3 yaşındaki oğluma tablet almalımıyım???

Kodla Büyü

sevdalina

Site Gezgini
Arkadaşlar kararsız olduğum bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Oğlum 3 yaşında bilgisayarı çok seviyor, oyun oynuyor, youtube ta istediğini izliyor, resim çiziyor vs. başından hiç kalkmak istemiyor, ben hafta sonları izin veriyorum sadece, hafta içi saklıyorum tamirde olduğunu söylüyorum, evde olduğunu bilse kıyameti koparır açmamız için, fakat bu sefer de babasının telefonunda oyun oynuyor, elinden alamıyoruz ( çok zor bir çocuk), telefon bence bilgisayardan daha zararlı, radyasyon bakımından... Hal böyle olunca tablet alırsam hem bilgisayarın gözlere olan zararından hem de telefonun radyasyonundan kurtulurum diyorum.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz??? Çok mu erken???

Bence almamalısınız.
Ama alternatif sunmanız gerek tablet yerine oyuncak alın.

benim kız 8 aylık artık bilgisayarı açtırmıyor bana evde çalışamıyorum illa tuşlarına basacakmış ama tuşların 5ine 6sına birden basınca bilgisayar da kafayı yiyor

:?
tablet yerine güzel çizgi film cd leri alın
çizim yapmayı seviyorsa boyama kitabı alın
hikaye kitapları alıp ona hikayeler masallar okuyun
bu şekilde alternatif bulunabilir
bence telefonu hiç göstermemelisiniz sizin elinizde evde dahi olmadığını bilmeli
sadece haftasonları izin verdiğiniz bilgisayara haftasonlarıda izin vermeyin
1-2 hafta çok zor geçecektir ama zamanla unutacaktır
tabi ki şahsi fikrim karar vermek sizindir :wink:

Benim oğlumda 3 yaşında ve bilgisayara çok meraklı. Cep telefonundaki oyunlara da merak sardı. Elinden almakta zorlanıyoruz. Bence şu an uzak tutulmaları gereken bir dönemdeler. Çünkü kural koymak çok zor bu yaştaki bir çocuğa. Bence tablet almayın.

hocam benim direk kızımın olarak değil ama ipadim var. benden çok kızım kullanıyor. Oyun da oynuyor ama çok güzel uygulamalar var. Şahsen ben tavsiye ediyorum ipadi. benim kızım 5 yasında hatta 2 yaşında ikzilerim var. onlar göre uygulamalar bile var. hikayeler yapbozlar türkçe ingilizce kavramlar. size bir site adı vericem orayı incelemenizi tavsiye diyorum.
onlineanne.com

Benim oğlum da 4 yaşında aynen sizin anlattığınız gibi bilgisayarda ve telefonda oyun oynamayı çok seviyor.Önceleri fare kullanmayı falan öğrensin diye eğitici oyunlar oynatıyordum.daha sonra ipin ucunun kaçtığını gördüm yemek yemek için sofraya bile gelmiyordu.Kontrolü elimize almak için önce bilgisayarı baban işe götürdü dedik ve evde bilgisayar yokken onunla konuşmaya başladık biraz alıştırdıktan sonra artık evde bilgisayar oynaman yasak dedik.Sadece iki üç haftada bir halasına gittiğinde oynayabiliyor.Bilgisayar artık evde ve oynamak için hiç sormuyor bile durumu kabullendi.Okulda 50 tanesiyle başediyoruz ama evde bir tane çocuk bizi çok zorluyor:))

Arkadaşlar hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. Dikkate almaya çalışıcam. Dediğiniz gibi hafta sonları da izin vermesem iyi olacak ama ağlama krizlerine giriyor :( Bakalım bir çözüm bulacağız artık. Ama telefondan nasıl vazgeçiririz bilemiyorum, illa ki görüşme yapıyoruz :( 1 sene daha idare etsek iyi olur. Dediğiniz gibi okulda bir sürü çocukla idare ediyoruz ama evdekilerle baş etmek daha zor. Ben evde daha çok yoruluyorum doğrusu...Ama napalım sağlıklı olsunlar da...

