5. Sınıf Şube Rehberliğe 2saat Ekders Alamıyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ilk3r

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Bilişim teknolojileri rehber öğretmeni değilim. Bilişim derslerine giriyorum ve ek olarak 5. sınıf şube rehber öğretmenliğim var. Bilindiği üzere 5. sınıfların şube rehberlik dersleri yok. Bu yüzden İdarem fiilen derse girmediğim için 2 saat ekders ödemiyor. Bunu da milli eğitime sormuş ve ücretin verilmeyeceğine ilişkin açıklamışlar.

Elimde resmi yazı olursa bu durumun yanlış olduğunu ben dilekçe ile başvuracağım almayı deneyeceğim. Bu konuda elinde belgesi olanlar paylaşabilir mi?

Benim bildiğim 8. sınıf rehberliği olanlara ve kulüp çalışması yapanlara 2 saat verilir diye biliyorum. Bizim okuldaki arkadaşlara kulüp üzerinden 2 saat veriliyor diye biliyorum.

5,6 ve 7 sınıfların rehberlik dersi diye bir dersi yok kaldırıldığı için alamazsınız ama kulüp göreviniz varsa 2 saat alabilirsiniz.

nefbote' Alıntı:
5,6 ve 7 sınıfların rehberlik dersi diye bir dersi yok kaldırıldığı için alamazsınız ama kulüp göreviniz varsa 2 saat alabilirsiniz.

Peki şuan bazı illerin ve okulların bu 2 saat şube ek ders ücretini ödediğini biliyor musunuz?

Demek istediğim bu verilmekte bu hakkı bende almak istiyorum.

Ek ders ödenmiyorsa neden sınıf rehber öğretmeni olacakmışız?
Fiilen derse girmiyorsun ama sınıf rehber öğretmeni olarak bir sürü işle meşgul oluyorsunuz.

Başka bir konuda bir arkadaş şöyle yazmış bana mantıklı geldi.

Ek ders görevi

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

Hocam hele bir el atalımda alalım hakkımızı. Var mıdır bunun bir resmi dayanağı, bu maddeye rağmen milli eğitim fiilen girmiyorsa alamaz demiş.

milli eğitim resmi dayanak göstersin o zaman. bal gibi de hakkın hocam alman gerek

hocam bir yanlışlık olmalı bizim okul dahil ankarada bildiğim bütün okullarda ödeme yapılıyor. ayrıca rehberlik sınıf öğretmeliği 2 saat ekders karşılığıdır. gelecek sene itibariyle 8. sınıflardan da kalkacak o zaman seneye kimse sınıf almaz alan ile almayan aynı olduktan sonra.

ilk3r' Alıntı:
Hocam hele bir el atalımda alalım hakkımızı. Var mıdır bunun bir resmi dayanağı, bu maddeye rağmen milli eğitim fiilen girmiyorsa alamaz demiş.
Öğretmenim hala resmi dayanak diyorsun. Yukarıda resmi dayanağı söyledim.
Ek Ders Yönetmeliği - Madde 6

benim bildiğim en azından bizde sistem bu sınıfı olan ya da olmayan her öğretmen 2 saatek ders alır.
sınıfı olan sınıftan alır. sınıfı olmayan kulüp ten alır.
hem sınıf hem kulüp olanlar yine 2 saat alır ikisini birden alamaz.
eğer kulüptende sınıf rehberliğindende almıyosan yanlışlık vardır. geriye dönük alırsın zaten

wes' Alıntı:
ilk3r' Alıntı:
Öğretmenim hala resmi dayanak diyorsun. Yukarıda resmi dayanağı söyledim.
Ek Ders Yönetmeliği - Madde 6
Hocam idarecilerim daha yeni bu konularda, bu maddeyi gösterdim. Müdür yardımcım aynı maddeyle milli eğitime danışınca verilmez diyorlar. Bende işi resmiyete dökmeyi düşünüyorum. Fakat bazı iller sadece bu konuyla ilgili yönetmelik kararları çıkartmışlar ben bu yazılardan elinde olan var mı diye soruyorum.

"Mesajınız fazla karakter içeriyor."
bu hatadan dolayı dosya gönderemiyorum.elimde yazı var ama

Arkadaşımız yazıyı göndermiş mecbur verecekler hocam. Bende idareciyim yazıyoruz. Eğer vermezlerse ücreti dilekçe ile yapmayacağınızı bildirebilirsiniz. Bu sizin hakkınızdır.

iş bilmeyen adamlar idareci olunca böyle olur ne demek ödemiyor. Resmi olarak ödemeli. Ödemiyorsa da sana o görevi nasıl yaptırabilir.

Geri