5.sınıfların sınav notları çok düşük

Kodla Büyü

darkpink

Aktif Üye
5.sınıfların sınavlarını okuyorum,hiçbir şey yazamamışlar.Sınıfta parmak kaldırıyorlardı sürekli,konuşuyorduk anladılar sandım.O kadar abuk şeyler yazmışlar ki oturdum sinirimden ağlıyorum.

Hocam üzme kendini, sende bilirsin ilk öğrenme hemen hatırlanıyor, çalışma yapılmadı mı hemende unutuluyor. Bende başarı oranı 52 ile 58 arasında ama 100 alan 4-5 öğrencim var. Demek ki siz üstünüze düşen görevi fazlasıyla yapmışsınız, kendinizi boşa üzmeyin.

klasik sorulara pek hazır değiller, doğru yanlış , eşleştirme boşluk doldurma vesaire çeşitli görsel olmalı, yeniler onlar seviyelerine inmek zor, sorularınız nasıl yükleyebilir misiniz?

ben ikinci kez yaptım sınavı test d-y ve 2 tane klasik sordum tüm sınıflarda yine zayıf alan var ama 55-80 arasıda çok öğrenci var. 100 alan öğrencim yok daha doğrusu 5 alan öğrencimde yok. ama 2. sınavda anladım ki öğrenciler henüz kavrama düzeyinde değiller. görüp tanıyorlar. onun dışında klasik sorular sanırım soruyu bildikleri halde cümleden dolayı anlamayanlar oluyor.Örnek: Derste "Bilgisayarı oluşturan iki temel birim" demişim. Sınavda "Bilgisayarı oluşturan iki ana birim vardır bunlar nelerdir?" demişim ikisinin aynı demek olduğunu algılayamıyorlar özellikle 5. sınıflar böyle. hala farklı öğretmen farklı ders farklı sınav türüne odaklanmış değiller. Ondan eğer zamanınız varsa sınavı tekrar edin. Yoksa da kısmet.

Bloom Taksonomisi vardı. Bilgi,kavrama, uygulama,analiz,değerlendirme,sentez.
Bizim çocukları bilgi düzeyinden kavramaya çıkartamıyoruz. Bütün derslerde doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, çoktan seçmeli sorular soruluyor. Klasik soruluyorsa, soruların değeri 10-20 puan oluyor. Öğrencinin 7 zayıfı olsa da sınıfta kalmıyor. Öğrenci neden çalışsın ki?

Bunun sonucu olarak da öğretmen neden zor (bu zamanda hiç bir öğretmen zor soru sormuyor kanaatindeyim) sorsun ki? (Öğretmen de haklı)
Ben de kolay sorduğumu düşünüyorum. Yine de durum hüsran.

Benimkilerin durumu çok vahim, ilk ders tüm soruları "tekrar" adı altında cevaplandırdım. İkinci saat sınav yaptım, kağıtlar boş. Sorular eşleştirmeli birçoğu, klasik olan 2 tane var, toplam 11 puan ikisi. Ama çalışmadıklarını düşünüyorum. Dersi eğlenceden oyundan ibaret sanıyorlar hep. Bilgisayarı ne zaman açacağız sorusu eksik olmuyor. Arkadaşların dediği gibi, zaten hepsi geçecekler, bu yüzden çoğu öğretmen de kolay soruyor diye düşünüyorum. Çünkü matematik derslerinden geçen yıllarda 80-90'lar havada uçuşuyorken SBS'de çöküyorlar. Bu da dediğimizi doğruluyor. Biz de boş yere kötü öğretmen olmayalım. Benim bir sonraki sınav çok hafif olacak.
İşin bir ilginç tarafı da hiç mi hiç üzülmüyorlar. Yani 1-2 almanın onlara hiçbir etkisi yok, anlamadım gitti..

Sorularım klasikti ama onların düzeyindeydi diye düşünmüştüm.Bir dahaki sınavı daha kolay yapacağım ama artık mecbur.Hayır o değil de öğrenemiyorlar diye üzülüyorum esas.O kadar emek,zaman boşa gitmiş.Birşey öğrenmemişler,ders ziyan oldu.

Hiç üzülmeyin bence. Nasıl olsa ihtiyaçları olunca paşa paşa öğrenecekler yada gebe kalacaklar birilerine. Biz araştırtmaya, uygulatmaya bakalım.Ayrıca yeni uygulamalar öğretmeye çalışıp kendimizi de geliştirelim 8)

Yalnız olmadığıma çok sevindim doğrusu. Sınavları okuduktan sonra çok tereddüt ettim tekrarlasam mı diye. boşluk doldurma-eşleştirme-işaretleme iki tane de kısa cevaplı toplam 25 soru sordum. Sınav analizlerini çıkarıp müdürle konuştum 22 alan da var 100 alan da. ama çoğunluk 55-70 arası diğer derslerine bakıyorum hep 80-90-100. 1 haftada 100den fazla veliyle görüştüm. Sınavı tekrarlamıyorum ama diğer notlarla dengeleyeceğim mecburen.

Geri