Tüm arkadaşlar olumsuz yazmışlar almayın yaşı küçük diye.Ben ise tam tersini söylüyorum diyorum ki size evet alın teknolojinin uzmanı olsun hatta ve hatta yazılım olayını anlatmaya çalışın yaşı ilerledikçe birşeyler öğretin ve yazılım yazdırın çok ciddiyim.İleride çok ileri düzeyde yazılımlar yapacaktır.C# veyahut c++ bunlardan birini öğretin siz de bilmyiorsanız sizde öğrenin özellikle php phpi mutlaka gösterin ilgisini artıracak şeyler yapın.

sevdalina' Alıntı:
Arkadaşlar kararsız olduğum bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Oğlum 3 yaşında bilgisayarı çok seviyor, oyun oynuyor, youtube ta istediğini izliyor, resim çiziyor vs. başından hiç kalkmak istemiyor, ben hafta sonları izin veriyorum sadece, hafta içi saklıyorum tamirde olduğunu söylüyorum, evde olduğunu bilse kıyameti koparır açmamız için, fakat bu sefer de babasının telefonunda oyun oynuyor, elinden alamıyoruz ( çok zor bir çocuk), telefon bence bilgisayardan daha zararlı, radyasyon bakımından... Hal böyle olunca tablet alırsam hem bilgisayarın gözlere olan zararından hem de telefonun radyasyonundan kurtulurum diyorum.

kesinlikle yanlış bir tutum. elinden alamıyoruz demek ne demek, bir çocuk anne ve babası hayır dedikten sonra kendini parçalıyorsa ve siz buna kıyamıyorsanız ipin ucu elinden kaçmış demektir. hocam sınırları iyi çizmeli ve bir müddet çocuğunuzun üzülmesine katlanmalısınız aksi taktirde ileride burada problemlerinizi anlatırsınız.

1-kesinlikle patronun siz olduğunu bilmeli. İstediği kadar ağlasın oyun zamanini bilmeli. Kontrolu bırakmayın
2- kontrolu bırakmayacamdiyorsanız uygun yazılımların olduğu tableti kesinlikle alın. Yazılımlar için paraya kyın zira önemli olan eğiticiyazılımlar.
3- gerçek dünyadan kopmasın. Eğitic oyuncakları ihmal etmeyin

Bence alın

Arkadaşların çoğu hayır demiş haklı olarak. Ancak çocuk tablet olmasa da; ya telefonla ya da evdeki bilgisayarla zaten oynuyormuş. Buradaki sorun tablet değil. Sorun çocuğu o tarz ekranlardan uzak tutamamak. Tablet alsanız da çocuk zaten illaki evdeki pcyi size yine bırakmak istemeyecektir. Tabi buradan akıl vermesi kolay. Bu yaşlarda çoçuğu olanlar sizi daha iyi anlıyordur. Ne kadar da dikkat edilse önüne geçilemiyor bazı şeylerin. hayat kitaplara uydurulamıyor bazen. En iyisi yaş grubuyla sık sık oynatmak ama o da çok zor. O saatelerde dışarı çıkartılıp gezdirilebilir tabi yaşadığınız yer buna müsaitse. Ama kış günü büyük alış-veriş merkezlerine götürüyorsunuz, orada da oyun salonları var, gene ekranlar var, çocuk doymak bilmiyor.
Sözün özü; Çocuğu mümkün olduğunca ekranlardan uzak tutmak gerekir. Uzak tutmak için de alternatif sunmak gerekir çocuğa. Öyle kuru kuru yapma dediğiniz zaman dinlemez. Sabırla direnmek gerekir. Mesela bilgisayar konusunda çıldırdığı zaman, onunla oyun oynamayı deneyin, hikaye okuyun, dışarı çıkartın. Çocçuklar da haklı, evde gün boyunca oturtamazsınız. Anne baba da işten yorgun geliyor onlar da haklı ama sonuçta bu çocuk istenerek yapılıyor ağlamaya hakkımız yok. Çok zor çocuk ifadesi yanlış çünkü bu yaştaki tüm çocuklar günümüzde zor zaten. Sorumlusu bizleriz istemesek de. Mesela evde o bilgisayar ve telefon hiç olmamış olsaydı çocuk bunları istemeyecekti zaten.

