34 saate uc bilisim ogretmeni

Kodla Büyü

efecan1903

Site Gezgini
arkadaslar gecen sene okulumda 28 saatim vardi ve tek bilisim ogretmeniydim. yazin norm kadrolarinin belirlenmesi icin ders saatleri istenmis ve 58 saat ders var olarak bildirilmis . evet nasil bulmuslar ders saatini bilmiyorum. simdi bu yuzden iki tane bilisim ogretmeni geldi ve ben norm fazlasi olacagim. :(
sizce ne yapmaliyim? yasal olarak bir yol var mi

Re: 34 saate uc bilisim ogretmeni

Nasıl bir norm hesaplamaktır o , matematik öğretmenlerini tebrik etmek lazım :alkis: :alkis:

Dava açabilirsiniz hocam ki muhtemelen de kazanırsınız , çünkü benzer örnekler mevcut
http://www.memurlar.net/haber/284525/

norm1.jpg

norm2.jpg

Son paragraf güzelmiş :)
"....dökümü yapılan 152,40 TL yargılama gideri ile , 600 TL avukatlık ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin davacıya iadesine ...... " :)

Başka bir sayfa da şuna rastgeldim , silsile olayı burada da varsa uyarak hareket edin demişler
Dava açıcam derseniz önce soruşturma açtıracaksınız, soruşturma sonunda ceza almazlarsa itiraz edeceksiniz yine ceza vermezlerse o zaman dava açıyorsunuz. Açtığınız dava da müdüre değil, kamuya açıyorsunuz davayı.

Bence sendika üyesi değilseniz üye olun, avukatları yol gösterirler.

Sendikanız varsa bir görüşün hocam.
Hayırlısı....

Hocam ilginiz ve öneriniz için tesekkur ederim. Dediğiniz gibi sendikaya gidip avukatla gorussem iyi olacak. Bu durumla karsilasabilecek olan arkadaşlara ornek olması içinde görüşmelerimi ve sureci güncel olarak forumumuzda paylaşmaya calisacagim. İyi günler...

Arkadaslar suan icin herhangi bir girisimde bulunmadim. norm fazlasi oldugumu teblig eder ve tayin istememi soylerlerse tayin istemeyecegim. taki beni resen bi yere atayincaya kadar. o zamanda dava acacigim. yukaridaki dava karari acik sekilde hakli oldugumu gostermeside beni rahatlatti.

Allah yardım etsin hocam, hakkınızı sonuna kadar savunun bence

28 nere 58 nere nasıl bir hesap bu

hocam sonuç alırsanız lütfen paylaşın bilgilenelim

hocam ben de sizin gibi mağdur oldum haziran norm güncellemesinde eski müdür arkadaşının eşini getirmek için 7lere seçmeli bilişim diye 48 saat ders göstermiş. vatandaş geldi ders 32 7lere seçmeli olmadı.ben bunu tahmin ettiğim için yazın müdürle tartıştım mahkeme dilekçesini gösterdim o da şube sayısını artırdı. seçmeliye norm açılmıyor emsal mahkeme kararı var.yeni gelen müdür baktı gereksiz sınıf açılmış dedi.5lerin mevcutları 17-19-23-25-21-27 gibi en kalabalığı 27.sınıfları birleştirelim dedi. ben benim durumu anlattım sağolsun o da bu sene idare edelim seneye allah kerim dedi.ben de sizin gibi norm fazlası yazısı gelmesini bekliyorum ona göre mahkemeye gideceğim

efecan1903' Alıntı:
Arkadaslar suan icin herhangi bir girisimde bulunmadim. norm fazlasi oldugumu teblig eder ve tayin istememi soylerlerse tayin istemeyecegim. taki beni resen bi yere atayincaya kadar. o zamanda dava acacigim. yukaridaki dava karari acik sekilde hakli oldugumu gostermeside beni rahatlatti.

iş işten geçmesin o esnada. mahkeme kararını 2 yıl uygulamak zorunda değiller diye bir değişiklik yok mu sonuçta?

Dava açmak icin Norm fazlası yazısı yada soruşturma, o yada bunun beklenmesi yanlış. İşi soğutmak için yapılan çakallık. Bunun dışında emsal karar varsa sendikaya gitmek bile gereksiz bence.
Davayi m.e.b e karsi acarsin ki idareye karsida acsan idare mahkemesi m.e.b i muhatap alir. Aynisi olur.
Ben olsam olayin uzerinden vakit gecmeden idare mahkemesine basvururdum. Geri seyler sadece uzerini kapamak icin yapilan cakallik olarak gorurum. Ne sendikaya güvenirim nede üstteki amire. Hepsinin bir masada çay içmediği ne malum.

Geri