3 sene sonra gelen trafik cezası

Kodla Büyü

savas3457

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Aracıma 2010 yılında trafik cezası kesilmiş tebliğ tarihi ise tam 17 ay sonra gözüküyor internette ama böyle bir şey yok bana tebliğ falan edilmedi.Devamlı kontrol eden biri olarak bu zamana kadar yoktu bu ceza yeni sisteme işlemişler birde 110 tl faiz koymuşlar ne ala memleket ya.Birde cezası gözükse öderdim ki arabayı da muayane ettirdim olsa orda karşıma çıkardı böyle bir saçmalık karşısında yapılabilecek birşey var mı?

Memlekete çağ atladı hocam,çağ. Sen neyden yakınıyorsun. Nereden nereye! hergün öle şeylerle karşılaşıyoruz ki medeniyet sürecinde daha bir arpa boyu yol aladığımızın göstergesi oluyor

usulsuz yapılmış bir işlem bu parayı ödeme gibi bir durumunuz yok. 30 gün içinde cezanın size tebliğ edilmesi gerekridi. siz bu cezaı alın ve adlieye bir dilekçe ile bildirin

Kayıtlı olduğunu vergi dairesi ile, cezanın kesildiği yer farklı olabilir, mesela ikametiniz istanbul, cezayı ankarada yazdılar. Ankara vergi dairesi bunu istanbul bildiriyormuş bu 6 ay zaman alıyormuş demişlerdi bana. 17 ay sonra işi ise; bundan 5-6 ay önce tv'de şöyle birşey dinlemiştim, adresi tespit edilemeyen 3 milyon tl'lik ceza kaydı var bunlar bir şekilde bulunarak ödenmesi sağlanacak gibi birşeydi, adresi tespit edilmemiş, farklı illerde ceza kesilmiş....vs
bu bilgiler(ilk satır) defterdarlık da yaptığım konuşma ve muayene sonrasında bana Trafik şube de söylenenlerdir. ben onların yalancısıyım.
daha çok ceza çıkar, mesela ben geçen yıldan bir iki tane kırmızı ışık ihlali bekliyorum hala :oops:

Bence bölge trafiğe gidip itiraz edin en azından faizinden kurtulun, ruhsatta muayene tarihi de delildir zaten. ceza varken muayene edilmiyor. nasıl oldu diye biraz soruşturun, bence faizinden kurtulursunuz da ceza maalesef ödetirler.

hocam edirnedeyim . aksaray da radar cezası yedim 10 gün içinde adresime ulasmıstı :)

Geçmiş olsun hocam inşallah çözülür. Başlığınızı görünce başıma gelen aklıma geldi;

2006 yılında aldığım arabamı 2008 yılında sattım. Bana 2009 yılında köprü geçiş cezası geldi, eylem tarihi 2005, düzenlenme tarihi 2009. Ödemedim. Tabiki arabayı almadan önce olan geçişe arabayı sattıkdan sonra düzenlenen cezayı ödemedim. Bir daha da hiçbiyerde karşıma çıkmadı.

Geri