5. Sınıflar BTY Performans Ödevi Önerileriniz

Kodla Büyü

Deadpool

Aktif Üye
Arkadaşlar 6. sınıflara word uygulamaları ile performans ödevi vereceğim ancak 5. sınıflara nasıl bir performans ödevi vermem gerekiyor çok aklıma birşey gelmiyor. 1. dönem bilgisayar parçalarının maketini yaptırmıştım. Bu dönem bilgisayar ağlar- bilgi paylaşım araçları-BİT kullanarak bilgiye ulaşma ve biçimlendirme gibi konuları işledim. Sizin verdiğiniz performans ödevleri neler ? Ya da önerileriniz varsa bekliyorum.

Hocam senin gibi ben de çok düşündüm. Sınıf sayılarının fazla olması, öğrencilerin bir şeyi 10. söyleşinde ancak anlaması nedeniyle; şöyle bir sonuca vardım.
Üzerinde Word Sembollerinin tablo şeklinde yer aldığı önlü arkalı bir A4 kağıda, sembolün yanında görevini yazabileceği bir satırlık boşluk bırakılmış hazır bir fotokopi vereceğim. içini doldurup, isimlerini yazıp bana versinler. basit ama pratik. henüz hazırlamadım ama yakın zamanda hazırlarsam eklerim.
6. sınıflara daha başka performans vermeyi düşünüyorum.

Eski Bt kitaplarında 3.basamakta kuklalar diye bir etkinlik var. Tiyatro afişi hazırlama ile ilgili böyle bir performans yaptırılabilir.

zümrede yazan performans ve projeler çok gerçekçi değil yani bizim gösterdiğimiz ve öğrencilerin yapabilecekleri konular değil şahsen bana göre zümreyi de değiştirmek gerekecek. ben geçen dönem farklı konularda slayt-afiş-poster-dosya vermiştim. slaytları beyazpanodan alıyorum gönderiyorlar. ama bu dönem hala napacağıma karar vermedim çocuklar bugün performans ve projeleri bekliyorlar.

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar ama 5lere daha word anlatmadım. Dediğim gibi 2. dönemde işlediğim konuları yukarda belirttim. Ağlar konusunda mesela nasıl bir performans verebilirim ki ? A4 kağıdında bu konuda ne yaptırabilirim mesela? Afiş poster hazırlayabilecek seviyede değiller daha yeni yeni düzgün bilgisayar kullanmaya başladılar. Çocukların çoğu bu yaşlarına kadar bilgisayar görmemişler bile. Seviye gerçekten çok düşük.

hocam gecen donem 3 4 hafta suren word etkinliğe göre performans notu verdim.
bu donemde suan excel işliyorum, diger haftalarda (mayıs gibi )anlatacagım power pointle 2 3 haftada sunu yaptırmayı planlıyorum (ülkemizin illerini,tarihi turistik yerlerini gölleri dağları vs. anlatan sunu yada dunya ulkelerini araştırma gibi) ,yapanlara istedigim ozellikte ona göre puan vereceğimi soyluyorum.

bu ödevde sizden;
1. İnternete bağlanmak için gerekli olan donanımları ve yazılımları araştırmanız;
2. Bu donanımların resimlerini bulmanız;
3. İnternet bağlantısını bir şema şeklinde göstermeniz;
4. Tüm bu bilgileri bir karton üzerinde anlam bütünlüğü olacak şekilde göstermeniz beklenmektedir.

bilgisayar ( kasa , fare , hoparlör,klavye ve monitörden oluşan) tasarım yaptırdım güzel oldu şimdi sınıfta

15 tane işletim sistemi adı yazdım. Herkese bir işletim sistemi verdim. bireysel çalışma yaparak getirdiler.
Kapak - Tarihçesi - genel özellikleri - iyi kötü yanları- Masaüstü ekran görüntüsü - kaynakça olmasını istedim.
bir örnekle anlattım.
çocuklar güzel bir şekilde araştırma yapıp getirdiler.bir ders saatinde tüm sınıf kendi konularını en genel özellikleriyle anlattı.

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Bulunduğum okulun şartları araştırma yapmaya uygun değil, o yüzden çocuklara araştırma ödevi veremiyorum.

Zümremizde 5. sınıflara yönelik işlemediğimiz ve haliyle onların bilmediği konular var. işlenmemiş konuların proje veya performans olarak verilmesi ne kadar doğru sizce?

sedaaa' Alıntı:
bu ödevde sizden;
1. İnternete bağlanmak için gerekli olan donanımları ve yazılımları araştırmanız;
2. Bu donanımların resimlerini bulmanız;
3. İnternet bağlantısını bir şema şeklinde göstermeniz;
4. Tüm bu bilgileri bir karton üzerinde anlam bütünlüğü olacak şekilde göstermeniz beklenmektedir.

Hocam galiba bu hoşuma gitti. Gerekli donanım ve yazılımları zaten biliyorlar ellerindeki notlarda da var. Bunları bir bütünlük içerisinde şemalaştırmaları, yerleştirmeleri de artık onlara kalır.

eras63' Alıntı:
Zümremizde 5. sınıflara yönelik işlemediğimiz ve haliyle onların bilmediği konular var. işlenmemiş konuların proje veya performans olarak verilmesi ne kadar doğru sizce?
Soru sormuştum sanırım o kadar zor muydu bu soru cevap gelmedi :?:

performans konum klavye tuşlarının görevleriydi.
yapılacaklar:
1.10 tane tuşun görevi bulunacak.
2. wordart ile başlık yazılacak.
3. 10 tane şekil eklenecek.
4. her şeklin içine bir tane tuşun görevi yazılacak.
5. küçük resimlerden uygun resimler eklenecek.
6. Sayfa rengi değiştirilecek.
7. sayfa kenarlıkları eklenecek.
8. filigran eklenecek.
9. ad, soyad, sınıf, numara yazılacak.
10.kaydedilecek

güzel ve eğlenceli olmuştu...

Ben de 5. sınıflara bana kendi fotoğraflarını çekip, e-posta hesabı açıp bana mail göndermelerini istedim.

ben 5. sınıflara bilişimde öncü isimleri tanıtan word'de afiş hazırlama verdim. İsimleri kağıtlara yazdım herkes bir isim çekti. 6. Sınıflara da klavye kısayollarını anlatan sunu..

Geri