4+4 ile okul formatörü çalışma saati

Kodla Büyü

aytduman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
malatya,eylül ve aralık arası görevlendirmeyi yapıyor şunu merak ediyorum,benim okulum yeni sisteme göre 2.kademe sabahçı,1. kademe ise öğlenci olarak belirlendi,ben formatör olursam sabahçı gibi mi çalışırım yoksa yine tüm gün okulda mıyım?

Görevlendirme yapılacak mı bilemem ama eğer yapılırsa görevlendirmenizde yazana bağlıdır. Görevlendirme ortaokul olarak çıkarsa sadece sabahçı olursunuz gibi geliyor.

yani aklıma takılan da o,görevlendirilen okul listesinin hepsi ortaokul ve lise bu durumda sabahçı olsam ne iyi olur:)

İlgi: M.E.B Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 02.07.2009 tarih ve 12271 sayılı yazısı.

dikkatli olun neye göre yapacaklar çok merak ettim doğrusu

ortaokul tanımlamasıyla görevlendiriliyorsa. örneğin ALİ VELİ.........malatya ortaokulu görevlendirildi. derse sabahçı formatör olursun çünkü bağlı olduğun idarecide (müdür yardımcısı) sabahçı olmuş oluyor sonuçta. müdür tek tabi. yani bu bir yorum ve ben olsam buna göre davranırdım.

Hocam bunu ben eski bir başlıkta yazmıştım. Oraya yazdığımı buraya yapıştırıyorum.

Arkadaşlar

Konuda kaçırdığımız birşey var.

Okulumuz ikili öğretim de olsa, Biz ortaokul öğretmeni olduk. İlkokul değil. Herkesin kadrosu ortaokulda.

özellikle büyük yazıyorum
RESMİYETTE DE OKULLAR AYNI BİNAYI KULLANSA DA AYRI KURUM KODLARI ALDILAR ve TÜM YAZIŞMALARI DA AYRI YAPILACAK.

Yani ortak binayı kullanan iki ayrı kurum var.

Şimdi asıl önemli konu da şu
Bakanlık kadronun bulunduğu kurum dışındaki tüm görevlendirmeleri kaldırdı ve yapılmayacağını da söyledi.

Diyelim ki seneye formatörlük devam ve zorunlu dediler.

ÖĞLEDEN SONRA OKUL BİNASINI KULLANAN APAYRI BİR KURUM VAR.

Ben o kurum binayı kullanırken görev yapamam. Resmiyette de zaten kadromun bulunduğum kurum dışında görev alamam.

Yani ikili öğretimde, öğlen ortaokul kısmı bitti mi benim işim de biter. Olması gereken bu. Kişi için aynı anda 2 görevlendirme de çıkamayacağına göre. UYANIK OLALIM.

İKİLİ ÖĞRETİM YAPAN ARKADAŞLAR.

HAKKIMIZI SAVUNALIM.

Ben şahsen formatör olmamak için elimden geleni yapacağım. Bu konuyu da dile getireceğim.

Bakalım eylülde neler olacak? Bakanlık veya Memler bunu düşündü mü?

İlköğretimi Ortaokul İlkokul diye ayıran MEB

İlkokulda BT'ye gerek görmeyen MEB

Ben niye ilkokulun hamallığını çekeyim

Hem isteğimiz de tamamen YASAL

Görevlendirmemin ve kadromun olduğu okulun işini yapmak istiyorum

tinyamasisurum0' Alıntı:
Hocam bunu ben eski bir başlıkta yazmıştım. Oraya yazdığımı buraya yapıştırıyorum.

Arkadaşlar

Okulumuz ikili öğretim de olsa, Biz ortaokul öğretmeni olduk. İlkokul değil. Herkesin kadrosu ortaokulda.

RESMİYETTE DE OKULLAR AYNI BİNAYI KULLANSA DA AYRI KURUM KODLARI ALDILAR ve TÜM YAZIŞMALARI DA AYRI YAPILACAK.

Bakanlık kadronun bulunduğu kurum dışındaki tüm görevlendirmeleri kaldırdı ve yapılmayacağını da söyledi.

Ben o kurum binayı kullanırken görev yapamam. Resmiyette de zaten kadromun bulunduğum kurum dışında görev alamam.

Yani ikili öğretimde, öğlen ortaokul kısmı bitti mi benim işim de biter. Olması gereken bu. Kişi için aynı anda 2 görevlendirme de çıkamayacağına göre. UYANIK OLALIM.

HAKKIMIZI SAVUNALIM.

