320 GB Toshiba Taşınabilir HDD Açılmıyor...

Kodla Büyü

rusensahin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar daha dün 320 GB Toshiba marka HDD bir sorun yokken bugün usb portuna taktığımda "Çıkarılabilr Disk" yazıyor, açmaya çalıştığımda da "Lütfen G: sürücüsüne bir disk yerleştirin" uyarısı veriyor ve açılmıyor. Sağ tıklayıp özelliklerine baktığımda da boyutunu 0 Bayt gösteriyor. Garanti için başvuruda bulundum. ama içinde yaklaşık 300 GB'lık veri var. Onları nasıl kurtarabilirim. Bilgisi olan arkadaş var mı?

benimde başıma gelmişti hatta ıslık sesi geliyordu hdd den.. kurtaramadık...çözüm bulunursa sevinirim..

hocam toshiba 320 hdd ben de de var....

başka usb portunda denemişşinizdir....

başka ara kablosu da takmayın kendi ara kablosu olsun....

dosya sistemi neydi ; hatırlıyor musun?

Hocam orjinal kablosu birde çift usb kablolu.. Anakart üzerindeki usb portuna deniyorum. Labtop'tada denedim aynı hatayı veriyor... Ntfs olması lazım dosya sistemi...

benim de 270 gb lik ölümcül arşivim içinde......

geçen gün aynı problemi verdi...0 bayt gösteriyordu....

hocam ben şunu yaptım....

benim dosya sistemim fat32 idi ama... o yüzden sordum....

convert komutuyla fat32 yi ntfs e çevirdim....korkmayın ; fat32 ntfs e çevrilirken ; veri kaybı yaşanmıyor....

convert işlemini yaparken ; hiç saymadı... %1..%2..vs diye...normalde sayması lazım....

ama sabırla bekledim....

ve tamamlandı yazısını görünce derin bir oh çektim....
şu anda kullanıyorum ; ve verilerimi kaybetmedim....

dos komut satırında ;

convert h: /fs:ntfs yazın bir deneyin derim...önerim bu.....(h: yerine sizin toshibanın sürücü harfini yazın)

hocam benim toshibanın sürücü harfi G:
verdiği hata ise "G: sürücüsünün dosya sistemi belirlenemiyor..."
Ne yapmam lazım ?

ruşen hocam....

ben verileri kaybetmeyi bile göze alarak bu işlemi yapmıştım...

sana gelen uyarı mesajı bana gelmedi....

chkdsk komutunu kullandın mı...diski bir kontrol etsen....bakalım bu komutu tanıyacak mı....

parametreleri aşağıda....

CHKDSK [birim[[yol]dosyaadı]]] [/F] [/V] [/R] [/X] [/I] [/C] [/L[:boyut]]

birim Sürücü harfi, takma noktası ya da birim adını
(sonunda iki nokta üst üste işaretiyle) belirler.
dosya adı FAT/FAT32 yalnızca: Bölünmelere karşı denetlenecek dosyaları
belirtir.
/F Diskin üstündeki hataları giderir.
/V FAT/FAT32'de: Diskteki her dosyanın tam yolunu ve
adını görüntüler.
NTFS'de: Varsa temizleme iletilerini görüntüler.
/R Bozuk kesimlerin konumunu bulup okunabilir bilgiyi kurtarır
(/F gerekir).
/L:size Yalnızca NTFS: Günlük dosyası boyutunu belirtilen kilobayta
değiştirir. Boyut belirtilmezse, geçerli boyutu
görüntüler.
/X Gerekirse, birimi önce çıkmaya zorlar.
Birimin tüm açık tanıtıcıları geçersiz olur
(/F gerekir).
/I Yalnızca NTFS: Dizin girdilerini daha özensiz
bir biçimde denetler.
/C Yalnızca NTFS: Klasör yapısındaki döngülerin
denetlenmesini atlar.

/I ya da /C anahtarı, Chkdsk çalıştırmak için gereken süreyi, birimdeki
belirli denetimleri atlayarak azaltır.

Hocam tanımıyor komutu.. aygıt hazır değil diyor... Çıldırıcam verileri kurtarabilsem harddiski kaldırıp yere vuracam valla : :verymad: :verymad: :verymad:

hocam ; en kötü duruma hazır olacaksın her zaman...

sinirlenme ; inan bi b.ka yaramıyor....çözüm bulmak lazım....

pazartesi başka bir makina da denersin....

valla aklıma gelen çözümler bunlar....

Allah yardımcın olsun.........

virüslerden dolayı açılmayan bazı diskleri açan bi program var bunu bir deneyin bakalım belki olu. kolay gelsin...

Ekli dosyalar

hocam diskinizi önce biçimlendirin.daha sonrada veri kurtarma programları ile(easy recovery) verilerinizi kurtarabilirsiniz

Hocam biçimlenmiyor. PartitionMagic bile görmüyor...
light hocam program işe yaramadı. Dos'tan da formatlanmıyor aygıt hazır değil diyor..

Hocam zaten hep iki usb girişine takıyordum. Veri kaybı olmasın diye... Daha 6 aylık hdd.. durduk yere neden böyle yaptı anlamadım...

Aynı sorun benim Casper 320 Gb'da da başgösterdi. Bir sürü gitti. Vay babooo :cry:

Bu sorunun çözümünü bilen yazarsa valla alnından öpücem. 2 saattir kafayı yedim. Durduk yere oldu. :cry:

Aynı sorun benim Casper 320 Gb'da da başgösterdi. Bir sürü veri gitti. Vay babooo :cry:

Bu sorunun çözümünü bilen yazarsa valla alnından öpücem. 2 saattir kafayı yedim. Durduk yere oldu. :cry:

rusensahin' Alıntı:
Hocam tanımıyor komutu.. aygıt hazır değil diyor... Çıldırıcam verileri kurtarabilsem harddiski kaldırıp yere vuracam valla : :verymad: :verymad: :verymad:

Hocam eğer yere vurmayı göze aldıysanız...şunu deneyin...

Bakın usbden ide yada sata sistemi üzerine kurulmuş bazı programlar usb aracılığı ile kullanımda sıkıntı yapabilir.

İçerisindeki Hdd yi çıkarın taşınabilir aygıtın.

Eğer Hdd niz 3,5" ise ide yada sata kablosuyla.(normal kasalarda kullandığımız.)
2,5" ise bunu (laptoplardaki gibi kücük idedir) küçük ideyi normal bilgisayardaki kullandığımız ideye çeviren parça ile...

başka bir bilgisayara takıp scandisk,ntfs -->> fat32 ,programlar vb..
deneyerek çözüme ulaşabilirsiniz....

benimde harddiski takınca usb hiç görmüodu ve diskten garip garip sesler geliyordu.1 sene olmadı daha içinde 1 tblık verim vardı:(
bir bilgisayarcıya gönderdim pek umutlu değilim ama belki bir kısmını kurtrabilirim.dediklerine göre kafasımı atmış bişeyler olmuş ondan zor kurtulması dediler ama haber bekliyorum :cry:
harddiskin kafası atınca kurtulmazmı arkadaşlar varmı bilgisi olan.kafası atmak ne ayrıca yaa kızmışmı napmış :D

Geri