48 saatte istanbul

Kodla Büyü

aresbel3

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar istanbula 2 günlüğüne gezmeye gidecez eşimle daha önce hiç yolumuz düşmedi gibi bişe. Araştırdım fakat doğru düzgün bir gezi planı çıkartamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Cuma akşam 8 de sabiha gökçende inip 5-6 km mesafede bir otelde kalacaz.. Pazar akşam aynı hava alanından geri döneceğiz. Plan yapmama yardımcı olur musunuz? Kısaca yapmak istediklerim şunlar. Sizin de tavsiyelerinizle maddeler artabilir. Ailece bir kültür gezisi planı olacak. Reina vs tabiki olmayacak baştan söyleyim.
* Ayasofya topkapı vs gezisi.
* Ortaköyde waffle falan.
* Eminönünde balık
* Adalarda fayton gezisi
* Nereden olduğunu bilmiyorum ama tekneyle bir boğaz turu.

Sizden ricam ekleyebileceğimiz bişey varsa ekleyip mesafe durumuna göre sıraya koyabilir miyiz?

Ben soyle geziyodum sayin hocam. Istanbulkartima 50 lira yukluyodum taksime ordan da otobuslerin uzerindeki tabelalara bakip kadikoy uskudar besiktas eminonu ne denk gelirse binip geziyodum. Mumkun oldukca vapur kullanmaya calisiyodum. Bi kez buyukadaya gittim muthisti kesinlikle gitmeni oneririm bide eminonunden bogaz turuna katilmani oneririm o da guzel oluyo.

Başlangıç yerini, sırasını kendinize göre değiştirebilirsiniz hocam, İstanbul'da yaşayan arkadaşlar daha mantıklı bir güzergah çizer muhtemelen

Üsküdar - Kız Kulesi
üsküdardan Marmarayla karşıya geçip Kapalı Çarşı, Sultanahmet Meydanı,
Gülhane parkının içinden Sirkeciye, yürüyerek Eminönü ne,
Eyüp Sultan' a otobüs ya da taksiyle 15 tl
sonra yine Eminönü, orada balık ekmek, boğaz turu için vapur hemen yan tarafından kalkar 12 tl ye 1.5 saatlik boğaz turu... (boğaz turu Ortaköy'de de var) Dönüşte Üsküdar'da inebilirsiniz ya da yine Eminönüne gelirsiniz
Mısır çarşısı-Yeni Cami etrafı
yürüyerek Galata Kulesini geçip merdivenlerden ve yokuşu çıkarak Galata Kulesine, ziyaret 6.5 tl,
sonra tünel istasyonundan başlayıp İstiklal'den Taksim e kadar yürüyüş
Taksim'den taksiyle Beşiktaş iskelesi 10 Tl
yürüyerek Ortaköy - Kumpir + waffle
taksiyle Beşiktaş iskelesine dönüş, vapurla üsküdara geçiş

Bunları fazla oyalanmadan yaparsanız 2 günde yetişebilir, Topkapı Sarayı ya da Sultanahmet, Ayasofya vb. yerleri ziyareti de eklerseniz muhtemelen yetişmez. Galata Kulesine Taksimden başlayıp İstiklali geçerek de ulaşabilirsiniz iniş aşağı olur.

Geri