Ben şahsen formatör olmamak için elimden geleni yapacağım. Bu konuyu da dile getireceğim.

hocam canı gönülden katılıyorum. en azından bunu yapabilelim

Hocam formatörün çalışma saatleri 8-5, değişen birşey olmaz. Ama görev alanınız artık ortaokul kısmı, ilkokul kısmı, sınıf öğretmenleri ve öğrencileri sizi ilgilendirmiyor, onlar ayrı kurumdalar.

ya bende çok merak ediyorum benim okulumda tekli öğretim ilkokuldan ayrıldı ama ben 5 e kadar çalışmak istemiyorum inş formatörlük zorunlu olmaz

ya bende çok merak ediyorum benim okulumda tekli öğretim ilkokuldan ayrıldı ama ben 5 e kadar çalışmak istemiyorum inş formatörlük zorunlu olmaz

ortaokul ilkokul sabhaçı öğleci bunların çalışma saatini etkileyeceğini sanmam 9-3 çalışan yine 9-3, 8-5 çalışan yine 8-5

Görevlendirmede iki okulda görevlendirildiğim yazmazsa ben neden ve nasıl görevli olmadığım okulda görev yapayım. ayrıca formatörlük başvuru formu değişmemişse orada zaten çalıştığın okulu yazıp orada görevlendirilmek istediğini belirtiyosun. Mantık(!) çerçevesinde iki okulda görevli olamayacağımızı düşünüyorum.
Ha mebde mantıklı iş olur mu o ayrı bi tartışma konusu :?: :!:

bitliste görevlendirmeler yapıldı.

bizim okul ikiye bölündü ortadan. beni hem ilkokula hem ortaokula görevlendirmişler.

_*G_S*_' Alıntı:

bizim okul ikiye bölündü ortadan. beni hem ilkokula hem ortaokula görevlendirmişler.
yine değişen bişey olmamış yani. diğer illerde öyle olur ama yinede itiraz edip sesimizi yükseltmemiz lazım..

_*G_S*_' Alıntı:

Bir kişi aynı anda iki ayrı kurumda görevlendirilemez.
Kağıtta eğer iki kurumu da yazıp bu iki okulda görevlendirildiniz demişse daha vahim.
İptali için dava bile açabilirsiniz.
Ortaokul ayrı kurum ilkokul ayrı kurum
Bunu biz değil MEB istedi, o zaman herşey resmiyette de böyle olacak, işe gelince de.

tinyamasisurum0' Alıntı:
_*G_S*_' Alıntı:

Bir kişi aynı anda iki ayrı kurumda görevlendirilemez.
Kağıtta eğer iki kurumu da yazıp bu iki okulda görevlendirildiniz demişse daha vahim.
İptali için dava bile açabilirsiniz.
Ortaokul ayrı kurum ilkokul ayrı kurum
Bunu biz değil MEB istedi, o zaman herşey resmiyette de böyle olacak, işe gelince de.
Hocam durum çok vahim ve içler acısı!
İki okul yazmışlar. Bitlis mem'e baktım.
VAY ANAM VAY
VAY ANAM VAY!!

BENCE BUNA BAKIP YORUM YAPSAK DAHA İYİ OLUR Kİ MEBİN MANTIGI DAHA İYİ ANLANMIŞ OLUR...

http://www.mebpersoneli.com/haber/6677- ... ciklamalar

soru :
İlköğretim okulu iken ilkokul ve ortaokul şeklinde iki kurum olarak ayrılan eğitim kurumlarının aynı binada ya da iki ayrı binada faaliyetini sürdürmesi durumunda mevcut yöneticilerin alanları itibarıyla durumları ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulu iken aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren eğitim kurumunu aynı müdür idare edecek, aynı bahçede iki ayrı binada bağımsız olarak açılan eğitim kurumuna yeni bir müdür atanacaktır.

soru :
İlköğretim okulunun ilkokul kısmının kademeli olarak kapatılarak bağımsız ortaokul olarak devam edecek olan eğitim kurumunda görev yapan alanı sınıf öğretmeni olan yöneticilerin durumu ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulunun ilkokul kısmı kapatılıncaya kadar mevcut müdürün alanı ne olursa olsun görevine devam edecektir.

soru :
İlköğretim okulunun ortaokul kısmının kademeli olarak kapatılarak bağımsız ilkokul olarak devam edecek olan eğitim kurumunda görev yapan alanı alan öğretmeni olan yöneticilerin durumu ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulunun ortaokul kısmı kapatılıncaya kadar mevcut müdürün alanı ne olursa olsun görevine devam edecektir.

soru :
İlköğretim okulu iken ilkokul ve bağımsız olarak açılan imam hatip ortaokulu/ortaokul olarak ayrılan eğitim kurumlarına kurucu müdür görevlendirmesi yapılacak mı?

cevap :
Bu eğitim kurumlarına kurucu müdür görevlendirilmesi yapılmayacaktır.

soru :
İlkokul ve ortaokulun aynı binada olması durumunda mevcut durumunda mevcut müdürün her iki okulun yöneticiliğini yürüteceğinin açıklandığı ancak iki ayrı kuruma ayrı yönetici normu verildiği bu nedenle bu normlara atama yapılıp yapılmayacağı hususu ne olacaktır?

