32 bit mi, 64 bit mi?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar özellikleri aşağıdaki gibi olan bir laptopa işletim sistemi olarak 32 bit mi 64 bit mi önerirsiniz?

Intel® Pentium® Dual-Core B960 (2M Cache, 2.20 GHz) İşlemci
Yonga Seti Intel® HM65 Express Chipset
Bellek DDR3 1333 MHz SDRAM (2 GB)
Grafik Integrated Intel® HD Graphics 3000

şu an 32 bit kurulu, 64 bit kursam performans artar mı acaba?
program uyumsuzlukları yaşarmıyım, hiç 64 bit bir bilgisayar kullanmadım?

Hocam işlemcinin, ekran kartının 64 bit desteği var. Bence 64 bit yüklemeniz daha avantajlı olur. Ancak
Chipseti araştırırken http://ark.intel.com/tr/products/52808/ ... 82HM65-PCH sitesinde şöyle bir yazı buldum.
Intel® mimarisinde 64 bit uygulamaların çalışması için bir işlemci, chipset, BIOS, işletim sistemi, aygıt sürücüleri ve Intel® 64 mimarisi ile çalışabilen uygulamalar gereklidir. İşlemciler, Intel 64 mimarisi özellikli bir BIOS olmadan çalışmaz (32 bit işlemler dâhil). Performans kullandığınız donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişecektir.
Bu yazıya göre BIOS'u kontrol edin..
64 bit programlar kurarsanız Adobe, office vs. 64 bit'in avantajını görürsünüz. Uyumlu programları kullanmazsanız 64 bit'in avantajından yararlanamazsınız.

32 bitten sonra aynı makinede 64 bite geçen arkadaşlar varsa performans artışı ve program uyumsuzluğu konusunda yaşadığı tecrübeleri aktarabilirlerse, ben dahil birçok arkadaşa faydası olacaktır.

2 gb ram olduğu için 32 bit tavsiye ederim. Ben 2gb lık ram da denedim 64 bitte ram kullanımı 1 gb tın üstüne çıkıyor. 32 bitte ise 600 mb larda kalıyor. 4 veya 4 gb tan fazla ram in olsa idi 64 bit derdim ama 2 gb ta gerek yok. Hatta performans diyorsan sağlam bir 32 bit win 7 lite kur tadından yenmez. Şu an benim 4 gb ram var 64 bit kullanıyorum. Ram kaybı olmasa 32 bit e geçerim. Yani kısacası 3 gb ta kadar 32 bit.

yardımlarınız için teşekkürler, bir sorum daha olacak 32 bit win 7 "c" ye, 64 bit win 8 "d" ye kursam bir problem çıkarmı?

Geri