29 Ekim Tören

Kodla Büyü
Hocalarım merhabalar, 29 Ekim için konferans salonunda tören yapılacak. Ben reji kısmında arka plandayım ve bütün süreci akışa göre ben yürüteceğim. Doğru düzgün prova yapamadığımız için tam olarak sorunlarımı çözebilecek vakit bulamadım. Benden istedikleri şey perdede sürekli olarak bir video olması yani boş vakitlerde sürekli o video perdede olacak. Akışta olup açmam gereken şeyleri açarken ise belli etmeden yani perdede gözükmeden açmamı istiyorlar. Ekran yansıtma ayarlarından ekranı uzat şeklinde kullanıp perdeyi 2. ekran gibi kullanıyorum. Hep açık kalmasını istedikleri videoyu oraya koyup yineletiyorum ama akışta açmam gereken videolar oluyor bu yüzden 2. ekrana o videoları geçirirken gözükmemesi gerekiyor nasıl yol izleyebilirim. Sadece 1 tane genel prova yapabildik orada izlediğim yol şuydu.
Arka plan videosnu perdeye sürükledim ve o sürekli o ekranda kaldı. Diğer açmam gereken videoları ise Powerpointe yüklemiştim. Orada slayt gösterisine bastığımda tam ekranda 2. ekranda oynaması için gereken ayarı yaptım. Başlarda bu iyi gitse de 1. ekranda rastgele bir yere tıkladıgımda powerpointteki videoda duruyordu bu yüzden sorun yaşadım. Açıkçası tam ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz

Hocam, tüm videoları Windows Media Player'da oynatma listesi halinde ekleyip sürekli ekranda olması gereken videoyu da oynatma listesinde her videonun ardına kopya olarak tekrar ekleyebilirsiniz. Bu şekilde videoları listeden çalıştırmak daha seri olur.
İnşallah anlatabilmişimdir.

Bazı projeksiyonlarda kumanda da siyah ekran modu oluyor yani kumandadan o düğmeye basınca projeksiyon siyah ekran gösteriyor o sırada siz istediğiniz değişikliği yapıyorsunuz sonra tekrar kumanda aynı tuşa basınca normal yansıtılan ekran geliyor... Belki işinizi bu bilgi görür...

Genişletilmiş ekran kullanın, Bsplayer ile videoyu açın, Bsplayer' ın ekran kısmını sürükleyerek, genişletilmiş ekrana bırakın. Burada ekrana çift tıklayarak tam ekran yapın, BsPlayer' ın panel kısmı birinci ekranda kalsın, videoları bu panel ile yönetin ve kapatın. Programı kapatıp, başka video açtığımızda yine ikinci ekranda tam ekranda oynar, bir kere bunu yapmanız yeterli.
En kullanışlı yöntem bu.

Genişletilmiş ekran kullanın, Bsplayer ile videoyu açın, Bsplayer' ın ekran kısmını sürükleyerek, genişletilmiş ekrana bırakın. Burada ekrana çift tıklayarak tam ekran yapın, BsPlayer' ın panel kısmı birinci ekranda kalsın, videoları bu panel ile yönetin ve kapatın. Programı kapatıp, başka video açtığımızda yine ikinci ekranda tam ekranda oynar, bir kere bunu yapmanız yeterli.
En kullanışlı yöntem bu.
Hocam bu tavsiyeniz çok işime yaradı. Çok teşekkür ederim sorunsuz güzel bir tören geçirdim sağ olun.

Geri