25-30 bin arası laptop tavsiye

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar 25 bin civarı asus marka bir cihaz arıyoruz. tavsiyeleriniz varmıdır. Almanca öğretmnelerimiz günlük işlerini yapacak aynı zamanda doktora öğrencisi. rahat kullanabileceğim beni yormayacak bir cihaz olsun hocam dedi. tavsiyelerini bekliyorum şimdiden tş ederim

25-30 bin aralığında oyun canavarı bir bilgisayar olmaz ama giriş seviyesindeki bir oyun bilgisayarı bile harici ekran kartı olmayan günlük iş bilgisayarından daha uzun ömürlü olacaktır.

Bu açıdan oyun bilgisayarına da bakabilirsiniz. Oyun bilgisayarı demek illa oyun oynanacak demek değil neticede. Performans odaklı olur.

Lenovo tercih edersen aşağıdaki makinenin işlemcisi yukardakilerin hepsinden daha güçlü hocam. Aşağıya onlarla kıyaslama tablosu ekledim. 13. nesil işlemci. U serisi işlemcilerde batarya biraz daha uzun gider bilgin olsun.

CPU Benchmarks​

1734182060873.webp

Elimde 1 aylık cihaz var i7 13. nesil işlemci, 16 gb ddr5 ram, 512gb m2 ssd, 6gb 3050 nvidia ekran kartı, Asus. 33-34 gibi bir fiyat düşünüyorum.

Sakın bazıların lafına uyup da takoz gibi gaming laptoplardan birini almayın.

Günlük işler için ekran kartı gereksiz masraf. Onboard fazlasıyla iş görür hocam. Yine de tercih tabi
Gereksiz masraf değil külli zarar. Pili hızlı bitiriyor. Cihaz adaptörüyle beraber minimum 3kg oluyor. Sürekli fişe takılı kullanıldığı için batarya 2-3 senede ölüyor. Adam gibi oyun oynatsa neyse, rtx3050 li laptop onu da yapamaz. Millet bayılıyor bunları hamal gibi taşımaya. 30-35 bin para verdim diye iyi bir şey aldığını sanıyor bir de.

Gereksiz masraf değil külli zarar. Pili hızlı bitiriyor. Cihaz adaptörüyle beraber minimum 3kg oluyor. Sürekli fişe takılı kullanıldığı için batarya 2-3 senede ölüyor. Adam gibi oyun oynatsa neyse, rtx3050 li laptop onu da yapamaz. Millet bayılıyor bunları hamal gibi taşımaya. 30-35 bin para verdim diye iyi bir şey aldığını sanıyor bir de.
Rtx 3050 bilgisayar kullanıyorum. Okulda günü rahat çıkarıyor şarjı. Normal ofis kullanımında 4-5 saat rahat kullanıyorum.

Oyun konusuna gelince sıkıntı yaşamadım şimdilik oyun oynarken. Rtx350 refresh 6gb versiyonu var üzerinde.

Yazın 20.700'e aldım. Yeni çıkan oyunlara verebilecek param yok. Kütüphanedeki oyunları sıkıntısız oynuyorum. Gta5, control, star wars, death stranding vb oyunlar var. Crysis 1'de fan açmadı.

Ekran kartını kullanmayı bilmek lazım. Sürekli rtx kart açık kullanırsanız şarj dayanmaz. Normal kullanımda dahili kartı kullanıyorum şarj derdim olmuyor. 3d tasarım, video edit, canva vs işlerde bile yetiyor ama uzun sürerse açıyorum rtx'i işimi görüyorum.

Arada da oyun oynamak için rtx aldım. 4050 alacaktım. Arada indirimden dolayı 6000 fark vardı 3050 6gb olanı seçtim. Çılgınlar gibi oyun oynayan biri değilim.

Adaptörü de aşırı büyük değil. Daha büyük çıkar diye bekliyordum ama epey küçük çıktı.

Son düzenleme:
boş boş konuşmayı seven bi arkadaş daha herşeyi bildiğini sananladan, bana göre de 14" 13" bilgisayar bilgisayar değil o ne öyle onu alacağıma tablet alırım 4k

boş boş konuşmayı seven bi arkadaş daha herşeyi bildiğini sananladan, bana göre de 14" 13" bilgisayar bilgisayar değil o ne öyle onu alacağıma tablet alırım 4k
14 inç 16:10 oranlı ekran ile 15 inç 16:9 un ekran boyutu dikey olarak aynı. Döküman ve web vb işlerde dikey yükseklik daha önemli. Buna rağmen Asus, macbook air yanında tam bir takoz. Bu daha ekran kartı olmayan nispeten ince bir model. Gaming laptoplar daha da takoz.
WhatsApp Görsel 2024-12-15 saat 01.51.25_38ac1774.webp
Ekran görüntüsü 2024-12-15 015354.webp

bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. lenovo amrka daha önce bi tanıdık almış ikisinde de ısınma problemi yaşanmış hatta ilk cihazın ilmecisi yanmış. hp de istemiyor arkadaş. freedos alırsa da benim başım ağrır.😉kendim asus kullanıyorum çok memnunum. o sebeple hocam da sizinkinden olsun dedi.tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden tş ederim

bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. lenovo amrka daha önce bi tanıdık almış ikisinde de ısınma problemi yaşanmış hatta ilk cihazın ilmecisi yanmış. hp de istemiyor arkadaş. freedos alırsa da benim başım ağrır.😉kendim asus kullanıyorum çok memnunum. o sebeple hocam da sizinkinden olsun dedi.tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden tş ederim

iki işlemci arasında çok fark yok bunu alsın geçsin hem baya ucuzmuş bi tane de ben alayım benim için önemli olan "Single Thread Rating"

benden size tavsiye tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu topa girmeyin hocam. döner dolaşır sen aldırdın bunu olur siz kötü olursunuz.

benden size tavsiye tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu topa girmeyin hocam. döner dolaşır sen aldırdın bunu olur siz kötü olursunuz.
yok hocam ben 4-5 seçenek gösteririm siz bilirsiniz derim zaten. kesin şunu alın demem. avantajlarını dezavantajlaını anlatırım. bu gibi mevzularda kesin konuşmalardan kaçınırım açıkcası.

Kesinlikle katılıyorum hocam çok para çok iyi bilgisayar algısı var ama her zaman değil. İhtiyacımızı bilmediğimizden kaynaklanıyor. ekran kartı işin içine girince en az 8-10 bin fazla vermek zorunda kalınıyor. rtx3050 artık standart bir ekran kartı olmaya başladı zaten iyi bir ekran kartım var demek için 4060 ve üstü olmalı amaç kimseyi eleştirmek değil tabi ama durum böyle.

Geri