3D Yazıcılar için Faydalı 3D Modeller

Kodla Büyü

yakuphan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
4,622
Arkadaşlar bazı okullarımıza Creality K1C model yazıcılar geldi. Bazı okullarımızda da kendi imkanlarıyla yazıcı aldılar.
Anlayacağınız okullarda 3D yazıcı sayısı artmış oldu. Bu başlık altında bastığınız, okulda ya da derslerde faydalı olacağını düşündüğünüz modellerin .stl dosyalarını ve/veya linklerini paylaşarak bir 3D Model kütüphanesi oluşturabiliriz. Farklı yazıcılar olduğu için .gcode yerine dilimlenmemiş .stl paylaşmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Eğer .stl dosyasının boyutu küçükse yazdığımız mesaja .zip halini ekleyebilirsek iyi olur. Başarılı bir şekilde yazdıysak da yazdırma ayarlarını paylaşabilirseniz yardımcı olmuş olursunuz.
Aşağıda .stl modellerini bulabileceğiniz yaygın bilinen siteler yer almaktadır.

 
Son düzenleme:
Açan arkadaşa teşekkürler çok iyi düşünülmüş bir başlık.
Satranç taşı basan arkadaş oldu mu, nereden bulabilirim satranç taşlarını?
 
3D yazıcı işine yeni başlayan arkadaşalra ufak 1 2 tavsiyede bulunayım elimden geldiğince;
1- Hazır baskıları slicer programında cok iyi analiz edin akma sarkma veya kalkma oalcak yerlere özel destek ekleyin. Bazı desteklerin ayrılması çok zordur o yüzden yazıcınız hangi desteği nasıl yapıyor ve ayrılması nasıl bunu mutlaka test edin.
2- Yeni bir flament aldığınızda mutlaka ısı kulesi ile o flamentin en iyi olduğu değerleri bulunuz. Bu ipliklenme sorununuda ortadan kaldırır böylelikle.
3- Belli bir süre sorna tablada yapışma sorunları yaşayacaksınız bunun için prit, saç spreyi, özel taban bandı ve sıvılar gibi seçenekler mevcut. Ben hemen hemen hepsini denedim ve prit bana göre benim yazıcımda en uygunu sizde bunları iyi arastırın.
4- Baskı verip basından ayrılmayın arada bir mutlaka kontrol edin. %99 a gelipte hataya düşen baskım oldu ve eğer gözümün öünde olmasaydı nozzle sistemime hasar verebilecek bir sorundu hemde.
5- Flament marka ve modeline dikkat edin. PLA lar nem aldımı kırlır buda baskı sırasıdna olursa boru içinde vb. sorun olabiliyor aynı zamanda baskı kalitesinide etkiliyor ben 1 açtığım flamenti bitmeden yeni açmama seklinde yılalrdır devam ediyorum. Buna rağmen sorun yaşadığım için nem alıcı makine aldım ve arada bir işime yarıyor.
6- Tabanlar çıktıyı çok etkiler Cam ayrı bir yüzey verir, pei ayrı fırsatınız oldukça farklı taban çeşitlerinde çıktı alarak bu deneyimi gerçekleştirin.
7- ABS dumanı sıkıntılı. PLA, ABS, PETG vb malzemelerin dumanı hakkında mutlaka araştırma yapın ondan sonra o tür flamentler ile çalışma yapın.

şimdilik bu kadar yazayım arada yine eklerim birşeyler
 
Makara tutucu / Spool Holder

the_ultimate_spool_holder_1-webp.78729


Yazıcılarımızdan birisinin makarası cihazın içine takılıyor. Makara küçük. Farklı model bir makara takmak istediğimde makara makinenin içindeki yuvaya sığmıyor ve yazıcının dışında bir yere oturtmam, extruder flamenti çektikçe de kendiliğinden flamenti çevirecek bir mekanizma gerekiyor. Farklı modelleri mevcut ama ben görseldeki modelin benzerlerini kullanıyorum. Metal rulmanım olmasına rağmen plastik rulman kullanıyorum; böylece maliyet de düşüyor. Flament Spool Holder kelimeleri ile farklı alternatifler bulunabilir.

Başlık güzel Yakup hocam. Teşekkür ederim.

Dipnot: STL ekleyen arkadaşlar bence Görsel de eklerlerse indirmeden önce iyi olur...
 

Ekli dosyalar

BBNET
Geri
Üst