5.sınıf bilişim kitabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emmy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

emmy

Üye
arkadaşlar 5.sınıflarda yer alan bilişim teknolojileri ve yazılımı seçmeli dersinin kitabı ya da herhangi bir kaynağı var mı?

Hocam herhangi bir kitap yok ancak T.T.K.B. tarafından yayınlanan Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programı içerisinde bazı açıklamalar var.

“Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersi için Öğrenme Alanları, konu başlıkları vs verilmiş. Ben biraz inceledim ve anladığım kadarıyla istediğimiz düzeylere göre verilen kazanımlarla plan yapacağız.

Öğretim Programı içerisinde şöyle bir açıklama var: Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek, öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir.

Öğretim Programı incelerseniz daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. kolay gelsin.

Geri