34 saat derse nasıl 1 norm düşebilir

Kodla Büyü

hakimrenk

Site Gezgini
arkadaşlar ders zorunlu hale gelince okulun normu 2 ye cıktı. dönüşümden 1 öğretmen daha geldi. sonra norm yeniden hesaplandı 34 saat ders var ama norm 1 oluverdi. yeni öğretmenin puanı yüksek olunca ben fazla oldum. bu nasıl olabilir bir fikri olan varmı? tercihde bulunmadım isteğim dışında atanırmıyım?

hakimrenk' Alıntı:
arkadaşlar ders zorunlu hale gelince okulun normu 2 ye cıktı. dönüşümden 1 öğretmen daha geldi. sonra norm yeniden hesaplandı 34 saat ders var ama norm 1 oluverdi. yeni öğretmenin puanı yüksek olunca ben fazla oldum. bu nasıl olabilir bir fikri olan varmı? tercihde bulunmadım isteğim dışında atanırmıyım?
ile bağlı hocam şuan yönetmelikte resen atama var, il isterse yapabilir ancak mahkeme ile millet geri dönüyor

21+15 iki norm demektir . müdürnüzle konuşun 2 saat daha ekletebiliyorsa norm düzelmesi lazım. Şuan norm düzenlemeleri bittimi onuda bilmiyorum

36 saatten sonra 2. norm açılır, ama önce normu 2 ye çıkarıp sonra 1 e düşürmeleri normal değil, sendikana başvur dava aç haklı çıkarsın emsalleri var. genelde kıcık müdürlerin istemedikleri öğretmenleri göndermek için kullandıkları taktiklerden biridir ama erken müdahale edersen bu durumdan kurtulursun, iş işten geçmeden hemen itiraz et.

hastasıyız dede' Alıntı:
36 saatten sonra 2. norm açılır, ama önce normu 2 ye çıkarıp sonra 1 e düşürmeleri normal değil, sendikana başvur dava aç haklı çıkarsın emsalleri var. genelde kıcık müdürlerin istemedikleri öğretmenleri göndermek için kullandıkları taktiklerden biridir ama erken müdahale edersen bu durumdan kurtulursun, iş işten geçmeden hemen itiraz et.

Hocama katılıyorum aynı durum Edirne'de de oldu Fen ve Teknoloji dersi için önce norm 2 oldu sonra 1e düştü. kısacası arkadaşın probleminin aynısı oldu ve öğretmen okuluna dava açarak geri döndü. Bu tür durumlarda sessiz kalmamak hakkını yasal yollardan aramak gerekiyor!

Arkadaşlar norm 2 olması için belli bir sınır var mı? Mesela kız meslek lisesinde birer şube 10-11-12 sınıfları varsa bunun normu kaç olur?

36 saat altı tek norm gözükür.

21+15 2 norm

21+21+15 3 norm

Bizde sizin durumda kalmamak adına 28 saat ders gösterdik norm 1 oldu. Seçmeli 8. sınıf derslerinide göstersek 36 saat oluyordu ancak işin bu riski var işte bizde seneye seçtirmeyelim dedik zaten tek bilgisayar sınıfı var.

hocam benim bildiğim her 21 saate 1 norm veriyorlar. 7. ve 8. sınıfları 1er saat bilgsayardersi olarak seçtiler mi hocam? eğer bu seçime rağmen toplam 34 saat ders varsa 2. norm için 15 saat olmadığı için normu 1'e düşürmüş olabilirler. eğer 7. ve 8. sınıflara seçmeli ders seçimi olmamışsa bt yi mutlaka seçtirin hocam o zaman norm unuz 2 olur ve okulda kalabilirsiniz.

bölge normu işin içine girdiği zaman 34 saate 2 norm verildiği olduğu gibi 1 norm veriyor bazen bakanlık.

