5 eşşşek-5 ÖĞRETMEN

Kodla Büyü

muhalif44

Site Gezgini
:x
Kar nedeniyle kayganlaşan yolda yaşanan kazada hayatlarını kaybeden 5 öğretmen, eğitim camiasının yüreğini dağlarken Türkiye’de sadece birkaç satırlık haber olmaktan öteye gidemedi.

Ancak Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde ne ilginçtir ki aynı gün donan 5 eşek bırakın Türkiye’nin neredeyse Dünya’nın gündemine taşındı. Günlerdir Türkiye 5 eşekle yatıp 5 eşekle kalkıyor. Öyle ki kaymakam emriyle sıcak bir ahıra alınan eşekler için taa Tekirdağ’dan kamyonlar gönderilerek çiftliğe yerleştirildi. İki olayda da 5 canlı var. Biri insan diğeri hayvan. Elbette ikisi de önemli ama bir sıralamaya girdiğinde insan hayatından daha önemli olduğu savunulamaz.

Yine benzer şekilde Suriye’nin Türkiye sınırında her gün yaşanan iç çatışmalarda onlarca Suriyeli ölüyor. Bebekler soğuktan donuyor. Ancak dünya ve ülke medyası ne yazık ki 5 eşeğe gösterdiği ilgiyi ölen insanlara göstermiyor. İşin daha da ilginci Suriye’de açlık ve sefalet nedeniyle her gün onlarca eşek bıçakla kesilerek insanlar tarafından yeniliyor.

Yine atama bekleyen 350 bin öğretmen bulunuyor. Soğukta evine ekmek götüremeyen bu yüz binler o 5 eşekten daha fazla üşüyor ancak medya olayı yine görmezden geliyor. :alkis:
http://www.mebpersonel.com/yer-degistir ... 11931.html

ne yazık ki haklısın hocam...

ama sorun habercilerde köpek adamı ıssırsa haber olmaz ama adam köpeği ıssırırsa haber olur hatta çok tutulur tamamen duygusal yani
( not duygusal derken parayı kastettim)

bu arada türkiye eşekkle yatıp kalkmıyor haberciler ve tv kanalları eşekklerle yatıp kalkıyor..

meslek lisesinde çalışan ögretmen arkadas anlattı,veli toplantisinda cok problemli bir ogrencinin velisi,-bizde istiyoruz bu cocuk enazindan bi ögretmen olsun. ilk calistigim ilçede,bayan anasinifi ögretmeni kucuk kiziyla kaymakamdan ricada bulunuyor.esi baska ilde.kalacak yer yok. YİBO nun lojmaninda kalabilirmiyim? -olmaz yeni gelecek doktor kalacak orda.ama ilcede ne kiralik ev ne de otel var..-zaten sizden cok var.buraya doktor lazim..
hicbir donemde bukadar asagilanip,kucuk gorulmemistik.biz ölsek kimin umrunda..

exgol' Alıntı:
meslek lisesinde çalışan ögretmen arkadas anlattı,veli toplantisinda cok problemli bir ogrencinin velisi,-bizde istiyoruz bu cocuk enazindan bi ögretmen olsun. ilk calistigim ilçede,bayan anasinifi ögretmeni kucuk kiziyla kaymakamdan ricada bulunuyor.esi baska ilde.kalacak yer yok. YİBO nun lojmaninda kalabilirmiyim? -olmaz yeni gelecek doktor kalacak orda.ama ilcede ne kiralik ev ne de otel var..-zaten sizden cok var.buraya doktor lazim..
hicbir donemde bukadar asagilanip,kucuk gorulmemistik.biz ölsek kimin umrunda..
Bunlarıda kaymakam yapan zihniyet ne olacak işte...

Çok normal bir durum. Van depremini de hatırlatmak isterim. 72 öğretmen enkaz altında kaldı. Bakanımız çıkıp da birşey söylemedi. Okullarla alakalı konuştu. Hayvanseverler birliği hemen harekete geçer. Ama olayda insan varsa önemli değil bir de öğretmenler varsa hiç mi hiç önemli değil. Zaten değersizler haftada 15 saat çalışıyorlar.

bunun öğretmenlerle bir alakası yok. sadece ülkemizde insana değer verilmiyor.

kesinlikle haklısınız hocam.bütün hislerime tercüman oldunuz..hayatlarının baharında gencecik meslektaşlarımız...ben haber kanallarında eşekklerin haberine gördüğüm kadar öğretmenlerimizin haberine rastlamadım, gazetelerde manşette göremedim :( en olmayacak yerlerde kar tatili oluyor ama olması gereken yerlerde olmuyor malesef :( o meslektaşlarımın ailelerinin yaşadığı üzüntüyü düşünemiyorum.. van depreminde de günlerce ağlamıştım hiçbirini tanımadığım halde :( ve o zaman da açıklama yapan olmamıştı............
öğretmenlik her geçen gün dayanılmaz bir hal almaya başlıyor...ortaokullar bile berbat, ders çalışmak istemiyorlar..
tamamen özenti bir gençlik ve özenti bir toplum.. Allah sonumuzu hayreylesin

Evet herkes merakla bakıyor ne oldu o eşşeklere. Öldümü kaldımı kim sahip çıktı. Eşşeğin şimdi moda birde sütü var.
Kimse oradan oraya gitmek zorunda kalan öğretmenleri sorgulamıyor. Neden bu kadar öğretmen her gün kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyor. Ankara Şereflikoçhisarda edebiyat öğretmeni arkadaşımı il-içi diye eşini mamağa kendisini koçhisara vermişlerdi.
Toplam mesafe 170 km. bu nasıl il içi anlayışı.

okula giderken veya okuldan dönerken karda mahsur kalıp ölen öğretmenlerimiz oldu. hiç biri bu eşekler kadar değer görmedi. bir eşek kadar değerimiz yoksa diyesi geliyor insanın ama eşekle öğretmeni karşılaştırmakta ayrı bir ayıp.

Geri