3D yazıcı çıktı vermiyor

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Selam Creality 3C marka 3D yazıcı aldık okula. Herşeyini kurulumunu gerçekleştirdim; örnek çıktı dosyalarından almak istedim ama yazdıramadı.
Nozzle dan en ufak bir flamanet çıkışı olmuyor.

İlk denememde nozzle kilidini açmadan baskı almayı denemişim; acaba tıkanmış olabilir mi ?

Yoksa cihaz mı bozuk olabilir?

çok canım sıkıldı.

Nozzle I ısıtıp, filamenti elinizle ittirip filament akışı sağlayın. Sonra tekrar deneyin hocam

hocam bi video fotoğraf falan atarsanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz. 3D yazıcı ile uğraşmak sabır ve uğraş istiyor. Allah yardımcınız olsun. Bir de yazıcıyı aldığınız yeri arayıp teknik destek alabilirsiniz. Genelde o şekilde daha hızlı ve doğru çözüme ulaşabilirsiniz.

Nozzle filamenti tam kavradı mı? Filament çıkarma ve sonra yükleme yapın. Filament belki tutamamıştır.

Hocalarım elle ittirdigimde flament çıktısı verdi ama elimle zorlamadigimda hiç çıktı vermiyor.
Sanırım nozzle da sıkışma tıkanıklık yada fabrikasyon bir sorun var.
Daha cihaz yeni creality marka acaba servis ve garanti için muhatap bulunur mu?
Yoksa kendim youtube da birkaç video buldum onlara bakarak komple nozzle sökerek temizlemeyi deneyeceğim.
Müdür de baskı bekliyor bi taraftan..

Ekli dosyalar

• 20250113_111627.webp
    20250113_111627.webp
    14.8 KB · Görüntüleme: 97
  • 20250113_111835.webp
    20250113_111835.webp
    105 KB · Görüntüleme: 94
  • 20250113_111622.webp
    20250113_111622.webp
    46 KB · Görüntüleme: 88
  • 20250113_112741.webp
    20250113_112741.webp
    27.7 KB · Görüntüleme: 73
  • 20250113_112737.webp
    20250113_112737.webp
    29.4 KB · Görüntüleme: 98
1-Sıcaklık değerlerini değiştirmediniz değil mi?
2-Filament yeni mi?
3-Yazıcınız K1 sanırım?
Yazici sıfır, flament sıfır, extruding modunda çıkış almayı denedim, sıcaklığı 280 derece ye kadar da çıkardim, elle flamenti ittirdikce çıkıyor, resimlerde olduğu gibi.
Ama elimi çektiğim de çıkış yok.

Yazici sıfır, flament sıfır, extruding modunda çıkış almayı denedim, sıcaklığı 280 derece ye kadar da çıkardim, elle flamenti ittirdikce çıkıyor, resimlerde olduğu gibi.
Ama elimi çektiğim de çıkış yok.
Hocam sıcaklık 200 yap yüksek ihtimal ile extruder dislin flementi donderemiyor.
O bölgede extruder dislisini sıkıştırdığı bir vida(ucunda plastik başlık var) varonu cevurerek disliyi biraz sıkıştır. Flement yükle diyerek akitmasini bekle. Yaziicinin tamarka modeli nedir onuda yaz istersen bendekilerden biri ise yarın video yollayıp tarif ederim.
Birde boruyu çıkar flement yükle dediğinde fleneti dışa atiyomu ona bak dışa atıyorsa motor yönünü cevireceksin ayarlardan yada config dosyasindan

Hocam sıcaklık 200 yap yüksek ihtimal ile extruder dislin flementi donderemiyor.
O bölgede extruder dislisini sıkıştırdığı bir vida(ucunda plastik başlık var) varonu cevurerek disliyi biraz sıkıştır. Flement yükle diyerek akitmasini bekle. Yaziicinin tamarka modeli nedir onuda yaz istersen bendekilerden biri ise yarın video yollayıp tarif ederim.
Birde boruyu çıkar flement yükle dediğinde fleneti dışa atiyomu ona bak dışa atıyorsa motor yönünü cevireceksin ayarlardan yada config dosyasindan
Çok teşekkürler bendeki creality K1 C marka model. Herşeyi kolay ,hazır vs..vs.. diye aldım. Hiç tecrübem yok. Daha en baştan soğudum zaten.

Filamenti takarken bir şeyi yanlış yapmış olabilir misiniz?

Şöyle videolar var, onlara bakarak yapın.

3 Boyutlu yazıcı operatörlüğü bir iş, bir meslek. :) Yeni bir iş öğreniyorsunuz. Kolay gelsin.

Filamenti takarken bir şeyi yanlış yapmış olabilir misiniz?

Şöyle videolar var, onlara bakarak yapın.

3 Boyutlu yazıcı operatörlüğü bir iş, bir meslek. :) Yeni bir iş öğreniyorsunuz. Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam, söyle bir hata farkettim, ben flamenti takip ,kilitlemeden bırakmışım, açık konumda sanırım bu yüzden sıkıntı oluyor. Cihaz okulda yarın gider gitmez deneyeceğim. Ama belli ki daha sonrasına da kullandıkça irili ufaklı sorunlar yaşatacak. Cehalet gerçekten kötü. Cevap yazan, yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

Teşekkürler hocam, söyle bir hata farkettim, ben flamenti takip ,kilitlemeden bırakmışım, açık konumda sanırım bu yüzden sıkıntı oluyor. Cihaz okulda yarın gider gitmez deneyeceğim. Ama belli ki daha sonrasına da kullandıkça irili ufaklı sorunlar yaşatacak. Cehalet gerçekten kötü. Cevap yazan, yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
Cehalet değil hocam. Herşey gün geçtikçe o kadar hızlı değişiyor ve gelişiyor ki hangi birisini yakalayacaksınız. Her okulda aynı alt yapı ve materyal yok. 3d yazıcıda 10 yıl ileride olan var daha 3d yazıcı görmemiş okul var. Öyle olunca her öğretmenin bilgisi de farklı oluyor. Zamanla diyeceksiniz nelerle uğraşmışım varya diye. Önemli olan pes etmeden kovalamak.

Geri