350.000 Etkileşimli Tahta İçin Yardım

Kodla Büyü

Niyazi SARAL

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sevgili Bilişim Öğretmenleri,

Bildiğiniz gibi geçen hafta yapılan 2. faz Etkileşimli Tahta ihalesini yapıldı. Şartnameye göre etkileşimli tahtaların servis ağında görev yapacak kişilere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bu sınav ve belgelendirmeyi de Tübider Bilişim Sektörü Derneği http://www.voctest.org/ yapmaktadır.

Sizden ricamız bu alanda yapılacak sınavlar (teorik sınav ve performans değerlendirmesi) bize danışmanlık yapacak konuya hakim 3 danışman tespit etmenizdir. Bu bölümü uzun zamandır takip etmiyorum. İstanbul'da oturan bize Linux altında soru hazırlayabilecek, performans sınavı (örneğin gerçek bir akıllı tahta ve sınıf ortamında karşılaşılan sorunlara cevap verebilecek ve sorunları fiilen çözebilecek) yapabilmemiz için referans olabilecek 3 bilişim öğretmenine ihtiyacımız var.

Öncelikle bu ortamda tartışılırsa sevinirim. Malum 350.000 etkileşimli tahta kurulacak sınıflara, hepsi Linux altında çalışacak, hani derle ya "Allah yardımcımız olsun.." öyle bir olgu. Ancak hak da veriyorum kamuya, bir şekilde kurtulmamız lazımdı bu kapalı kaynak kodlu işletim sistemlerinden.

Umarım mesajınızı İstanbul il koordinatörü Hamit İvgin okur. Katkısı olabilecek birisi olduğunu düşünüyorum.
Başarılar

Arkadaşlar susup topluma ihanet etmeyin Niyazi Saral hocamıza yardımcı olunuz.
Kendi adıma neden katılmadığımı izah edersem mecidiyeköy de ikamet etmekteyim Niyazi bey'in şirket ve derneklerine çok yakınım ama nedense hiç ortak noktamız olmadı, boş zamanım var özel sektörde 13 yıllık tecrübem olmasına rağmen linux a hakim değilim umarım bir gün bir yerlerde güzel anılarımız olur Niyazi Bey'le.

tahtalarda sadece linux mü olacak?
bir yandan çok sevindim bir yandan üzüldüm.(linux çok az bilinen bir sistem bir yandan da açık kaynak koda geçmek gerek.)
konuda hakim olanlar ve istanbulda olanlar için kolay olsa gerek.

hocam öncelikle resmi kurumların siteleri şu internetexplorerdan vaz geçmeliki okullardaki bilgisayarlara linux felan kurabilelim kullanabilelim şuan kullanamıyoruzki linuxu ancak evinde kullananlar yardımcı olabilir sıkıntımız özellikle eokul mebbis tefbis meb vs bunlar sürekli kullanılan siteler microsoftu tekelleştiriyor
saçma değilmi sizce

hocam öncelikle resmi kurumların siteleri şu internetexplorerdan vaz geçmeliki okullardaki bilgisayarlara linux felan kurabilelim kullanabilelim şuan kullanamıyoruzki linuxu ancak evinde kullananlar yardımcı olabilir sıkıntımız özellikle eokul mebbis tefbis meb vs bunlar sürekli kullanılan siteler microsoftu tekelleştiriyor
saçma değilmi sizce
aynen

yani bundan sonra kurulumu yapılacak etkileşimli tahtalarda windows yok sadece linux mu olacak?

bt^' Alıntı:
yani bundan sonra kurulumu yapılacak etkileşimli tahtalarda windows yok sadece linux mu olacak?
Aslında hepsinde Pardus olacak. Zaten ilk tahtalarda da sadece işletim sistemi windows du. Diğer office vs. programlar linux tabanlı. O yüzden çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Biz Linüxe alışırızda diğer öğretmenler zor alışır. :mrgreen:
birde linüx altında soru hazırlamak derken, linüxde çalışan açık kodlu bir kelime işlemcide hazırlanması gerekiyor diye algıladım, doğrumu algıladım acaba?
libre office linüx de çalışırmı ki? yada linüxde hangi kelime işlemci kullanmak lazım, pardus kursak üstüne libre officede hazırlasak olur mu? vs. gibi sorular geliyor aklıma.
sürçü lisan ettimse affola. :roll:

İstanbulda olsam yardimci olmak isterdim, tahtalarda pardus olmasi cok iyi ulusal projede ulusal sistem, zaten windowslar virus sorunundan kullanilamiyor, pardusta ogretmn aliskanliklarindan dolayi

Tahtalarda pardus olmasına çok seviniyorum. Ben zaten pardus kullanıcısıyım. Niyazi Bey siz nasıl yeterlilikler istiyorsunuz? Linux kabuğu ve sistem yönetimi konusunda çok yetkin değilim. Fakat akıllı tahtalara kurulacak olan pardus üzerinde kurulu gelen uygulamalara hakimim. Eğer yardımım dokunursa elimden geleni yaparım.

Niyazi hocam yardımcı olabilecek arkadaşlara ulaşabildiniz mi? Nasıl bir çalışma içindesiniz. Bizim yardım edebileceğimiz bir nokta varmı?

Geri