cevap :
Bu aşamada atama yapılmayacak mevcut yönetici görevine devam edecektir.

müdür nerdeyse müdür yardımcıları da orada
bu müdür yardımcıları arasından bi kişi de bizim sorumlu BT idarecisi olacağı icin ve de
bizim mesai saatleri de ona tabii oldugu icin
netice itibariyle müdür nerde biz orda

arkadaşlar bize full ek dersi 5 e kadar çalışıyoruz diye veriyorlar ...değişen bi şey olmaz...... zaten 6 saat dese giriyorum ben ....bazen biraz sıkıcı bile oluyor vakit geçmiyor (öğleden sonra boş saatlerdede game of thorones izliyom) bir ara vekil müdür yardımcılığıda yaptım valla şimdi çok daha rahatım ...yarım gün olursa ek ders gider .....ben söyliyim

cyln' Alıntı:
BENCE BUNA BAKIP YORUM YAPSAK DAHA İYİ OLUR Kİ MEBİN MANTIGI DAHA İYİ ANLANMIŞ OLUR...

http://www.mebpersoneli.com/haber/6677- ... ciklamalar

soru :
İlköğretim okulu iken ilkokul ve ortaokul şeklinde iki kurum olarak ayrılan eğitim kurumlarının aynı binada ya da iki ayrı binada faaliyetini sürdürmesi durumunda mevcut yöneticilerin alanları itibarıyla durumları ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulu iken aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren eğitim kurumunu aynı müdür idare edecek, aynı bahçede iki ayrı binada bağımsız olarak açılan eğitim kurumuna yeni bir müdür atanacaktır.

soru :
İlköğretim okulunun ilkokul kısmının kademeli olarak kapatılarak bağımsız ortaokul olarak devam edecek olan eğitim kurumunda görev yapan alanı sınıf öğretmeni olan yöneticilerin durumu ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulunun ilkokul kısmı kapatılıncaya kadar mevcut müdürün alanı ne olursa olsun görevine devam edecektir.

soru :
İlköğretim okulunun ortaokul kısmının kademeli olarak kapatılarak bağımsız ilkokul olarak devam edecek olan eğitim kurumunda görev yapan alanı alan öğretmeni olan yöneticilerin durumu ne olacak?

cevap :
İlköğretim okulunun ortaokul kısmı kapatılıncaya kadar mevcut müdürün alanı ne olursa olsun görevine devam edecektir.

soru :
İlköğretim okulu iken ilkokul ve bağımsız olarak açılan imam hatip ortaokulu/ortaokul olarak ayrılan eğitim kurumlarına kurucu müdür görevlendirmesi yapılacak mı?

cevap :
Bu eğitim kurumlarına kurucu müdür görevlendirilmesi yapılmayacaktır.

soru :
İlkokul ve ortaokulun aynı binada olması durumunda mevcut durumunda mevcut müdürün her iki okulun yöneticiliğini yürüteceğinin açıklandığı ancak iki ayrı kuruma ayrı yönetici normu verildiği bu nedenle bu normlara atama yapılıp yapılmayacağı hususu ne olacaktır?

cevap :
Bu aşamada atama yapılmayacak mevcut yönetici görevine devam edecektir.

İlk sorudaki uygulama bizim okulda yapılacak diye bekliyorduk ama sonradan müdür görevlendirmeyi ya beceremediler ya da vazgeçtiler artık o eski müdür iki binada da idare etsin demişler.

Bizim okul tek bahçe iki bina idi ve biri ilk biri orta oldu. İlkokula müdür atanmayacakmış ve geçen yıldan bir farkı olmayacak. Şu an itibariyle idarecilerde değişim yok.

valla bencede değişen birşey olmaz.isterse aynı binada 5 okul olsun.sonuçta görevlendirmelerde 8-5 yazıyor.tabi diğer kurumun işleriyle ilgilenmezsiniz o ayrı.ama yarım günü hayal bile edemeyiz...

tinyamasisurum0' Alıntı:

Arkadaşlar

HAKKIMIZI SAVUNALIM.

Mantıklı bir yorum. Bu noktadan hareketle bizde hakkımızı arayabiliriz.

Arkadaşlar 8-5 diye diretip kenara koyvermeyin.

657'de Madde 90
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/388.html

BİRLEŞEMİYECEK GÖREVLER:

Madde 90 - (Değişik madde: 23/12/1972 - KHK 2/1 md.)

Devlet memurlarına, vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir. Öğretmenlerin idari görevi bu hükmün dışındadır. Bir memurun üstünde birden çok ücretli vekalet görevi veya ikinci görev bulunamaz.

Eğer hem ortaokul hem ilkokul diye görevlendirme çıkarsa tamamen yasal olmayan bir zeminde çıkar. Sizin de itiraz hakkınız vardır çünkü kanunda yazana göre itiraz ediyorsunuz.

Geri