5 norm açılmış: 3 normluk ders; 2 norm fazlası var

Kodla Büyü

hergunsince83

Aktif Üye
Meslek lisesine dönüşen bir okula 5 kişi atandık. 30ar kişiden 3 adet 10. sınıf (6 grup) oluşturuyor idare.
6*16 =96 saat ders çıkıyor ortaya. 4 saat de düz lise kısmında seçmeli olarak BİT konulmuş; etti 100 saat.
Sonuç kişi başı 20 saat ders...
aslında 2 kişi norm fazlası konumda...
Bu durumda yapılması gerekenler nelerdir arkadaşlar fikirlerinizi/bildiklerinizi paylaşır mısınız?
Vesselam...

Herkes maaş karşılığını dolduruyorsa sorun yok. Nasıl olsa seneye 11. sınıflar da olacağı için otomatik ders saatleriniz artacak ve norm ihtiyacı olacak. O yüzden bırakın bu sene böyle bitsin.

1'er sube 10-11-12.sınıf olan bir meslek lisesinin normu kaçtır normalde arkadaşlar.
10.sınıf(16saat)
11.sınıf(18saat)
12.sınıf(2saat+24saat ibe) staj grubu tek grup aynı işletme.

Hocam norm belirlenirken her 40 saate 1 öğretmen planlanır.
Teknik öğretmen 20 maaş karşılığı + 20 zorunlu ekders karşılığı = 40 saat zorunlu derse girer.
9. sınıf öğrenci sayısına göre yapılan planlamada 5 norm olabilir ama 10. sınıfa geçenler 3 sınıf oluşturabilmiş durumda, şimdiki durumda ise norm değeri 3 oluyor...
Norm fazlası olarak 2 kişi başvuruda mı bulunacak, görevlendirme mi çıkartılacak... bilen yaşayan benzer durumda karşılaşan arkadaşların durumları ne oldu bunu soruyorum.

sabırlı olun seneye düzelir maaş karşılığının doldurun hiç sesinizi çıkarmayın. ama başka okula gitmek isteyen varsa buda bir fırsat ayrıca belirteyim...

jolly' Alıntı:
1'er sube 10-11-12.sınıf olan bir meslek lisesinin normu kaçtır normalde arkadaşlar.
10.sınıf(16saat)
11.sınıf(18saat)
12.sınıf(2saat+24saat ibe) staj grubu tek grup aynı işletme.
Hocam 10 ve 11. sınıfların grup sayılarına göre bakarsınız. her sınıf tek grupsa 16+18+26=60 + şeflikler...
45e kadar 1, 81e kadar 2 norm... 81 sonrası her 40 saate 1 norm verilir...ama yeni ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde İBE için hesap durumu biraz kafa karıştırıcı. Ona tam bakmadım hala..

6–31 saate kadar 1, 31–42 saate kadar 2, 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir hocam. Buna ek olarak norm tespitleri öngörü üzerine kurgulanır. Yani bir önceki eğitim öğretim yılında norm tespiti yapılır. Sizin okulda sorun yoktur. Norm fazlası sorunu olmaz hocam.
Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri için;
6–31 saat 1 Norm
31–42 saat 2 Norm
57 Saat 3 Norm (42+15 Saat den)
63 Saat 3 Norm
78 Saat 4 Norm (63+15 Saat den)
84 Saat 4 Norm
99 Saat 5 Norm (84+15 Saat den)
105 Saat 5 Norm ..................... böyle gider. Sorun yoktur. Bilgilerinize...

benim bildiğim kadarıylada norm sorunu yok gibi düz mantık 20 saat ders düşer.

herkes ek ders almak isterse o ayrı mesele tabii

yasinz' Alıntı:
6–31 saate kadar 1, 31–42 saate kadar 2, 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir hocam. Buna ek olarak norm tespitleri öngörü üzerine kurgulanır. Yani bir önceki eğitim öğretim yılında norm tespiti yapılır. Sizin okulda sorun yoktur. Norm fazlası sorunu olmaz hocam.
6–31 saat 1 Norm
31–42 saat 2 Norm
63 Saat 3 Norm
84 Saat 4 Norm
105 Saat 5 Norm ..................... böyle gider. Sorun yoktur. Bilgilerinize...

Hocam konu meslek lisesi - teknik öğretmen...
Siz başka şeyden bahsediyorsunuz, aşağıda ilgili madde :
***Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik***
Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu
Madde 12- Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında (halk eğitim merkezleri hariç) atölye ve laboratuvar dersleri için haftalık toplam ders yükü;
a) 15-41 saate kadar 1,
b) 45-81 saate kadar 2,
c) 81-121 saate kadar 3,
d) 121-161 saate kadar 4,
e) 161-201 saate kadar 5,
f) Ders yükünün 200'den fazla olması halinde her 40 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 20 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, mesleki ve teknik eğitim merkezleri, anadolu statüsündeki okullar ile özel eğitim okul ve kurumları hariç,(3) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumların branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa eğitim bölgesindeki} okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul ve kuruma o branştaki ders yukıi en fazla olandan başlanarak her 40 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.
(Ek fıkra: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Endüstriyel eğitim yapan mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, eğitim içinde üretim yapıla» ve bu amaçla alınan sürekli işçi kadrolarında işçi çalış­ tıran örgün ve yaygın eğitim kurumlarının çalışan işçi sayısı ondan az olmayan bölümlerindeki atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu, aynı bölümler için 14 üncü madde uyarınca yapı­lan düzenlemeye göre belirlenen bölüm ve atölye şefliği sayısından az olamaz.

