250 GB taşını harddiski pc görmüyor

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğretmen pc'si exper marka.Bunun ön tarafında 2 tane USB girişi var.Önceleri 250 Gb'lık toshiba taşınır harddiski çok rahat görürken şimdi 2 USB'de görmüyor.Flash belleklerde bir sıkıntı yok.Onları çok rahat görüyor.Arka taraftaki usb'lere taktığımda görüyor.Enterasan olan okuldaki en düşük 252 ramlık bir pc'de çok rahat görürken 2 Gb ramlık öğretmen pc'sinde görmüyor.Diğer pc'lerde de sıkıntı yok.Yazın Pc'nin anakartı yandığı için garantiden değiştirildi.Garantiden geldikten sonra belli bir süre iyiydi.Zamanla böyle bir sıkıntı oldu.Ne yapabilirim?

aygıt yöneticisinden usb sürücüleri bir kaç kere kaldır, değişiklikleri algıla de.

Hocam kasayı söküp kablolarına baktım.Yerinden çıkarıp tekrar aynı şekilde taktım ama bir şey değişmedi.Birde flashbellekleri güvenle çıkarırken bu aygıt güvenle çıkarılmadı gibi bir uyarı veriyor.USB'lerden bir tanesinde.Bu neden olabilir.Çünkü bir kaç bilgisayarda aynı hata ile karşılaştım.Bu sorunuda çok merak etmişimdir.

1) Öndeki usb girişlerine taşınabilir diski çalıştıracak kadar enerji gelmiyordur hocam. Yeni makine olduğuna göre zaten usb 2.0'dır bilgisayar, o konuda da problem yoksa dediğim gibi voltaj düşük geliyordur. Taşınabilr sabit diskinizin kablosunu değiştirerek deneyebilirsiniz. o da olmazsa çift başlı usb kablolar var ondan bi tane alırsanız yine görebilir.

2.) Aygıtın güvenle kaldırılmadığı hatasının virüs kaynaklı olduğunu sanıyorum. Benim de başıma sık sık gelir, Flaş belleği bi formatlayıp denerseniz bunu da görmüş olursunuz.

Suvari hocam dediğinize katılıyorum.Evdeki bilgisayarda elektrik az geldiği için arkadaki usb girişlerini kullanıyorum.6 yıllık pc.Okuldaki 3 yıllık.Bu şekilde bir voltaj düşüklüğü neden olabilir.Bunu düzeltme şansı yok mu?Harddiskin kablolarından olduğunu sanmıyorum.Çünki diğer pc lerde sıkıntı yok.Çalışıyor.Birde hdd nin ışığı yanıyor.Her şey normal gözüküyor.

suvari' Alıntı:
Öndeki usb girişlerine taşınabilir diski çalıştıracak kadar enerji gelmiyordur hocam. Yeni makine olduğuna göre zaten usb 2.0'dır bilgisayar, o konuda da problem yoksa dediğim gibi voltaj düşük geliyordur. Taşınabilr sabit diskinizin kablosunu değiştirerek deneyebilirsiniz. o da olmazsa çift başlı usb kablolar var ondan bi tane alırsanız yine görebilir.

Muhtemelen sorun @suvari'nin yazdığı şekilde çözülecektir. Zira Y kablo tabir edilen bu kabloların bir ucu veri iletimi sağlarken diğer ucu da gerekli enerjinin sağlanması işini görür. Bir de, geçmişte benim de başıma gelen sorunun (gecikmeli yazma başarısız) benzeri bir sorun yaşadığınız için yazıyorum, bazı anakartların, büyük boyutlu taşınabilir bellekleri görmeme gibi bir kusurları vardır. Özelllikle bios sürümleri eski olanların. Bios güncelleme yaparsanız sorununuzun çözülme ihtimali var.

+Bilgisayarım sağ tık yönet ve disk yönetimi dediğinizde görüyor mu kontrol edin. Biraz züğürt tesellisi olacak ama, eğer orada diski görüyorsanız, sağ tık, "sürücü harfi ve yolu değiştir" deyin. Nadiren de olsa sorunu çözen bir yoldur.

Kolay gelsin.

Ek;
Donanımı güvenle kaldır tıklamasıyla uğraşmak ya da bununla ilgili hata mesajı almak istemiyorsanız, masaüstü sağ tık özellikler, ayarlar, gelişmiş, sorun gider sekmelerinin sırayla tıklanmasından sonra, birlikte yazmayı etkinlşetir kutucuğunu işaretlerseniz, donanımı istediğiniz gibi takıp çıkarabilirsiniz.

Söylediğiniz kablonun sorunu çözeceğine inanıyorum.Merak ettiğim öğrenci pc sinde bu sorun yokken ondan daha kapsamlı olan öğretmen pc sinde bu sorun neden olmuş olabilir.Dediğinizi uygulayacağım.

Böyle bir durumla 2 kez karşılaştım. birinde wd marka 320gb taşınabilir diski bilgisayar tanımıyordu. ışıkta falan sorun yoktu, ama açmıyordu. Çift usb başlı kabloyla sorun giderildi. Bazen sadece kabloyu değiştirmek de yetiyor. Ama bazen buda sökmüyor maalesef, onun için sadece DENEMEK LAZIM diyorum :)

Voltaj düşüklüğünün sebebini öğrenmek için ilk olarak güç kaynağına bağlı diğer donanımlardan enerjiyi kesmeyi dene. (CD-ROM, Disket sürücü vs.)

hocam benim evdeki bilgisayara taşınabilir harddisk taktım.usb'lerin hiçbiride harddiski görmedi.Disk yönetiminde de görmüyor.bu arada bilgisayarı alalı 1 sene olmadı.

ttalan46' Alıntı:
hocam benim evdeki bilgisayara taşınabilir harddisk taktım.usb'lerin hiçbiride harddiski görmedi.Disk yönetiminde de görmüyor.bu arada bilgisayarı alalı 1 sene olmadı.

Başka bilgisayarlarda harddiskiniz görülüyorsa yine aynı şeyi diyeceğim: Kablo değiştirin, bilgisayara ve harddiske format atarak da bi deneme yapın.

Geri