbl.sourceforge.net/

Acronis Backup & Recovery 11 Advanced Workstation can backup and recover the following file systems:

FAT16/32
NTFS

diyor bu da pardus yüklü makinelerde kullanamayız demek...

Clonezilla bedava bu arada, lisansla falan uğraşmıyorsunuz

pwd' Alıntı:
Herhalde gigabit switch ve 2 ethernet kartı kullanmış hocamız. Eğer clonezilla ile imaj yüklemeyi düşünüyorsanız öğretmen bilgisayarına linux dağıtımı kurmak yerine DRBL(Diskless Remote Boot in Linux) Live Cd kullanabilirsiniz. İçinde ağ üzerinden imaj yüklemenizi sağlayan Clonezilla Server var.
http://drbl.sourceforge.net/

keşke gigabit olsaydı ama değil 100 mbitlik eskilerden, klonlamanın hızlı olmasını sağlayan clonezillanın sıkıştırma yeteneği ve multicast denilen özellik. aslında iki network kartına da ihtiyac yok 1 tane ile de yapılabiliyor.

Orada 23 makine olsaydı gene aynı zamanda biterdi. Yada 48li switch kullanılsa 47 makineye kopyalanması gene aynı sürede biterdi.

Ben ubuntu üzerine clonezilla kurdum ama öğretmen makinesine kurmak istemezseniz, arkadaşın dediği live cd yi de kullanabilirsiniz. (kendi sitesinde Clonezilla Live: Clonezilla live allows you to use CD/DVD or USB flash drive to boot and run clonezilla (Unicast only) diye bir uyarı var, unicast daha yavas olur)

Mevcut 100 mbit sistemde bu hızla tamamlanıyorsa iyiymiş. Ben son multicast denememde 25 gblık bir imaj için (sayı belli bir noktaya kadar önemli değil ama 20 pc için) saatlerce beklemem gerektiğini hesaplamıştım. Bu yüzden imaj işlemini multicast yerine unicast ile yapıyordum. Bu bilgi iyi oldu. Teşekkürler.

pwd' Alıntı:
Mevcut 100 mbit sistemde bu hızla tamamlanıyorsa iyiymiş. Ben son multicast denememde 25 gblık bir imaj için (sayı belli bir noktaya kadar önemli değil ama 20 pc için) saatlerce beklemem gerektiğini hesaplamıştım. Bu yüzden imaj işlemini multicast yerine unicast ile yapıyordum. Bu bilgi iyi oldu. Teşekkürler.

Kendi sitelerinde Clonezilla Live: Clonezilla live allows you to use CD/DVD or USB flash drive to boot and run clonezilla (Unicast only), diyor.. yani server kurarsan multicast yaparsın, hızlı olur ancak bunun bir dezavantajı var,

eğer makinelerden biri gelen bilgiyi harddiske yazamıyorsa yada yavas yazıyorsa tüm diğerleri bir süre onu bekliyor. Eğer yazma başarısız olursa onu pass geçiyor ama onun parametresini şu kadar saniye beklesin diye ayarlaman gerekiyor

sadece videoyu izledim ve YUH diyorum
bunu yapan bi bilgisayar öğretmeniyse ben neyim arkadaş???? :o :o :cry:

Geri