4+4+4 eğitim sisteminin sorunları ve öneriler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilkem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilkem

Site Gezgini
Arkadaşlar herkese merhabalar

Bir araştırma konusu olarak bize verilen "4+4+4 siteminin sorunları hakkında bilişim teknolojileri öğretmenlerinin görüşleri" hakkında genel ve kendi alanımıza yönelik sorunlardan bilgi toplamamız gerekmektedir. Bu konuda tüm arkadaşlar bilgi ve deneyimlerini paylaşırsa bizleri çok mutlu edecektir..
tüm arkadaşlara saygılar..

Benim gördüğüm sorun şu, 4+4+4 ile ilgili olmasa bile, BT sınıflarının durumları. 2005 yılında kurulan BT sınıfını 17-18 PC ile ayakta tutmaya çalışıyorum. Bi kaç yıla hepten hükmünü yitirir PC kalmaz. Tamir olmuyo zaten tamire istedikleri parayla bizim makinalar ayarında 2.el PC alınır. (100-200 TL) Haala XP kullanıyoruz. BT sınıfları yenilenmeyecek belli. Gerçi ben yine şanslıyım hiç BT sınıfı olmayanlar da var. Çerçeve programda istenen kazanımlar BT sınıfları ve PC ler olmadan nasıl verilecek? Bazı müdürler ve daha büyüklerimiz!!! Fatih Projesi ile sorunun kalmayacağını sanıyor ama Tabletlerde o kazanımları ve programları uygulayamayız heralde!!! Tüm sene sınıfta BT dersi nasıl geçer? Ha Akıllı tahtalar kurulursa diğer öğretmenler gibi tahtada dersimi anlatırım, matematik dersinde nasıl soru çözümü için tahtaya öğrenci kaldırılıyosa birilerini kaldırır çözdürürüm. Belki öyle daha iyi bile olur ders bilemem. Çünkü BT sınıfında dersin bir kısmını PC lerdeki sıkıntıları gidermeye harcıyoruz.
Önerim mi;
Akıllı tahtalarda uygulamaya uygun materyal ve etkinlik içeren iyi bi kitap çıkarsınlar her sınıf için, net üstünden de etkinlik ve dosyaları versinler senkronize bir şekilde, diğer branşlar gibi hangi etkinliği ne zaman yapacağımızı bilelim yeter. 10 numara da olur. Diğer branşların Yıllık planı bile veriliyor bize kitap bile verilmiyor. Bazı konularda etkinlik ve uygulamaların 3 zorluk seviyesi olmalı mesela okulların öğrenci seviyelerine göre öğretmen tarafından seçilmeli.

Geri