42 kişilik sınıf nasıl ders işlemeli?

Kodla Büyü

Bote0621

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba. Yeni okulumda 5.sınıflar 42 kişi, labdaki bilgisayar sayısı 16, akıllı tahta yok. 26 saat dersim var. Tecrübeli arkadaşların çözüm önerileri neler yardımcı olursanız sevinirim?

3 e bölünecek sınıf içinde.
80 dakikanın 20 dakikasında ders anlatımı kabul edelim. Geri kalan 60 dakikayı da 3 gruba 20 şer dakikalık uygulama imkanı şeklinde değerlendirilebilir

adadeniz' Alıntı:
3 e bölünecek sınıf içinde.
80 dakikanın 20 dakikasında ders anlatımı kabul edelim. Geri kalan 60 dakikayı da 3 gruba 20 şer dakikalık uygulama imkanı şeklinde değerlendirilebilir

Teşekkürler hocam uygulanabilir diye düşünüyorum. Başka arkadaşların fikirleri de varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Hayat bilgisi gibi ders işlenir :? İşin şakası cidden çok kalabalıkmış. 42 kişi bt sınıfına sığıyor mu? Benim sınıfıma asla sığmaz mesela. Eğer sığıyorsa sınıfı ikiye bölebilirsiniz. Sınıfın bir kısmına ders anlatırken diğer kısmına uygulama yaptırın. Ama bir grup hep geçen hafta dinlediğini uygulayacak. Zeki olmaları lazım :)

ckayatr' Alıntı:
Hayat bilgisi gibi ders işlenir :? İşin şakası cidden çok kalabalıkmış. 42 kişi bt sınıfına sığıyor mu? Benim sınıfıma asla sığmaz mesela. Eğer sığıyorsa sınıfı ikiye bölebilirsiniz. Sınıfın bir kısmına ders anlatırken diğer kısmına uygulama yaptırın. Ama bir grup hep geçen hafta dinlediğini uygulayacak. Zeki olmaları lazım :)

Hayat bilgisi gibi olmasın bu durumun olabildiğince çocuklar üzerinde dezavantaj oluşturmaması için bir çözüm bulmak gerek arkadaşların başka önerileri varsa paylaşabilirler veya bu durumda olan ve çözüm bulanlar

Allah kolaylık versin zor iş. Bilgisayar başına 3 kişi oturacak, biri fareyi biri klayeyi kullanacak ,biri de dersi dinleyecek. :shock:

erakcora' Alıntı:
Allah kolaylık versin zor iş. Bilgisayar başına 3 kişi oturacak, biri fareyi biri klayeyi kullanacak ,biri de dersi dinleyecek. :shock:
Güzel bir çözüm hocam :)

Zor bir durum hakikaten. Allah kolaylık-sabır versin.

Geri