404 Not Found Hatası ve Çözümü

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
554
Merhaba ben KingSkrupellos. Bugün size sitelerde karşılaşılan ‘’Sayfa Bulunamıyor 404’’ hatası üzerinde duracam. İlk önce ne olduğu üzerinde duruyum daha sonra çözüme geçelim.
error404.jpg


404 Hatasının Çözümlü Videoları : http://www.youtube.com/watch?v=ZqwHoKAre0k
http://www.youtube.com/watch?v=iD_aELaNGIE
http://www.youtube.com/watch?v=vQQfYHIEIeo
http://www.youtube.com/watch?v=Y1xFRoBtdY4

Websiteniz veya açtığınız bir link 404 – Not Found hatası veriyorsa, istek gönderilen dosya FTP alanında bulunmuyor demektir. Eğer anasayfanız bu hatayı veriyorsa, index veya default gibi bir açılış sayfası sunucu üzerinde bulunmuyordur. Eğer www.domain.com/test.asp gibi bir link açılmıyorsa ve bu hatayı veriyorsa sunucu üzerinde test.asp dosyası bulunmuyor demektir. Bu durum dosyaların eksik aktarılmasından kaynaklanabileceği gibi, dosyaların bir kısmının hatalı klasör veya dizine aktarılmasından da kaynaklanıyor olabilir. Bu 2 durum ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda ulaşabilirsiniz;Eğer dosyalar eksik aktarıldıysa, FTP alanına eksik kalan dosyaların iletilmesi sorunu çözecektir. Açmaya çalıştığınız ancak 404 hatası aldığınız dosyayı FTP alanınıza aktarabilirsiniz. Linux sunucular üzerinde dosyaların httpdocs dizini, Windows sunucular üzerinde dosyaların www klasörü altına aktarılması gerekmektedir. Lütfen açmaya çalıştığınız dosyanın bu dizin veya klasör altında olduğunu kontrol ediniz.
404 SAYFA BULUNAMADI HATASI ÇÖZÜMÜ
Google'dan yapılan açıklamaya göre sayfa bulunamadı hataları sitenin sahip olduğu kelimelerde sıralamasını etkilememektedir. Genel olarak google yapılan yazım yanlışlarını da alarak siteleri indexlemesinden kaynaklanmaktadırlar. Ancak site içi aramalarda yapılan aratmalar sonucu bir 404 sayfasına ulaşılamıyor ise bu ileride sıkıntılara sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda 404 Sayfa Bulunmadı hatası oluşturulmalı ve aratma yapılan en yakın konuya kişi sayfa üzerinden tıklatmalı olarak yönlendirilmelidir
404-sayfa-bulunmadia55c2.png

SAYFA BULUNMADI HATASI YERİNE 301 YÖNLENDİRMESİ
Sayfa bulunamadı hatası genel olarak başka sitelerden verilmiş olan yanlış uzantılı linklerden kaynaklanmaktadır. Bu durumda kullanıcıları sayfa bulunmadı alanına yönlendirmek yerine 301 yönlendirmesini kullanarak doğru sayfaya trafik sağlayabilirsiniz. Bu faydalı yöntemlerden bir tanesidir ancak unutmayınız oldukça fazla trafik sağlanan linklerde bu yönlendirmeyi yapmanızda fayda vardır.
404 SAYFA BULUNAMADI ALANI NASIL YAPILMALI
Sitenizde yapılan aramalarda ya da alan adından sonra yazılan bazı kelimelerde sitenizde 404 Sayfa Bulunamadı hatasına yönlendirmeniz gerekmektedir. Bazı siteler 404 sayfası yerine direk olarak sitenin anasayfası gibi alanlara yönlendirme yapmaktadırlar. Yapılan bu yönlendirme hatalıdır. Çünkü google örümcekleri o anda sitede dolaşıyor ise aratma yapılan bu sayfaları anında indexleyebilirler. Uzantısı ve açıklaması oldukça farklı indexlerin olmasını da kimse istemez.
301 yönlendirmesi, 404 sayfa bulunamadı alanları ve bütün bağlantı kuralları Neticaret e-ticaret sitelerinde SEO kurallarına uygun bir şekilde sunucu bazlı düzenlenmektedir.
Detaylı bilgi için ingilizce makaleye bakabilirsiniz :
Kod:
http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/404error.htm
2. YÖNTEM => 404 Not Found The resource requested could not be found on this server! hatasının neden kaynaklandığını bahsetmek istiyorum.Sitenize ait olan ftp de bulunan .htaccess dosyasının ftp den silinmesinden kaynaklanan bir hatadır bu.Bu hatayı çözmenin tek bir yolu vardır o da bir .htaccess dosyası oluşturup sitenizin ftp sine atmaktadır.Tabiki benim anlattığım yöntem wordpress siteler için geçerlidir.Ben kendim bu hatayı aldığımda bu yolla sorunumu çözmüştüm.Wordpress dışındaki scriptlerde de .htaccess dosyası eksikliğinden bu hatayı verebilir fakat benim aşağıda anlatacağım yöntemle sadece wordpress siteler için olan hata çözülecektir.
İlk olarak bir text belgesi açıyoruz ve aşağıdaki kodları text belgesine yapıştırıyoruz.Daha sonra dosyamızı farklı kaydet deyip .htaccess ismini veriyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi kaydediyoruz.
434.jpg

Kod:
.# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
Oluşturduğunuz dosyayı ftp’nize girerek wordpress’in kurulu olduğunu dizine attıktan sonra probleminiz çözülecektir.Eğer halen devam ediyorsa Chmod değerleri 777 yapıp o şekilde deneyebilirsiniz.
Yukarıdaki gibi yapmaya uğraşamam diyorsanız aşağıdan hazır yapılmış .htaccess dosyasını indirebilirsiniz.
Htaccess İndirmek İçin :
Kod:
http://www.taneraksoy.com.tr/?dl_id=13
 
Geri
Üst