250GB taşınabilir diskimin USB sorunu

Kodla Büyü

SerkanF1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
250GB kapasiteli Toshiba taşınabilir diskim var. Disk, laptopda açılıyor ama masaüstünde açılmıyor. USB gücü yetmiyor galiba, çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı!

Masaüstü bilgisayarınızda ön paneldeki usb portlara değil de arka paneldeki portlara takarak denediniz mi? Muhtemelen çalışacaktır..

SerkanF1' Alıntı:
250GB kapasiteli Toshiba taşınabilir diskim var. Disk, laptopda açılıyor ama masaüstünde açılmıyor. USB gücü yetmiyor galiba, çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı!
1-direk arka porta bağlayın olmazsa
2- daha kaliteli ve daha kısa bir kablo ile deneyin olmazsa
3-Bu kabloyu deneyin ve her 2 ucuda usb portlarına takın

Ekli dosyalar

• toshiba-usb-y-cable-ba82010-300.gif
    toshiba-usb-y-cable-ba82010-300.gif
    12.3 KB · Görüntüleme: 547
Biraz once aynı sorunla karşılaştım. Laptopta gormuyor masaustunde goruyordu. Tam takmadan usb ucun 1 cm i dışarıda bırakacak sekilde takınca calıştı :shock:

Çözümmüdür bilmem ama sahibine al böyle kullan dedim. Tam takınca hdd led i yanmıyordu. Usb girişinde sorun vardır muhtemelen diye düşünüyorum.

Kasanın arkasındaki USB girişlerini denedim olmadı. USB girişlerinin voltajını değiştirebilmek için BIOS'da seçenek var mıdır!

Çift USB kablosunu bilgisayar dükkanında denedim ama çalıştırmadı... Dükkan sahibinin demesine göre çift USB kabloları çeşitleri varmış...

technolog' Alıntı:
Biraz once aynı sorunla karşılaştım. Laptopta gormuyor masaustunde goruyordu. Tam takmadan usb ucun 1 cm i dışarıda bırakacak sekilde takınca calıştı :shock:

Çözümmüdür bilmem ama sahibine al böyle kullan dedim. Tam takınca hdd led i yanmıyordu. Usb girişinde sorun vardır muhtemelen diye düşünüyorum.
Bu yöntem mantıklı gibi, HDD ledleri çalışmadığı zaman lede giden güç direk olarak harddiske aktarılabilir...

Geri