dirty_y' Alıntı:
Dün vatan mağazasından laptop alırken yanında office programı da satmaya çalıştılır. Yardımcı olan arkadaşın dediğine göre, üçüncü nesil işlemcisi olan laptoplara çip takılmışmış. Windows güncellemesi kapalı bile olsa çip sayesinden internetten office programının yasal olmadığını anlıyormuş ve lisanslı key istiyormuş. Eğer girmezsen office programlarını kitliyormuş. Düzeltmek için format atıyormuşsun. BU sebebten atılan 5 format sonrasında da makinanın garantisi ölüyormuş. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar.
Tabi arkadaş doğru söylemiş. Hatta o laptopların tek formatlık, beş formatlık, on formatlık olan versiyonları da var. Böyle kullan at, eskisini getir yenisini götür. Ne ararsan
Bende gittiğim her yerde Vatan personelini överim. Eğitimli çocuklar sürekli ürün eğitimi alırlar. Başarı sınavları olur falan derim.
Hadi koydu diyelim arkadaşın dediği gibi ve office de çalışmadı windows da. Bu arkadaş hiç düşünmemiş mi peki KOCA MICROSOFT lisanssız o kadar işletim sistemi kullanıcısından haberi varken hatta uyarı mesajları bile gönderirken neden tamamiyle işletim sistemini kapatmıyormuş veya office leri deaktif etmiyormuş. Arkadaşlar hepiniz, devlet kurumlarındasınız okullarsanız. Hanginizin bilgisayarında lisans etiketi var veya OPEN lisans sahibisiniz. Yada hanginiz, Lisans sorunuyla karşılaşmış bilgisayara çözüm üretemediniz. Bu olaya şöyle bakın:
Ben bir firmanın bilgi işlemindeyim ve inanın neredeyse bilgisayarın güç düğmesine basmak için bile para ödüyoruz. Üstelik bu bir defaya mahsus da değil. Sizler şimdi zamanında bizim aldığımız gibi genç arkadaşlara o kırık microsoft programları ile eğitim veriyormusunuz. Bu arkadaşlar da microsoft konusunda uzmanlaşıyor mu evet. E be napıyorum. Personel Microsoft biliyor tekrardan onlara open lisans ürünlerini tanıt öğret onun masrafıyla uğraş.... gider bu böyle. Siz arkadaşlara Onu öğrettiğiniz için bende onların bildiği programları satın alıyorum hem de uzman destek görüyorum. Şimdi bu kadar yazdın cevabın yok halen diyeceksiniz, verelim o halde cevabı da. Aslında az evvel de yazdığım gibi ne kadar çok personel microsoft ürününü kullanırsa ben o kadar çok microsoft ürünü satın almak zorundayım. Yani o kadar çok para vermek zorundayım. Microsoft bilmiyor mu, 16-25 yaş arası çocukların yiyici grup olduğunu ceplerinde paraları olmadığını ve bilgiye aç olduklarını. E oda istenileni veriyor, yıllar sonra da diyor ki hadi bakalım ödeme zamanı tabi bunu direk size değil firmalara söylüyor.
Sonuca gelirsek, elbette bazı güvenlik geliştirmeleri yapılır ama bunun çözümüde bir yerlerde mevcuttur. Ki ben arkadaşın dediğinin olacağından bile emin değilim. O muhtemel TPM çip ile karıştırmış bir şeyleri. İyi çalışmalar.