3 işletim sistemi sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 0nursah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

0nursah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben hdd yi 3 e bölüp sırasıyla xp, win7 ve pardus2009 kurdum. fakat açılışta işletim sistemi seç ekranında sadece windowslar çııyor, pardus gözükmüyor. neden olabilir acaba yardımcı olabilecek olan var mı?

Ben xp ve pardus kullanmştım.O zaman bir sıkıntı olmamıştı ama kurulumda bir problem olabilir mi acaba?

hocam kurulum esnasında bir defa sorun oldu. açılırken işletim sistemi okuma hatası deyip windowsları da açmadı ama sonra ben xp cd si takıp hdd yi birleştirdim tekrar 3 e bölüp biçimlendirdim ve sırayla xp, 7, pardus kurdum ve bu defakinde hiçbir sıkıntı çıkmadı kurulum esnasında. tek sorun açılışta xp ve 7 var pardus yok. hatta windowsları açtığımda pardusun kurulu olduğu hdd yi hiç görmüyot. pardusla o bölümü ntfs olarak değil de değişik bi formatta biçimlendirmiştim etc4 gibi bişeydi. ondan olabilir mi acaba

pardusu en sona kur
ayıca parus win7 yi boot ediyormu bi araştır
bende xp ve pardus var çalşıyor

hocam pardusu en son(a) kurdum. 7 yi boot etmese bile xp yi etmesi gerekmez mi? ayrıca xp açıldığında pardusun kurulu olduğu hdd bölümünü görmüyor. ne yapcaz bilmem ki...

Uzun zamandır pardus kullanmıyorum. Ama sorununuza bakılırsa "grub" kurulmamış. Aşağıdaki linkte söylenenleri yaparak grubu tekrar kurmayı deneyin.
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?t=8833

Xp üzerinden pardusun kurulu olduğu bölümü görememeniz çok normal. ( Görmeye ihtiyacınız da yok aslında ) Eğer windows üzerinden pardusun kurulu olduğu bölümü görmek istiyorsanız ve pardusu kurarken ext4 dosya sistemini seçmediyseniz (yani ext2 ya da ext3 seçtiyseniz) aşağıdaki program işinizi görür. Ama ext4 dosya sistemi seçiliyse bildiğim kadarıyla şimdilik yapacak birşey yok.
http://www.fs-driver.org/index.html

hocam sen iyisi sanal olarak kur işltim sistemini öyle daha ii tek tek partlara bölmene gerek yok VMware Workstation bu program ile sanal olarak kurabilirsin...

easybcd diye bir program bu işi hallediyordu ama işin içinde linux olunca işe yararmı bilemiyorum. sadece windows olan çoklu işletim sistemli pclere, c,d,e sırasıyla eskiden yeniye doğru(xp,vista,win7)kurarsanız programa bile gerek olmuyor, boot.ini dosyası kendisi şekilleniyor.

Geri