3 portlu switch(dağıtıcı) arıyorum

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilişim sınıfında iki bilgisayar yan yana birinde birinde net var diğerinde yok bende switch almayı düşünüyorum fakat port sayısı en az 5 benim için fazla olur sonuçta okul idaresine aldıracağım başka hangi yöntemi kullanabilirim ya da 3 lü switch var mı piyasada?

switche gerek yok hocam, daha pratik yolu kullanın. kabloyu 2 ye bölün yeterli olur.. 4 uçlada çalıştırabilirsiniz.
Nasıl mı?
1-2-3-6. uçları kullanacaksınız sadece, renk sıralamasını karşılıklı denk gelecek şekilde yapın bitsin..

Hayır hocam adsl splitter ile olmaz zaten ihtiyaçta yok, aslında sizin kastettiğiniz splitter değil rj45 splitter/combiner olmalı..
diğer mesajda dediğim gibi bunlara ihtiyaçta yok ve rj45 splitterlar aynı anda 2 pc ye bağlantıyı vermezler..

the_korsan' Alıntı:
switche gerek yok hocam, daha pratik yolu kullanın. kabloyu 2 ye bölün yeterli olur.. 4 uçlada çalıştırabilirsiniz.
Nasıl mı?
1-2-3-6. uçları kullanacaksınız sadece, renk sıralamasını karşılıklı denk gelecek şekilde yapın bitsin..

nasıl yani the_korsan hocam tam anlayamadım.
internet bağlantısı olan normal bir CAT5 kablosunun ucunu açıp
4 tanesini 1-2-3-6 (senin örneğin gibi) bir RJ45'e
diğer 4 tanesinide 4-5-7-8 başka bir RJ45'e bağlarsam ve bu uçları iki farklı pc ye bağlasam her ikisindede internet olur mu?
Diğer ucu ne olacak peki (modeme takılı olan), tek RJ45 sorun olmayacak mı?

@xapex hocam tüm uçların 1-2-3-6. larına kablo çakacaksınız...

4 kablo rengini bir kabloya yani 2 uça, 4 kablo rengini de diğer 2 uca, yani 2 farklı kablo var beraber sarılmışlar gibi düşünün hocam.

üstad şu işi renklerle veya görsel olarak anlatır mısın.
böyle pek anlaşılır olmadı

massoud' Alıntı:
üstad şu işi renklerle veya görsel olarak anlatır mısın.
böyle pek anlaşılır olmadı

Renk sıralamasının önemi yok hocam, karşılıklı olarak aynı sırayla bağlayın yeterli.. Önemli olan jacklarda 1-2-3-6. lara çakmış olmanız.

Ekli dosyalar

• cat5 2ye ayır.jpg
    cat5 2ye ayır.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 654
Geri