5.sınıf Plan Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
5. sınıfların programlamaya hazır olmadıklarını düşündüğüm için ve fare, klavyeye daha hakim olması için 2.dönem office programları anlatmaya karar verdim marttan itibaren 2 hafta word, geri kalan haftalarda excel olmak üzere planımı düzenledim( ilk dönem aynı sadece marttan itibarenki kısmı değiştirdim). 2.dönem zümreye de not düşücem. sizinde görüşlerinizi almak istedim ve belki benim gibi düşünen arkadaşlar içinde planı paylaşıyorum.

5. ve 6. sınıflar için son düzenlemeyle birlikte paylaşıyorum. ayrıca zümrem de yaptığım açıklamada içinde

Ekli dosyalar

• PLAN.rar
    PLAN.rar
    93.4 KB · Görüntüleme: 188
haklısınız aslında ama scratch programını kullanarak çok basit düzeyde renk değiştirme, döndürme, hareket ettirme gibi işlem bloklarını yaptırıp ondan sonra word excel anlatmak daha doğru olur diye düşünüyorum çünkü yetenekli öğrenci varsa zaten programda kendince bi şeyler yapacaktır yani en azından scratch e bi giriş yapıp ondan sonra word excel anlatmak iyi gibi...

algoritmada gösterdim zaten. heveslendiler ama uygulamada takıldık. çünkü fareyi etkin kullanamıyorlar. bide daha ilkokulda gibiler düşünmüyorlar ezbere yapıyorlar birşey katmaya çalışmıyorlar. programlamada mantık işi ezbere olcak iş değil. fare ve klavyeyi iyi kullansınlar 7 -8 de programlamaya geçerim diye düşündüm nasıl olsa bizim kitabın çıkcağı yok :))

Bizde aynı şekilde zümrede karar aldık, ikinci dönem başına PowerPoint konularını koyacağız ama;
- PowerPoint için kazanımlar falan ne yazacağız. Kazanım numaralarına ne vereceğiz?
- Planı düzenleyip müdüre tekrar imzalatıyoruz değil mi?

sedkorn' Alıntı:
Bizde aynı şekilde zümrede karar aldık, ikinci dönem başına PowerPoint konularını koyacağız ama;
- PowerPoint için kazanımlar falan ne yazacağız. Kazanım numaralarına ne vereceğiz?
- Planı düzenleyip müdüre tekrar imzalatıyoruz değil mi?

ben böyle duzenliyip teslim edicem kazanımlarıda 5. ve 6. basamaktan yazdım

5. 6. sınıflar için son düzenleme ve zümreye düştüğüm maddeyi de ekledim.

Geri