ok_series' Alıntı:
hocam benim bildiğim her 21 saate 1 norm veriyorlar. 7. ve 8. sınıfları 1er saat bilgsayardersi olarak seçtiler mi hocam? eğer bu seçime rağmen toplam 34 saat ders varsa 2. norm için 15 saat olmadığı için normu 1'e düşürmüş olabilirler. eğer 7. ve 8. sınıflara seçmeli ders seçimi olmamışsa bt yi mutlaka seçtirin hocam o zaman norm unuz 2 olur ve okulda kalabilirsiniz.
yanlış biliyorsun, kakababa hocam normun nasıl hesaplandığını yazmış. seçmeli derse gelince dönem sonunda öğretmenler kurulunda hangi sınıflara seçileceği kararlaştırılır, burada uyanık olmazsanız yada idareniz art niyetli ise üzerinizde hertürlü oyun oynanabilir.

mehmettuna68' Alıntı:
bölge normu işin içine girdiği zaman 34 saate 2 norm verildiği olduğu gibi 1 norm veriyor bazen bakanlık.
öyle bişey yok hocam arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyelim, bize yorum yazmak kolay, ama arkadaşımız mağdur, ateş düşüğü yeri yakıyor.

mehmettuna68' Alıntı:

Hocam yanlışınız var Türkiye genelinde norm 21 saat üzerinden hesaplanır. 21 saatten sonra arta kalan saatler 15 saatten fazla olursa +1 norm demektir.

Diyelim ki okulda 78 saat ders var. 21+21+21+15 olduğu için 4 norm olabilirdi. 77 saat olduğu anda 3 norm kalır.

Arkadaşımızın tek yapabileceği seçmeli 7. sınıf ve 8. sınıf dersleri eklenmediyse il merkezi ile görüşüp bu saatleri ekletmek olacaktır. Müdür eğer norm 2ye çıksın diye bir önceki yıl usülsüzlük yapıp fazla ders saati gösterdiyse sendika aracılığıyla dava açsın.(müdürün sendikasından farklı bir sendika olursa daha iyi olur)

kakababa' Alıntı:
mehmettuna68' Alıntı:

Hocam yanlışınız var Türkiye genelinde norm 21 saat üzerinden hesaplanır. 21 saatten sonra arta kalan saatler 15 saatten fazla olursa +1 norm demektir.

Diyelim ki okulda 78 saat ders var. 21+21+21+15 olduğu için 4 norm olabilirdi. 77 saat olduğu anda 3 norm kalır.

Arkadaşımızın tek yapabileceği seçmeli 7. sınıf ve 8. sınıf dersleri eklenmediyse il merkezi ile görüşüp bu saatleri ekletmek olacaktır. Müdür eğer norm 2ye çıksın diye bir önceki yıl usülsüzlük yapıp fazla ders saati gösterdiyse sendika aracılığıyla dava açsın.(müdürün sendikasından farklı bir sendika olursa daha iyi olur)

ben de senin bildiğin gibi biliyorum ancak 32 saat fen dersine görev yaptığım okulda 2 norm verdiler ancak 34 saat Türkçe dersine 2 norm vermediler

bölge normu olabilir...
toplam ders yükünü 21 e bölerler...
sonra okulları ders yüküne göre fazladan aza doğru sıralarlar ve normu tek tek yukardan aşağı 1-1 verirler...
arta kalan olduğunda yine yukarıdan aşağı...
norm bittiğinde geriye kalan bütün açık öğretmenler norm fazlası olur...
ama mahkeme işin içine girdiğinde milli eğitim bununla uğraşmamak için size bi kapı açar mı bilmem...

34 saat yalnızca zorunlu dersler. 7 ve 8 lere secilmedi. Bildiğim kadarıyla norm modülü kapalı. Bu saatten sonra norm düzenlemeleri ne zaman yapılır. Secmeliler seçilebilir mi.

hakimrenk' Alıntı:
34 saat yalnızca zorunlu dersler. 7 ve 8 lere secilmedi. Bildiğim kadarıyla norm modülü kapalı. Bu saatten sonra norm düzenlemeleri ne zaman yapılır. Secmeliler seçilebilir mi.
eylülde yapılacak tekrar güncelleme

Geri