5+3 Öğretmenleri Nasıl Etkiler?

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
aynı haftalık ders çizelgesi uygulanamayacak gibi duruyor. yine ilkokullara branş öğretmenleri ataması çok sıkıntılı bir durum yaratacak, çok kişi maaş karşılığını dolduramayacaktır. alan değişikliği bile yapmış sınıf öğretmenleri gittikleri okullardan eski okullarına yeni atanan sınıf öğretmenlerini göreceklerdir.

Peki ortaokullarda 5.6. sınıflarda zorunlu olan ders nasıl uygulanacak? Bu öğretmenleri nasıl etkileyecek? ders 6.7. sınıflarda mı zorunlu olur, sadece 6. sınıflarda mı okutulur, ders saatleri haftada 30'a indirilirse hangi derslerin saatleri azaltılır?

BTY dersi ve bt öğretmenleri için ne gibi durumlar oluşur? Öngörüleriniz nelerdir?

hocam pilot uygulamasını yapmadan, gerçi yapsalar da farketmiyor; sonuçta hep kilot uygulama oluyor.
Ben sınıf öğretmeniyim ve il bile değiştirdim, eski okula dönme diye birşeyin söz konusu olacağını pek düşünmüyorum.. 5+3 gerekli mi elbette ki. Bizim burda lisenin biri başka yere taşındı, onun yerine de ilkokul. İlkokul akıllı tahtalarla donatılmış ve benim çevremde bu şekilde ilk okul çok.
Norm konusunda sıkıntı olmaz. Lisedeki müdüre "her sene dilenci gibi formatör arayacağınıza açın 5-6 saat alın kadroyu" dedim. Bize iş çok...

5+3 gerçekleşirse ve dersimizi elimizden almazlar ise 6,7 ve 8. sınıflarda BTY dersini haftada 1 saat olarak değiştireceklerini düşünüyorum. Tekrardan seçmeli gibi bir durumda gelebilir. Anlayacağınız durum bizim açımızdan pek iç açıcı değil. Allah sonumuzu hayır eylesin.

eğitim ile ilgili konular da ne zaman öğretmenin görüşü alındı ki? yapmak istediklerini nasıl olsa bir gecede yapıyorlar. bu yüzden dersimiz gider mi, seçmeli mi olur, norm fazlası olur muyum diye düşünüp kendi kendimizi şimdiden sıkıntıya sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Arkadaşlar kesin bir haber mi var ben en son Cnnturk sitesinin milli eğitimden aldıkları cevapta. Boyle bir calışmalarının bukunmadıgı haberini okudum.

Tabi bu ülkede her yapılacak işte ilk oncebir yalanlama yapıldığını da bilmekteyim.

meb böyle bir çalışmamız yok diyorsa yakında uygulanacak demektir.artık bunu kavramış olmamız lazım...

Böyle bir şey yapmaları şuanda mümkün değil kendi tükürdüklerini yalama olur. o kadar kavga gürültü koptu bunun içim

Kişisel görüşüm 7 saat ders + 2 saat de takviye kursu muhabbeti olduğundan ders saatlerini azaltabilirler çünkü 9 ders çok ağır ve birçok öğrenci kursu ya seçmiyor ya da ilerleyen haftalarda devamsızlık yapmaya başlıyor hükümet için takviye kursları işinin suya düşmemesi gerek bunun siyasi tarafı var biliyorsunuz bu nedenle şikayetler arttıkça değişiklik yapılma olasılığı da artacaktır.

i.d.' Alıntı:
Böyle bir şey yapmaları şuanda mümkün değil kendi tükürdüklerini yalama olur. o kadar kavga gürültü koptu bunun içim

Bence de. 5+3'e şu aşamada neden gerek duysunlar ki? 4+4 yapana kadar göbekleri çatladı. Tekrar eskiye döneceklerini sanmıyorum.

Tükürdüklerini çok yaladılar eğitimde, 5+3 yada 4+4 değil sorun... Sorun çocukların doğru yöneltilmesi, herkes akademik başarıya sevkediliyor ama olmuyor, meslek yönlendirilmesi gerek, spor ve sanat eğilimleri değerlendirilmesi yapılmalı. Lise zorunlu olmamalı.

Hem 5+3e geçer, hem de günlük 6 saat derse düşürürlerse bizim için norm hayal olur. Çünkü ilk kırpacakları ders Bilişim...
Bu sebeple ders ve öğrenci sayısına bakılmaksızın Her Okula Bir BT Öğretmeni normu için çalışmamız lazım.

Geri