5 lere yeni bir eğitim modeli geliyormuş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eemree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
Milli Eğitim Bakanlığı, bir türlü istenilen seviyeye getirilemeyen yabancı dil dersi sorununu çözmek için önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Eğitim çevrelerinde “devrim” gibi bir karar olarak konuşulan bu çalışmayla 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçeye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler almaya devam edecek. Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen kolejler bunu uygulayabilecek, daha sonra projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/28720019.asp

aynenbadi' Alıntı:
yabancı dil i yabancı öğretmen vermeli ingilizce öğretmenleri ezbere iş yapıyor,

Yani bütün ingilizce öğretmenlerine kötü eğitimci diyorsunuz. Ne güzel :!:
Her branşın kendine göre sıkıntısı var hocam. Bu kadar peşin hükümlü olmayın.Saygılar.

neverjealous' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
yabancı dil i yabancı öğretmen vermeli ingilizce öğretmenleri ezbere iş yapıyor,

Her branşın kendine göre sıkıntısı var hocam. Bu kadar peşin hükümlü olmayın.Saygılar.
kötü demişmiyim nasıl okuyorsunuz?
bence dil eğitimi diğer branşlarla kıyaslamamak lazım, bizim ülkede past mış perfect miş gramer öğretiyorlar, oysaki konuşmaya ağırlık verilmeli telafuza önem verilmeli, ülken de kaç ingilizceci seri akıcı bir şekilde ingilizce konuşuyor? hazırlık sınıfında geziye gitmiştik ingilizcecimiz turistte kendini anlatana kadar 10 takla attı.lafları çarpıtmayalım.saygılar

aynenbadi' Alıntı:

Oldu mu hocam şimdi... Bilgisayar derslerini de mühendisler vermeli demek mantıklı olur mu? Her meslekte işini iyi yapan ve yapmayanlar var.

aynenbadi' Alıntı:
neverjealous' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:

kötü demişmiyim nasıl okuyorsunuz?
bence dil eğitimi diğer branşlarla kıyaslamamak lazım, bizim ülkede past mış perfect miş gramer öğretiyorlar, oysaki konuşmaya ağırlık verilmeli telafuza önem verilmeli, ülken de kaç ingilizceci seri akıcı bir şekilde ingilizce konuşuyor? hazırlık sınıfında geziye gitmiştik ingilizcecimiz turistte kendini anlatana kadar 10 takla attı.lafları çarpıtmayalım.saygılar

"Ezbere iş yapıyor" demek ne demek hocam :?: :!:

Kendi dilini iyi bilmeyen başka bir dili kolay kolay öğrenemez.
Çünkü dili kendi dilimizle karşılaştırırız.Bizdeki karşılığı nedir deriz.Yabancı dil öğrenirken ölçümüz yine kendi dilimizdir.
Özneyi,yüklemi,tümleci,sıfat,zarf,zamir bunları ve detaylarını bilmezsek zor kavrarız yabancı dilli.
"Yabancı dil öğrenirken Türkçe düşünmeyin" gibi saçmalığa hiç girmiyorum.Nasıl düşünmesin?Ana dili Türkçe bu adamın, yurt dışında yaşamamış,aile de inglizde yok,çevre ise %100 Türk, nasıl Türkçe düşünmeyecek bu adam?
Türkçe dersine önem verilmeli.Türkçe öğretirken de %100 gramere boğulmak doğru değil. Öğrenci kendi dili öğrenirken sıkılıyor kurallardan dolayı.Aynı hatayı bol bol gramer anlatarak İngilizcede de yapıyoruz.

Gramere boğulmaya neden olan şey,sınavlardır.
Halbuki a,b,c şıklarıyla dil öğrenilmez.
Sınavı bir kere kaldırmak gerek. Sınavı geçmek dil bilmek değildir.
%30 Gramer + %10 Kelime Bilgisi + %60 Uygulama(Dinleme,Okuma,Yazma,Konuşma) gibi bir sistematikle dil öğrenilebilir.
Ayrıca film,canladırma,görseller bol bol kullanılmalıdır.
Yani teknolojiyide çokça kullanmalıyız.

öFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF, maymun ettiler öğrencileri.

Arkadaş bir sistem bu kadar kurcalanır mı ya? Her sene başka, her gelen başka.

Küfür edicem zor tutuyorum kendimi :verymad:

her dersin eğitimi adam gibi verdinizde İngilizceyi mi öğretemiyorsunuz. bu nasıl bir mantık.

neden herkese yabancı dil öğretmeye çalışıyoruz. Ağrıda liseden sonra çobanlık yapacak kişiye, erzurumda hayvancılık yapacak kişiye, malatyada okulu bitirip kayısıcılık yapacak kişiye, turizm potansiyeli düşük bir ilde fabrikada işçilik yapacak kişiye neden ingilizce öğretmeye çalışıyoruz.