Bence almayın. Geçen ay 150 TL'ye ucuz bir tablet aldım. Ucuz olsa da işimi görüyordu. 2 yaşındaki oğlum dün elinden düşürdü. İç ekran gitti.... :cry:

suckan10' Alıntı:
sevdalina' Alıntı:

kesinlikle yanlış bir tutum. elinden alamıyoruz demek ne demek, bir çocuk anne ve babası hayır dedikten sonra kendini parçalıyorsa ve siz buna kıyamıyorsanız ipin ucu elinden kaçmış demektir. hocam sınırları iyi çizmeli ve bir müddet çocuğunuzun üzülmesine katlanmalısınız aksi taktirde ileride burada problemlerinizi anlatırsınız.

Hocam size ve sizin gibi düşünenlere katılıyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim, oğlum zamanının çoğunu ekran karşısında geçiriyor diye algılanmasın, bütün eğitici ve fiziksel aktiviteleri (futbol, basketbol, hikaye, resim, yapboz, kes yapıştır vb.) zaten yapıyoruz. Günümüzde evinde bilgisayar ve telefon olmayan yok nerdeyse, bunlardan uzak durması çok zor, zaten ben sadece haftasonları izin veriyorum, benim düşüncem tablet alırsam bilgisayardan uzaklaştırabilirim belkiydi ( tabi ki onu da sınırsız kullanmayacak). Ama şuanda vazgeçmiş durumdayım en azından 1 sene erteliyorum.
Bir de biliyorsunuz her çocuk birbirinden çok ayrı, kitaplardaki yöntemler yeterli olmuyor, bir çocukta yaptıkların diğerinde etki etmiyor, patron benim demekle de olmuyor, o çocuğun psikolojik gelişimini gözardı edemiyorsun. Bence en doğrusu her anne baba kendi çocuğunu iyi tanımalı ve ona göre yöntem geliştirmeli...
İlginize teşekkürler...

Doktor tavsiyesi, 4 yaşına kadar tv dahi izlememesi gerekir. Ama 5 dk rahat dursun diye her ödünü veriyoruz. Bu da büyüdüğünde disiplinsizliğe sebep oluyor. Yorgun argın eve geldiğimizde yapmamız gereken ilgilenmek, çocuklarımızla oynamak sohbet etmek. Böylece çocukların tv ve pc ihtiyace ortadan kalkacaktır.

Sen yapabiliyormusun diye sorun. Hayır yapamıyorum :puhaha: :puhaha:

benim cici annemden olan 4 yaşındaki kardeşim de bilgisayar bağımlısı oldu diyebilirim..evde herkesin bilgisayarı var, onun bile..sabah kalkıyo gidiyo açıyo çizgi film izliyo, oyun oynuyo vs. annesine kızıyorum yapmayın etmeyin diye, şimdilerde kaldırmışlar bilgisayarı iyi de yapmışlar..tamam bilmesi, kullanabilmesi iyi bişey ama saatlerce kullanması çok yanlış..

asıl sorun bence bizlerin anne baba olarak çocuklara gereken ilgi ve zamanı ayırmamamız yada ayıramamazdır.

benimde 20 aylık bir çocuğum var. eve geldiğimde onunla oynarsam hiçbirşeyi gözü görmüyor. ama bi kenara uzanırsam yada bilgisayarın başına oturursam oda birşeyler karıştırmak istiyor hatta beni rahat bırakmıyor.

kısaca yerlerde yuvarlanma, yastık ve minderlerden yuva yapma, köpek sürüsü olma :), hayvan taklitleri yapma ve atçılık oynama gibi oyunlar her zaman favorisi ve herşeyden öncelikli oluyor. bunları yapacak vaktiniz varsa tablete ihtiyaç duymazsınız bence.

birde en önemli nokta isteği ne olursa olsun bir kez taviz verdiğinizde hep istiyor ve vazgeçiremiyorsunuz. sebebi ne olursa olsun tavize kesinlikle hayır.

tamamen koparmayın ama sürekli de vermeyin

yerinde ve zamanında kullanma alışkanlığını kazandırmaya bakın (zor olacak ama babalık kolay olmuyor:)

Okul öncesi dönemde uzun süre bilgisayar kullanma otizme benzer sorunların ortaya çıkma olasılığını arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır, sınırlı sürelerle kullandırmak gerekiyor.

Almak yada almamak senin elinde ama hayır dediğinizde problem çıkarmamalı. bırakın biraz ağlasın eninde sonunda susar. her ağladığında istediğini vermeyin. hatta ağlayınca verecekseniz de vermeyin.

BBNET
Geri