3 yaşındaki oğluma tablet almalımıyım???

Kodla Büyü
hiç bir çocuk anne babasıyla saklanbaç kovalamaç zıpzıp yuvarlanma hoplama zıplama vs.. gibi oyunlar oynamayı bilgisayara tercih etmez evet yorgun oluyoruz ama gece 11 - 12 ye kadar zıpzıp yapıyoruz arada yorulup bilgisayar molası veriyoruz sonra devam

bence de almayın hocam benim kızım da 12 aylık bilg. açınca tuşlarına basıyor ben de bakıcam diyor hiçbir iş yaptırmıyor ama şahsen ağlasa bile 3 yaşına geldiği zaman almak istemem yani. anne baba olunca ağlamsın gönlü olsun istiyoruz ama çocuğun kişiliğini de bizler blirliyoruz her ağladığında her isteği olmamalı

Hocam bence alın, 7 inç bile olsa çocuklar bu yaşta valla kapıyorlar ne varsa, benim yeğenim 4 yaşında biz aldık 2 saatte çözdü ne varsa.. Ben öneririm :+1:

Küçük kardeşi Allah bağışlasın,
hocam 3 yaşındaki çocuk tableti kırar kırmak sorun değil derseniz alın,
plastikten geçmeli oyuncaklar daha uygun olur diye düşünüyorum,ayrıca masaüstünde biraz takılsın fena olmaz ,
veya bozuk klavye ile oynuyabilir selamlar

:P
dndd' Alıntı:
hiç bir çocuk anne babasıyla saklanbaç kovalamaç zıpzıp yuvarlanma hoplama zıplama vs.. gibi oyunlar oynamayı bilgisayara tercih etmez evet yorgun oluyoruz ama gece 11 - 12 ye kadar zıpzıp yapıyoruz arada yorulup bilgisayar molası veriyoruz sonra devam

bunu benmi yazdım diye düşündüm, şu an annemlere bıraktım, dersim yok bilgisayara ve dinlenmeye olan açlığımı gideriyorum :mrgreen: 33 aylık kızım var, çok fena öğrendi, "oyun" yazabiliyor mesela, bazen açılış sayfasını silip bak bozuk diye kandırıyordum sonra bunun da doğru olmadığını düşündüm, bu ara ben tezgahtar oluyorum o alışverişe geliyor kendi kıyafetlerine para veriyor saf kızım benim :P NOT: bir tane de 9 aylık var evde ona rağmen bilgisayar karşısında bir saatten fazla kalmamasını sağlamaya çalışıyoruz zor oluyor ama çok yorucuuuuu

bırakın ağlasın hocam hem ağlayarak her şeyi elde edemeyeceğinin farkına varır hem de ciğerleri genişler diyaframı açılır:)

sevdalina' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
sevdalina' Alıntı:
Arkadaşlar kararsız olduğum bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Oğlum 3 yaşında bilgisayarı çok seviyor, oyun oynuyor, youtube ta istediğini izliyor, resim çiziyor vs. başından hiç kalkmak istemiyor, ben hafta sonları izin veriyorum sadece, hafta içi saklıyorum tamirde olduğunu söylüyorum, evde olduğunu bilse kıyameti koparır açmamız için, fakat bu sefer de babasının telefonunda oyun oynuyor, elinden alamıyoruz ( çok zor bir çocuk), telefon bence bilgisayardan daha zararlı, radyasyon bakımından... Hal böyle olunca tablet alırsam hem bilgisayarın gözlere olan zararından hem de telefonun radyasyonundan kurtulurum diyorum.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz??? Çok mu erken???

kesinlikle yanlış bir tutum. elinden alamıyoruz demek ne demek, bir çocuk anne ve babası hayır dedikten sonra kendini parçalıyorsa ve siz buna kıyamıyorsanız ipin ucu elinden kaçmış demektir. hocam sınırları iyi çizmeli ve bir müddet çocuğunuzun üzülmesine katlanmalısınız aksi taktirde ileride burada problemlerinizi anlatırsınız.

Hocam size ve sizin gibi düşünenlere katılıyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim, oğlum zamanının çoğunu ekran karşısında geçiriyor diye algılanmasın, bütün eğitici ve fiziksel aktiviteleri (futbol, basketbol, hikaye, resim, yapboz, kes yapıştır vb.) zaten yapıyoruz. Günümüzde evinde bilgisayar ve telefon olmayan yok nerdeyse, bunlardan uzak durması çok zor, zaten ben sadece haftasonları izin veriyorum, benim düşüncem tablet alırsam bilgisayardan uzaklaştırabilirim belkiydi ( tabi ki onu da sınırsız kullanmayacak). Ama şuanda vazgeçmiş durumdayım en azından 1 sene erteliyorum.
Bir de biliyorsunuz her çocuk birbirinden çok ayrı, kitaplardaki yöntemler yeterli olmuyor, bir çocukta yaptıkların diğerinde etki etmiyor, patron benim demekle de olmuyor, o çocuğun psikolojik gelişimini gözardı edemiyorsun. Bence en doğrusu her anne baba kendi çocuğunu iyi tanımalı ve ona göre yöntem geliştirmeli...
İlginize teşekkürler...

kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum. ve bunu benden iyi anlayan biri daha yoktur heralde. çünkü ikiz erkek çocuk babasıyım ve ikiz olupta tipi huyu davranışları bukadar mı farklı olur çocukların. burada benim vurgulamak istediğim çocukların ağzına bakan anne ve babalardan olmayın. geçen gün veli toplantısında bir veli diyor ki, öğretmenim işte benim çocuğum şunu yapmıyor bi söyleseniz belki düzelir. eee nerde kaldı anne bana. buna fırsat vermeyin dedim sadece, yoksa benim çocuklarda çatır çatır bilgisayar kullanıyor. ama evde tek bilgisayar olmasına rağmen hiç kavga çıkmıyor. evet başta sen kullanacaksın ben az durdum kavgası olmak üzere idi ama artık kesinlikle yok. süresi gelmeyen çatlasada diğerine karışmıyor. yoksa bilgisayarı 1 hafta süre ile kullanamıyorlar. ilk başta bu cezayı verdiğimde ağladılar zırladılar, benden habersiz açmaya kalktılar. sen kötü bir babasın bile dediler. ama şimdi herkes mutlu. saygılar. tablet olayına gelince bu yaştaki çocuklar kullandıkları ürünün kendisine getirilerine yada mali değerine kırılacağına bakmaz. en başta çok titiz davrandıkları bir çok oyuncakları şu an binbir parça. sıkılınca kırılmasını bile önemsemiyorlar. onun için vakit var diye düşünüyorum.

Sayın hocam öncelikle teknolojiden kaçış yok.Ama Allah bağışlasın çocuğunuz çok küçük.Bence tablet almayın ve ilgisini başka araçlara kaydırmaya çalışın hesap makinesi,elekronik saat,eski dvd ,eski kullanılmayan radyo gibi araçlara...
Daha sonra yaşı ilerleyince zamanı gelince teknolojiyle yine sizin elinizle ve kontrollü tanışsın,,,

Bence almamalısınız:ama farklı aktiviteler bulmalısınız.Daha yaşı çok küçük. Kainatı ve dünyayı keşfetmeli. Bazı arkadaşlar erken teknolojiyle tanışsın kullansın uzman olsun demişler ama çocuğunuzun ilgi alanı oyunlar olacağı için bu pek mümkün değil. Bence büyümeli. Teknolojide uzmanlaşmak için en azından bu yaş için erken. Şu anda tablet ıalmak teknolojinin oyun kısmıyla onu meşgul etmek onun zararına olur.

hocam çok küçükmüş daha, aslında ben yaşı kaç olursa olsun bilgisayarı oyun amaçlı kullanmasına karşıyım, eğitici oyunlara lafım yok ama vurdulu kırdılı yada bebek giydirmece gibi gereksiz ve manasız oyunların oynanmasında hiç bir yarar görmüyorum. Bilgisayar oynamak istediğinde ona eşlik edin ve sadece belli bir süre eğitici oyun oynamasına izin verin, süresi dolduğunda hadi senle resim yapalım gibi farklı bir etkinliğe yönlendirebilirsiniz, bilgisayar başında tamamen yanlız bırakmayın bence, kes yapıştıri oyun hamuru gibi etkinlikler o yaş grubu çocukların dikkatini çeker

hocam yapmayın etmeyin, 3 yaşındaki çocuğun işi ne tabletle. daha kafatası bile tam gelişmemiş bir sabiyi, ne kadar az da olsa, belirli etkilerden korumak için elinizden geleni yapmalısınız. Bu yaştaki bir çocuğu, eğilmiş, kamburu çıkmış, tablete on santim uzaktan bakarak, kilitlenip kalmış bir durumda düşünmek dahi istemiyorum.

Hocam bu yaştaki bir çocuğun, "psiko-motor" becerilerinin gelişmesi gerekli. Jimnastik, bale, futbol, yüzme, koşma, zıplama, yuvarlanma. Aklınıza ne geliyorsa.

Benim de var çok şükür bir tane, bir arkadaşın dediği gibi ben onunla ilgilendiğim zaman hiç bir sıkıntı yok, bu yüzden akşam artık ders mers çalışmıyorum, çocuk yatınca gece hazırlayabiliyorum derslerimi ya da sabahın altısında kalkıyorum sınavlar için.

hocam bırakın gelişsinler, gerilemesinler.

Bunun yanında sakın evin yönetimini 3 yaşındaki bir çocuğa teslim etmeyin!

Bazı arkadaşların yazısından sonra şunu ekleme ihtiyacı hissettim, çocuklar günde on dakika, yarım saat kadar kullanıyorlarsa sorun olmayabilir ama kontrolü kaybederseniz o zaman tehlike çanları başlar. Bunun yanında 3-4 yaşın teknoloji için hala çok erken olduğunu iddia ederim.

ben aldım arkadaşım benimde kızım 3 yaşında çokda memnunum.. nereye kadar kaçırabileceksin teknolojiden.. tablet almadan önce babasının tel elinden düşürmüyordu bence tablet daha faydalı.. çokda güzel kullanıyor şu an yaşına göre çok güzel müzikler videolar yükledik keyfi yerinde.. hemde öyle tahmin edilen gibi sürekli başında değil günde en fazla yarım saat oynuyor.. tavsiye ederim..

Benim biri 4 biri 6 yaşında iki çocuğum var. Bilgisayarda sadece çizgi film seyretme izinleri var oda haftada 1 gün. Hafta içi birlikte boyama yapıyoruz. Oyun oynuyoruz. Hafta sonuda birini yüzme birini jimlastik kursuna götürüyorum. Zaten eve geldiğimizde pestilleri çıkıyo. Bir ara oğlum kardeşimin oğlundan görüp çok istemişti. Ama biz biraz agrasifleştiğini fark ettik. Artık izin vermiyoruz. Bir süre sonra istemekten vaz geçti.

ben aldım tavsiye ederim mesajlarını ağzım açık bir vaziyette okuyorum, yahu bildiğiniz 3 yaşında bu çocuklar, teknolojiden kaçmakla ne alakası var. Kusura bakmayın ama sesi çıkmasın, bana bulaşmasın da ne yaparsa yapsın modunda olduğunuzu hissettim bir an :verymad:

BBNET
Geri