hocam sorun olmaz çok bulandırmayın bu seneyi geçirin seneye düzelecektir zaten

hergunsince83' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
6–31 saat 1 Norm
31–42 saat 2 Norm
63 Saat 3 Norm
84 Saat 4 Norm

Hocam konu meslek lisesi - teknik öğretmen...
Siz başka şeyden bahsediyorsunuz, aşağıda ilgili madde :
***Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik***
Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu
Madde 12- Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında (halk eğitim merkezleri hariç) atölye ve laboratuvar dersleri için haftalık toplam ders yükü;
a) 15-41 saate kadar 1,
b) 45-81 saate kadar 2,
c) 81-121 saate kadar 3,
d) 121-161 saate kadar 4,
e) 161-201 saate kadar 5,
f) Ders yükünün 200'den fazla olması halinde her 40 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 20 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, mesleki ve teknik eğitim merkezleri, anadolu statüsündeki okullar ile özel eğitim okul ve kurumları hariç,(3) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumların branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa eğitim bölgesindeki} okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul ve kuruma o branştaki ders yukıi en fazla olandan başlanarak her 40 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.
(Ek fıkra: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Endüstriyel eğitim yapan mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, eğitim içinde üretim yapıla» ve bu amaçla alınan sürekli işçi kadrolarında işçi çalış­ tıran örgün ve yaygın eğitim kurumlarının çalışan işçi sayısı ondan az olmayan bölümlerindeki atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu, aynı bölümler için 14 üncü madde uyarınca yapı­lan düzenlemeye göre belirlenen bölüm ve atölye şefliği sayısından az olamaz.

Hocam bende aynı yönetmelikten bahsediyorum dikkatinizi çekerim. Yalnız hangi 40 `dan bahsediyorsunuz siz onu anlamadım. Yönetmelikteki ancakla başlayan paragrafı yapıştırmışsınız o paragrafa göre 5 oluyor zaten. eğitim bölgesi normuna göre 5 norm verilmiş arkadaşın okuluna.

yasin hocam ancakla başlayan ifaddeyi falan yapıştırmadım; MADDE12 yazıyor üstten itibaren dikkatinizi çekerim.
Siz nerede öğretmensiniz, daha doğrusu meslek lisesinde (teknik öğretmen) misiniz yoksa ilkokul ortaokulda öğretmen misiniz (BÖTE mezunu musunuz) yoksa formatör müsünüz?

Madde12'yi okuyun dikkatlice çünkü kanaatimce teknik öğretmen değilsiniz veya diğer okullarda olduğunuz için yönetmeliğin bu maddesini kaçırıyorsunuz gözden...

Parhelion' Alıntı:
hocam sorun olmaz çok bulandırmayın bu seneyi geçirin seneye düzelecektir zaten

Hocam normal norm durumunda iken olan ancak sadece 20 saat maaş karşılığı durumunda aylık ortalama 900-1300 TL arası ekders gelirinizin olmaması sorun olmaz diyorsanız siz zengin falan olmalısınız :) Yıllık 9-10 ay ile bunu çarparsak epeyce bir kayıp ortaya çıkıyor.. veya bir başka yönden bakarsak yıllık asgari ücret miktarından bile fazla olan bir miktar benim için önemli bir miktardır..

vesselam.

İşte ben de onu soruyorum "ne yapılabilir?" diye tecrübe paylaşımı açısından :)
Benim aklıma gelen ihtimaller:
-Norm fazlası olarak tayin dönemi varsa o zaman yer değiştirme talebinde bulunulabilir,
-Görevlendirme talep edilebilir,
-Halk eğitimde veya halk eğitim adına kurs açtırılabilir,
...
Meslek lisesinde dönem içinde norm fazlası konumuna düşen olmadı galiba..
Hayırlısı bakalım, nasipte ne varsa onu göreceğiz artık.

hergunsince83' Alıntı:
yasin hocam ancakla başlayan ifaddeyi falan yapıştırmadım; MADDE12 yazıyor üstten itibaren dikkatinizi çekerim.
Siz nerede öğretmensiniz, daha doğrusu meslek lisesinde (teknik öğretmen) misiniz yoksa ilkokul ortaokulda öğretmen misiniz (BÖTE mezunu musunuz) yoksa formatör müsünüz?

Madde12'yi okuyun dikkatlice çünkü kanaatimce teknik öğretmen değilsiniz veya diğer okullarda olduğunuz için yönetmeliğin bu maddesini kaçırıyorsunuz gözden...

Hocam BÖTE mezunuyum ortaokulda müdür yardımcısıyım. lisede de çalıştım. norm sıkıntısı olmaz. normlar belirlenirken sadece okul baz alınmıyor. eğitim bölgesi normu ile birlikte değerlendiriliyor. çalıştığım ilçede ilçe mem de de bu konuda iş yapıorum oradan biliyor ve söylüyorum. okul normu basamağın en altında yer alıyor. eğitim bölgesi normu değerlendirilmeden okul normu ile ilgili iş yapılmıyor. norm sıkıntısı olmaz soruyu soran arkadaşın aktardığı bilgilere göre. Kolay gelsin...

Geri