suckan10' Alıntı:
sevdalina' Alıntı:
Arkadaşlar kararsız olduğum bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Oğlum 3 yaşında bilgisayarı çok seviyor, oyun oynuyor, youtube ta istediğini izliyor, resim çiziyor vs. başından hiç kalkmak istemiyor, ben hafta sonları izin veriyorum sadece, hafta içi saklıyorum tamirde olduğunu söylüyorum, evde olduğunu bilse kıyameti koparır açmamız için, fakat bu sefer de babasının telefonunda oyun oynuyor, elinden alamıyoruz ( çok zor bir çocuk), telefon bence bilgisayardan daha zararlı, radyasyon bakımından... Hal böyle olunca tablet alırsam hem bilgisayarın gözlere olan zararından hem de telefonun radyasyonundan kurtulurum diyorum.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz??? Çok mu erken???
kesinlikle yanlış bir tutum. elinden alamıyoruz demek ne demek, bir çocuk anne ve babası hayır dedikten sonra kendini parçalıyorsa ve siz buna kıyamıyorsanız ipin ucu elinden kaçmış demektir. hocam sınırları iyi çizmeli ve bir müddet çocuğunuzun üzülmesine katlanmalısınız aksi taktirde ileride burada problemlerinizi anlatırsınız.
Hocam size ve sizin gibi düşünenlere katılıyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim, oğlum zamanının çoğunu ekran karşısında geçiriyor diye algılanmasın, bütün eğitici ve fiziksel aktiviteleri (futbol, basketbol, hikaye, resim, yapboz, kes yapıştır vb.) zaten yapıyoruz. Günümüzde evinde bilgisayar ve telefon olmayan yok nerdeyse, bunlardan uzak durması çok zor, zaten ben sadece haftasonları izin veriyorum, benim düşüncem tablet alırsam bilgisayardan uzaklaştırabilirim belkiydi ( tabi ki onu da sınırsız kullanmayacak). Ama şuanda vazgeçmiş durumdayım en azından 1 sene erteliyorum.
Bir de biliyorsunuz her çocuk birbirinden çok ayrı, kitaplardaki yöntemler yeterli olmuyor, bir çocukta yaptıkların diğerinde etki etmiyor, patron benim demekle de olmuyor, o çocuğun psikolojik gelişimini gözardı edemiyorsun. Bence en doğrusu her anne baba kendi çocuğunu iyi tanımalı ve ona göre yöntem geliştirmeli...
İlginize teşekkürler...