Her branşın öğretmeni ingilizce bilmeli ve derlseri ingilizce anlatmalı. Hadi bakalım.

Peki bunun alt yapısı varmı? elde kalan branş öğretmenler ne olacak. bu kadar İngilizce öğretmenini nerden bulacaksın ben yaptım oldu derler mi? derler. biz bu hükümette neler gördük. artık bu hükümetin eğitim politikalarından bıktık.
eğer eğitim değişecekse baştan aşağı yenilenmeli. her öğrenciye herşeyi öğretmen gibi bir misyonu olmamalı. öncelikle toplumsal yaşama kültürü verilmeli. hala havuz problemleri ve tavukların tavşanların ayak problemi çözüyoruz.

Kürşat_58' Alıntı:
Peki bunun alt yapısı varmı? elde kalan branş öğretmenler ne olacak. bu kadar İngilizce öğretmenini nerden bulacaksın ben yaptım oldu derler mi? derler. biz bu hükümette neler gördük. artık bu hükümetin eğitim politikalarından bıktık.

yaw hocam sende Allah aşkına...

Bu işin çözümü bizde mevcut daha önce yapıldı denendi ve oldu.

Açarsın branş değiştirme başvurusu yaparsın fenciyi sosyalciyi ne varsa ingilizce öğretmeni olur biter. :)

Belki bu sayede bizde geçiş yaparız en azından adam gibi branşımız olur. Biraz gramer öğrendi mi iş tamamdır.

You dan sonra are gelir, he dan sonra is gelir. Yıllardır böyle eğitim almadık mı bizde veririz aynısını.

okullara İngilizce öğretmenleri dolacak bu bir, onların sözü geçecek etti iki.. bizleri kandırıyorlar etti üç.. 35 saatte kırpmadıkları ders kalmayacak etti dört .. dört seneye başlar etti beş.. 2017 de başlar. bu meslek 20 yıl nasıl geçecek yahu? stresten öleceğim.. :( :x :verymad:

E zaten önceden ortaokul hazırlık sınıfı vardı, 5. sınıf bittiğinde anadolu liselerine geçişte hazırlık sınıfı okuduk. o sistem kaldırıldı... şimdi ne oldu da tekrar başa sarıyoruz? böyle istikrar mı olur?
Bu yapılan bir gelişim değil değişimdir. geriye doğru bir değişim.

Mebin açıkladığı bu sistem zaten bizim dersi lafta zorunlu yaptıklarında ortaya çıkmıştı talim terbiyenin yayımladığı cizelgeye bakarsanız bir calisma olduğu açık seçimlerden sonra sistem değişecek gibi bakalım yeni sistemde biz olcaz mı? olacaksak neresinde olcaz?keşke bizi İngilizce öğretmeni yapsalar 1 dk dusunmem vallaha...

Gayet makul ve mantıklı bir adımdır. bizde lisede 1 sene hazırlık okuduk ama ne matematiği ne de türkçeyi unuttuk.

dil öğrenmek için en ideal yaşlarından birisi o yaş dönemi.o dönem bence yabancı dille beraber bilişim dersleride en az 4 saat olarak verilmeli

branş değişikliği açılsın bizde ingilizceye geçelim
nasıl olsa öğreteceğimiz şey basit; you dan sonra are gelir, erkekler için he bayanlar için she :)

sınıf öğretmeni lise matematik öğretmeni oluyorsa bendende babalar gibi english teacher olur

eğitimi boz desen ancak bu kadar bozulur. Bir sistemle bu kadar oynanırsa suyu çıkar. ülkemizdede durum bu.

bence çok faydalı olur 2 sene filan uygulanırsa 2 sene sonra sonuçlara bakılır çocuklar gene başarısız olursa başka eğitim sistemi uygularız . zaten yıllardan beri olan bu.

ya tamam biliyoruz yabancı dil önemli,,,bilirsek bir avantajımız var,,
ama şunu çok görmezden geliyoruz.
arkadaş bu çocuklara 5.sınıfa gelene kadar matematiği,,sosyal bilgileri,,türkçeyi,,bırakın doğru dürüst ahlakı,iterbiyeyi,saygıyı, öğrenmeden geliyorlar..
arkadaşlarıyla muhabbette türkçe zaten yerlerde,,
öğrenmesinler demiyorum,,keşke öğrenilebilse..
1.sınıftan itibaren hatta ağırlık verseler ama yazdırmadan,,konuşmayla öğretseler..

gerçekten çok isterdim şöyle inanılmaz bir eğitim sistemimiz olaydı da biz de ölmeden göreydik

Geri