32 sistemde yüklü yazıcıyı 64 bit sisteme nasıl tanıtırım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

alpi

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar 32 bit sisteme tanıtılmış bir yazıcıyı ağda 64 bit sisteme nasıl tanıtabilirim bir türlü yapmadım her defasında sürücü bulunamadı diyor yardım ederseniz sevinirim.

Yazıcı firmasının web sitesinde 64bitlik versiyonu için hazırladığı driver ile denediniz mi? Eğer yoksa gerek olmaması lazım. Win7 32bitte tanıtılmış yazıcıyı win7 64bitte sorunsuz kullanıyorum ağda (samsung mono laser)

hocam 4 5 yazıcıda denedim yükleyemedi. ama 32 bit sistemede hemen tanıyor...

kurmak istediğin yazıcının 64bit driverini bulman lazım. Sonra yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda yazıcı özelliklerinde gelişmiş sekmesinden yeni sürücü ekle diyerek 64bit sürücüyü göstermen lazım. böylelikle sen 64bit pcden bağlantı yaptıgında sana bünyesinde bulunan 64bit driveri gönderecektir.

ademola' Alıntı:
kurmak istediğin yazıcının 64bit driverini bulman lazım. Sonra yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda yazıcı özelliklerinde gelişmiş sekmesinden yeni sürücü ekle diyerek 64bit sürücüyü göstermen lazım. böylelikle sen 64bit pcden bağlantı yaptıgında sana bünyesinde bulunan 64bit driveri gönderecektir.
hocam onuda denedim ama 64 bit sürücü olguğu için 32 bite yüklemiyor. sistemi kontrol et diyor

yazıcınızın marka ve modelini + hangi işletim sistemine yüklemeye çalıştığınızı yazarmısınız?

neoplasma' Alıntı:
yazıcınızın marka ve modelini + hangi işletim sistemine yüklemeye çalıştığınızı yazarmısınız?
sayın hocam yazıcı hp laserjet 1022 ve samsung ml2022 modelini 32 bit win 7 sistemden 64 bit win7 sisteme ağ üzerinden yüklemeye çalışyorum

arkadaşlar bu olayı bilen yok mu neden sürücüleri yüklemiyor

şöyle birşey deneyebilirsin.. 64 bit pcden 32 ye bağlanmadan önce, hizmetlerden (services.msc) yazdırma biriktiricisi hizmetini durdur-başlat, ve 32bit pc üzerindeki yazıcıya bağlan de. driver isteyecek mi istemeyecek mi ? isterse 64bit driveri gösterirsin.

yazdırma biriktiricisini kapatıp açmak çok absürt sorunları çözmüştür :)

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe - yazdırma biriktiricisinin yolu

olmadı malesef ne kadar iğrenç bir durum ya 64 bit sisteme driverleride yüklüyorum yine olmuyor

Hocam normalde ağ üzerinden paylaşımlarda sürücü yüklenmesi gerekmez(Tabi yazıcı kablosunun bağlı olduğu bilgisayarda kurulu olacak). Siz 32 bit ten paylaşıma açıp 64 bit ten yazdırmaya mı çalışıyorsunuz. Böyle mi olacak

Geri