4+4+4"de bizim yerimiz neresi olacak

Kodla Büyü

converter46

Site Gezgini
4+4+4 sistemine geçilmesi artık kesin gibi . acaba biz bilişimciler bu sistemin neresinde olacağız merak ediyorum :)

bizim yerimiz bile yok hocam..ortalık elemanı gibi oluruz yine kesin :(

Seneye bakanın dediği gibi bilişim tasarımı gibi bir isimde teknoloji tasarım-bilişim teknolojileri karışımı bir ders çıkarsa şaşırmayacağım.

Ders olursa bir yerlere gideriz, ikinci 4. yılda dersimiz olabilir belki.(İyimser düşüncem)

Bilişim Teknolojileri dersinin öğretmeninin normu, dersin durumu hakkında adam akıllı bilgi alamadık. Tüm sistemi değiştirmekle uğraşıyorlarmış meğer...

hergün eğitimle ilgili yeni bir proje ortaya atılıyor... ama bizimle ilgili hiç bir haber yok :shock:

meslek liselerinin 4-8. sınıflarında bilişim derslerine giricez D:

converter46' Alıntı:
4+4+4 sistemine geçilmesi artık kesin gibi . acaba biz bilişimciler bu sistemin neresinde olacağız merak ediyorum :)
Hocam bu da soru mu şimdi...? Bizim olmadığımız yer mi var...? Bir telefon kadar yakınız okulun her yerine...:)
Nerde ararsalar ordayız... :D

erfatm' Alıntı:
Ders olursa bir yerlere gideriz, ikinci 4. yılda dersimiz olabilir belki.(İyimser düşüncem)

Bilişim Teknolojileri dersinin öğretmeninin normu, dersin durumu hakkında adam akıllı bilgi alamadık. Tüm sistemi değiştirmekle uğraşıyorlarmış meğer...

2. 4 yılda öğrencilere ilgi ve kabiliyetlerine göre ders seçme imkanı veriliecekmiş anladığım kadarıyla. Eğer böyle bir şey olur ve dersimiz yine önemsenmezse artık yuh derim.

bizim şimdi bile bir yerimiz yok ki o zaman olsun 4+4+4 sisteminde bilişimcileri geçtim bir çok branşın hatta nerdeyse okulun bile yeri yok ve kalmayacak gibime geliyor.

Müdür yapsınlar bizi müdür ya da başka bir kuruma şutlasınlar, razıyım artık.

Tahminim formatörlük(TRAKTÖR) denen bela 1. kademe de kesin devam eder. 2. Kademe'de bilişim herzamanki gibi seçmeli olur ve ayrıca Formatörlük devam. 3. Kademede sadece formatörlük olur. Biz formatörlük le kafadan bi 5 sene daha oyalarlar, sonrada dersimiz evrim geçirir bi yerlere YAMA yaparlar.

Bu gidişle gerçekten öğrenci seçmeli olursak diye korkum başladı. Dün memurlar.nette seçmeli dersleri öğrenci ilgi alanına göre seçecek diye bir yazı vardı. Mesela din kültürü almak isteyen fazla seçmeli din kültürü seçecek zorunlu saatten ayrı olarak diyordu.
Biz zaten seçmeliyiz öğrenci seçmesse ne olacak zorunlu saatimiz yokki.
Öğrenciler seçsin diye onlara boş bırakacağız, oyun oynayacaksınız diye vaadlerde bulunuruz artık...

filiz' Alıntı:
Bu gidişle gerçekten öğrenci seçmeli olursak diye korkum başladı. Dün memurlar.nette seçmeli dersleri öğrenci ilgi alanına göre seçecek diye bir yazı vardı. Mesela din kültürü almak isteyen fazla seçmeli din kültürü seçecek zorunlu saatten ayrı olarak diyordu.
Biz zaten seçmeliyiz öğrenci seçmesse ne olacak zorunlu saatimiz yokki.
Öğrenciler seçsin diye onlara boş bırakacağız, oyun oynayacaksınız diye vaadlerde bulunuruz artık...

oyun oynatmasakta seçen çok olur bence.. idarenin seçmesindense öğrencinin seçmesi kat kat iyidir.
ben 2.dönem 8 leri bırakmıştım tarım seçtiler. oyun oynatmıyorum diye sürekli söylenip duruyolardı, şimdi çok üzgünler bilgisayar dersi olmadığı için.

meslek liselerinde bile bilişim dersleri azaltılıp kültür dersleri arttırılıyor

Geri